Forum » Pomoč in nasveti » Problemi s HDD
Problemi s HDD
jenrej ::
Zaniam me, če bi mi lahko kdo pomagal pri rešitvi tega problema. Imam Quantumov Fireball 4,5 G disk, na katerem ne morem narediti nobene particije ali pa ga formatirati.
Jst ::
Uporabi Partition Magic.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Npr. konkretno pri Fdisku. ko zaženem program mi takoj po prvem koraku napiše oz. javi nek eror.
BIOS mi disk brez problema razpozna, tudi velikost.
BIOS mi disk brez problema razpozna, tudi velikost.
McHusch ::
lovlewel format prepise disk s samimi nulami in tako dobis na koncu popolnoma prazen disk brez particij, taksen kot je prisel iz tovarne
finta lowlevel formata je tudi v tem, da se pri tem testirajo vsi sektorji na disku in ce mas kaksen bad sector ga oznaci ter zamenja plac z tistim iz servo prostora
program ki ti naredi LL format dobis na spletni strani proizvajalca diska
finta lowlevel formata je tudi v tem, da se pri tem testirajo vsi sektorji na disku in ce mas kaksen bad sector ga oznaci ter zamenja plac z tistim iz servo prostora
program ki ti naredi LL format dobis na spletni strani proizvajalca diska
Duhec ::
Jenrej !
Poizkusi z ukazom: fdisk /mbr
Iz katerega operacijskega sistema je fdisk ?
Kateri sistem je bil prej na disku ?
Poizkusi z ukazom: fdisk /mbr
Iz katerega operacijskega sistema je fdisk ?
Kateri sistem je bil prej na disku ?
tista stvar z lowlevel formatom ne gre.
fdisk je iz zagonske diskete za Win98.
Na disku pa je bil naložen windows 98.
Poskusil sem z enim programom, ki je pregledal celoten disk (elektriko ipd.) in mi je samo pri PARTITION javi eror.
fdisk je iz zagonske diskete za Win98.
Na disku pa je bil naložen windows 98.
Poskusil sem z enim programom, ki je pregledal celoten disk (elektriko ipd.) in mi je samo pri PARTITION javi eror.
Poskusil sem tudi tisto stvar z fdisk /mbr
Rezultati:
če zaženem fdisk----->error reading fixed disk
če zaženem fdisk---->The master boot code has NOT been updated.
Rezultati:
če zaženem fdisk----->error reading fixed disk
če zaženem fdisk---->The master boot code has NOT been updated.
Duhec ::
Error reading fixed disk pomeni lahko veliko stvari:
Disk definitivno - bad
IDE kabel - bad
IDE kontroler na plati - bad
Poizkusi priklopiti HD na secondary port kot master disk in poizkusi fdisk. Fdisk ti mora štartat, če ne imaš nekaj z zgornjimi tremi stvarmi !
Resetiraj CMOS in nastavi za vse IDE porte auto detect HD.
Preventivno zamenjaj IDE kabel, npr. s tistim od CD-roma in naj bo čim krajši, ker imaš star disk.
Disk definitivno - bad
IDE kabel - bad
IDE kontroler na plati - bad
Poizkusi priklopiti HD na secondary port kot master disk in poizkusi fdisk. Fdisk ti mora štartat, če ne imaš nekaj z zgornjimi tremi stvarmi !
Resetiraj CMOS in nastavi za vse IDE porte auto detect HD.
Preventivno zamenjaj IDE kabel, npr. s tistim od CD-roma in naj bo čim krajši, ker imaš star disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...Oddelek: Strojna oprema | 1981 (1657) | sirotka |
» | Kako formatirati linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1981 (1851) | BigWhale |
» | Pomagajte! Kako rešiti podatke z IBM trdega diska.Oddelek: Strojna oprema | 1202 (1172) | rasta |
» | IBM DTLA 305030 HUGE probljemOddelek: Pomoč in nasveti | 1379 (1253) | mobisuxguru01 |
» | Scandisk non-stop javlja napako v FAT, tudi če dam da naj popraviOddelek: Pomoč in nasveti | 1458 (1340) | McSpike |