» »

Boot.ini

Boot.ini

salesky ::

Zivjo!
Mene zanima kako spremeniti boot.ini da se mi pri zagonu ne pokazeta 2 OS, ker sem hotel instalirati w2k vendar sm prekinu zadevo. Ob vsakem zagonu se mi pokazete dve izbiri: win98 in w2k. Kako spremeniti boot.ini?

miranpozar ::

Datoteki BOOT.INI zbrisi atribute ReadOnly, Hidden, System. Nalozi jo v Notepad in jo uredi (zbrisi nezeleno vrstico ali popravi kaj).

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

TheHijacker ::

Evo vam revolucionarjo idejo kako se znebiti Win2k/XP boot menija in se vrniti nazaj na prejšni sistem. To deluje v primeru, če imaš dualboot in nočev več imeti 2k ali XP-jev. Takole:
Rabiš sistemsko disketo. Najlažje jo narediš, če pod winsi win98 vstaviš prazno formatirano disketo in pod dos oknom vpišeš ukaz "SYS A:". Potem dodatno skopiraš na disketo še SYS.COM, ki ga najdeš na x:\windir\command\sys.com. Predno zaženeš sistem s to disketo si spraviš še datoteko MSDOS.SYS, ki se nahaja na C rootu. Spravi si jo kakšen posebni direktorij ali pa kar na disketo v nov direktorij. Potem ko imaš to narejeno lahko pobrišeš vse fajle na C rootu ali pa vse premakni v en nov direktorij razen config.sys in autoexec.bat. Zbuti sistem s to disketo iz diskete poženi ukaz "SYS C:". Na c se ti posname sistem. Vse kar rabiš še narediti je skopirati prej shranjen msdos.sys in to je to. Resetiraj in uživaj v takojšnem vstopu v winse brez starega boot menija. Dela 100% saj se isto foro naredil že na kakšnih desetih mašinah.
Pa lahko noč, jest grem spat!
http://www.google.si

miranpozar ::

Lahko probas tudi z ukazom FDISK /MBR

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

ToniT ::

Fdisk ti bo sveda vse pobrisal....

krho ::

ToniT: nimas prav fdisk /mbr ti samo nanovo napise master boot record in ti nic ne zbrise. vse datoteke ostanejo na disku.

miranpozar ::

V ukazni vrstici(promptu) napišeš FDISK /MBR kar pomeni Make Boot Record. To ne pobriše nič drugega razen nadležnega boot sektorja, kar je v primerjavi z nekim nasvetom malo bolj gor, ki predlaga SYS C: manj riskantna, saj na disk ne gre pisati datotek IO.SYS, COMMAND.COM, MSDOS.SYS, ki lahko situacijo malo zakomplicirajo, če niso prave verzije, kot Windows na disku.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

TheHijacker ::

Hja!

FDISK /MBR ti res zamenja samo MBR, ki pomeni Master Boot Record in ne make boot record, na rootu pa ostanejo nadležne datoteke, kot so boot.ini in ntloadkr.com(neki takca), ki ti pokvarijo boot ob naslednji inštalaciji win2k/xp. Če narediš tako kot sem jaz napisal, pa nadležne fajle pobrišel in ti namesti samo tisto kar res potrebuješ za boot...
http://www.google.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"trial" boot?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231400 (1218) Uporabnik
»

W2k deinštalacija

Oddelek: Programska oprema
91040 (934) appz
»

bios down

Oddelek: Pomoč in nasveti
91066 (938) jfk
»

win2k setup help

Oddelek: Pomoč in nasveti
201889 (1675) alien-w
»

HELP! HELP! Please HELP!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81356 (1224) Medved

Več podobnih tem