» »

ventilatorji, ventilatorji in ventilatorji

ventilatorji, ventilatorji in ventilatorji

shock ::

Imam računalo, ki se v njem segreva cel sistem (največ procesor seveda:| ). Zdaj pa ne vem, kaj se splača najbolj al malo modificiram ohišje, da ti in tam dam kak ventilatorček, da piha not in tu in tam, da piha vn, al pa da si kupim kako ventolo za procesor? Trenutno imam nek master kuler, ki se vrti tam okol 5600 boratov.

P.S. Šum ki povzričajo ventilatorji lih dosti me ne motijo, tako da so dobrodošle bilo katere ideje.

TESKAn ::

Poštimaj zračenje kište najprej. Nič ti ne bo pomagal še tak megaprockuler, če bo le mešal topel zrak po kišti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

rc-car ::

Če te hrup ne moti preveč, potem si kar namontiraj nekaj ventilatorjev na ohišje.
Pri tem upoštevaj kako potuje zrak in poskrbi, da boš imel vhod in izhod zraka v ohišju. Na to temo je tudi (že star a uporaben) članek na S-Tju.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

shock ::

Hmmm. zdaj jst nevem. Mislil sem, da bi na stranico na spodnji strani dal 2 ventilatorja, ki piha not in čist na vrhu (ne mislim na stranici ampak na zgornjem delu ohišja) dat enga da piha vn, tako da se lažje pretaka zrak, saj mrzu zrak sili dol in topel gor.
A se splača dat tudi enga ventilatorja da piha direkt na procesor al je to že odveč?

bodom ::

na sprednji strani kiste daj enga naj piha notr, na zadnji strani pa dva, ki bosta vn pihala. lohk pa das se kakega na ohisje na stranico.
se mi zdi pa cudno, da te sum ne moti...menjaj un master kuler al kar ze mas za enga vulcano 7+ (oz. menda je ze tnov vulcano 9) al pa zalmana pahljaco. to se mora poznat na temperaturi procesorja, s tem pa tud v ohisju pade T:D
hmm, kako konfiguracijo pa mas in kolk mas kej temperature?
LP

shock ::

imam amd XP1600+(trenutno še nč navitega), gf2mx400, tv karto, in pekača in navadnega cdroma.
Drugač imam tam ene 53 stopinj ko kej špilam al kaj mal več

tha_Kalis ::

kaj za ventilator na stranici je boljše da piha na procesor ali od njega?

Matek ::

Bolje da na njega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bodom ::

shock: ti sam hladilnik na procu menjaj pa bo.

kalis: men je en ventilator pihal na procesor, na procesorju pa je bi ze halmanov hladilnik, tud z ventilatorjem. iz je zarad mesanja tokov prislo do cudne sounda. drgac pa ventilator itak crka zrak iz vseh strani v okolici in tku ni blema, tud ce ne bi mel se dodatnega zraka zarad tistega ventilatorja na ohisju.
tko da raj nastimaj naj ti piha iz kiste ven, bo vsaj bolj hladno v ohisju.

Area_51 ::

:)) Jas pa rabim en predlog. Sem kupu novo računalo: Athlon 1800+, 256 DDR, Elite K7VTA3, GeForce 4 ... ina na procesorju mam nek ventilator TITAN, ki je zelo širok.

Temperatura procesorja je 46 ob polni obremenitvi, sistema pa 38-40. Zanima me, če bi bilo dobro kuoiti nov ventilator ali pa kr pustim tega, pa kerega nej kupim, tam do 6.000SIT. :)

Hvala za pomoč.

LP
Area 51

Dr_M ::

temperatura cpuja je odlicna, ti samo poskrbi da bo en ventilator zadi vn pihu vroc zrak pa bo ql :) :)

shock ::

Dal sem par ventol na kišto pa se full pozna razlika (2 ventoli spodaj in eno čist gor na vrhu). Zdaj imam kar 8 stopinj manj ku prej pri isti temperature sobe.

madviper ::

A to si dal dva na dnu stranice, enega pa na vrh kište>:D ! Dej slikaj ohišje pa posnami tempereturo in vse skup objavi tu, če ti ni odveč:\ !
I'd like to do something crazy!

Area_51 ::

:)) Sej piha zgoraj in spodaj. Problem pa je , da ta vroč zrak pol segreva sistem in grafično. Je to dobro.:) In kaj se da naredit.

LP
Area 51

shock ::

Saj sem naštimal, da zgornji ventilator na zgornji stranica piha vn ne pa not. Pomisli mal zkon fizike. Toplejši zrak se dviga in to pomeni da v ohišju ga treba vn tlačit hladnejši zrak se vedno nahaja na dnu in ga je treba not tlačit. Samo to velja recimo na enem velem prostoru ne pa na tako majnem kot je ohišje samo pač vseeno :D

Aja madviper, saj si lahko ogledaš podobno ohišje samo malo bolj (dosti) lepo urejeno na rimski cesti v Lj v eni štacuni od računalnikov (mislim da je edina) in od tam sem dobil to idejo. Kar pa se tiče cene je pa ene 12 čukov.

Area_51 ::

:)) Mislim da mi ni potrebno dati še en ventilator da ven piha, ker mam levo stran odprto in sobni ventilator piha vanj. ??? :)
Area 51

bodom ::

Area_51: ej sam tku za info:
ce mam kisto zaprto, mam T v ohisju 27, 28°C. ce pa eno stranico odprem oz. umaknem, se temperatura dvigne na celo 32°C.
zato raj premisli, ce je pametno met odprto kisto:D
LP

shock ::

Area_51: Če imaš odprto stranico je res da se ti hladi procesor dobro ampak ostale komponente se segrevajo več kot da bi bili zaprti v ohišju. Če pa je ohišje zaprto se kroži zrak po vseh komponentah in se s tem hladijo (oekj procesor se bo bolj segrel za kako stopinjo cca 3-4), seveda če imaš kak ventilatorček da ti pomaga pri prepihu :D

tha_Kalis ::

a kdo ve kje v mariboru ali bližnji okolici be se dalo dobit 120*120 ali pa 92*92 tihe ventilatorje(ala zalman po možnosti)?

Area_51 ::

:)) Zdej ne vem če to kej pomaga. A ste mogoče vsi prezrli besedi SOBNI VENTILATOR. Hmm..:)
Area 51

shock ::

HAHAHA. Pa res pred tem ku sem si dal na ohišje ventole sem imel odprto stranico in v računalnik usmeril kr 40W sobni ventilator. To pa je res hladilo, samo šum je bil ubijalen>:D

Area_51 ::

:)) Šum pa me res ne skrbi. Imaš pa občutek da leti helikopter po sobi ko daš glavo zraven. :) Do zdej je tako ropotalo tistih 6 ventilatorjev. Zakaj pa ne bi še ta.
Area 51


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorjev na ohišju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313578 (3182) Architect
»

Postavitev ventilatorjev?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241813 (1196) Nejc Pintar
»

Kako bi vi utisali tole masino

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
82041 (1772) DSmidgy
»

kasna lega ventov?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9983 (858) msmiha
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
715051 (4113) texhex

Več podobnih tem