» »

kasna lega ventov?

kasna lega ventov?

Binji ::

Imam en 120x120 in en 80x80 vent, ki bi ju rad namestil tako, da bosta hladila procesor. Ne vem pa, ce bi blo boljs, da dam enga za drugim (da bosta en skozi druzga pihala) al pa tako, da eden piha od strani in eden od zgoraj. Ve kdo drug?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
  • odklenil: Binji ()

Huey P ::

Vsi ventilatorji v ohišju, ki so višje od polovice morajo zrak izpihovati. Tistega 80x80 daj ob strani, da bo pihal na procesor, drugega pa od zgoraj, da bo zrak izpihoval.

..::DOOM III: The Legacy::..

Tjulenj ::

kaksne imate izkusnje z obracanjem ventov na proc-u? da ne piha zrak na reze ampak ga vlece z njih. bojda se obnese pri vecjih ventih. das en 120mm vent, pa malo kartona/plastike pa oblikujes en "adaptercek"... kdo ze probal?

R@C@ ::

Binji, tko glej, da ne boš z enim ventilatorjem drku drucga, to da en vent piha v drucga ni lih najbolj! Pa še neki, ni ti treba vseh ventilatorjev k jih maš doma v škatlo stlačit. Dej jih tko not, da bo funkcionalno in tiho, se pravi enga da bo noter pihal (spodaj), drugega da bo ven vlekel (zgoraj).

Jebiveter ::

Jst sm tak adapter za vent naredu za Celerona ppga na slot1! Sm iz kartona naredu adapter na 80x80 in ga prilimu na heatsink od retail hladnjaka! Seka Vrhe!

BTW: A ima kdo kej termalne paste za posodit in je iz kopra izole pirana? Plis!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Tjulenj ::

jebiveter: piha na rebra ali vlece zrak z njih? si mogoce sprobal obe opciji in ugotovil katera je boljsa?

alien-w ::

binji: jest ti tko predlagam (podobno kot Huey) sam z malo dodatki/spremembami. Daj 120 vent nad procesor, tako da bo zrak pihal noter (direkt nad proc, na stran ohišja), pa dej zadevo na 5V. Unga 8x8, pa lahko zarad mene das tut za "dimnik", sam ne bo lih ne vem kolk pripomogel (predvsem ce bo na 5V), tko da ti uporabo tega sploh ne priporocam.

3LeR. ::

mal upoštevaj termodinamiko
Vroč zrak se dviga tko de je pametno na vrh met in propeler de ti ha izpihuje ( po možnosti direkt nad procom). Tist vent, ki ti pa not piha dej pa po želji (pred disk, če maš 7200; na stranico de ti v kartice piha, ...)

Zdej veš kako.
Ubodno žago v roke pa na delo :D

Binji ::

Ja sm dal tako, da je 8x8 na stranico od proca pihal, 12x12 ša ven vleku sam je sla temperatura za 4 stopinje gor! Mam zdej spet tko, da piha 8x8 na stranice, 12x12 pa direkt gor. Stranic nimam na ohisju, tako da s ventilacijo niti ni problemov, poleg tega pa je se napajlnik direkt nad procom;(
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

msmiha ::

Jas mam nareto tako, da pihata dva ventilatorja ( 120×120 in 80×80) na proc. On od napajalnika pa luft ven vleče. Temperatura, je manjša za cca.10*C:D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413474 (2827) TeraTM
»

Postavitev ventilatorjev?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241814 (1197) Nejc Pintar
»

kaksen nasvet za boljse hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301965 (1501) Binji
»

Nizja-Temperatura-Kako!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151331 (1077) Koci
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
715051 (4113) texhex

Več podobnih tem