» »

Sušilni stroj- pomoč

Sušilni stroj- pomoč

RauL ::

Ker se ne razumem v sušilne stroje, me zanima pri čem moram biti pozoren pri nakupu in sicer je pa "budget" nekje do 400€. Malo sem gledal in brskal ter našel, tega ki mi je padel v oko:http://www.mimovrste.com/artikel/327002...
Hvala vnaprej za vse informacije in predloge. Lep preostanek večera želim.

TOP ::

glej da ma 5 let garancije

RauL ::

Še kdo kakšno mnenje ???

mojsterleo ::

kupi takega, ki ima kapaciteto enako kot tvoj pralni stroj.

bauci ::

Imel že več sušilnih strojev zato ti lahko malo svetujem. Po podatkih je to energetsko zelo požrešen stroj (razred C) in bo porabil kar nekaj elektrike. Glavni problem je pa v tem, da ni kondenzacijski ampak topel zrak piha v prostor. To pomeni, da gre topel zrak po cevi v prostor, kjer stroj stoji in ta topel zrak je zelo vlažen. Če ne boš cev napeljal ven (luknja v steni ali skozi odprto okno, kar je lahko pozimi resen problem) boš ves vlažen zrak dobil v prostor, kjer ti bo ta vlaga po stenah dol tekla. Če vzameš kondezacijski stroj (je dražji) se vsa (večina) vlaga izloča v kondenzacijsko posodo, ki je v stroju in po koncu sušenja vodo samo zliješ ven iz posode. V glavnem, če ti finance omogočajo kupi kondenzacijski sušilni stroj. Cena je pri nakupu večja ampak na dolgi rok se ti splača. Pomembna je tudi garancija in 5 let sploh ni odveč. Kot vem ima 5 let garancije brez doplačila ena firma, ki se začne na G...., da ne delam reklame.

d0rK ::

Jz lahka priporocim tega.

bauci ::

Ja ta ni slab. Še eno opozorilo. Če imaš malo prostora v kopal nici je dobro kupiti stroj (ima jih tudi G...), ki omogoča postavitev na pralni stroj. Dodatno ima poleg normalnih nogic še gumojaste nastavke, ki se "pripopajo" na pralni stroj. To imam že kar nekja let doma in se zelo dobro obnese.

Double_J ::

Ali ni najbolje kar oboje skupaj imeti. Nekaj takega?

http://www.mimovrste.com/artikel/326001...
Dve šivanki...

bauci ::

V bistvu ne. Smo 4 članska družina, ki pere cunje med vikendom (povprečno 4 do 6 strojev perila - 3x punce ni kaj). Ko opereš prvo žehto, jo daš v sušilec in druga žehta se že pere. Ko je druga žehta oprana je prva že suha. In tako naprej.

marsovcek ::

Pralno sušilni stroji so (pred kakim letom ali dvema) imeli manjšo kapaciteto sušenja kot pranja, tako da je bilo potrebno po pranju polovico perila vzeti ven. Poleg tega tak boben bolj poškoduje perilo kot namenski sušilni stroj.

Tehnološko gledano obstajajo trije tipi sušilnih strojev:
1. z odzračevanjem (kot ga opisuje bauci): iz stroja je speljana cev, ki mora iti v zračnik ali skozi steno, po njej se namreč odvaja vlaga. So najcenejši in tudi najbolj energetsko požrešni.

2. kondenzacijski: voda se zbira v posodici, med delovanjem stroj zelo segreje prostor v katerem stoji.

3. s toplotno črpalko: nadgradnja kondenzacijskega, kjer se del energije obnavlja. Spadajo v energetski razred A, vendar so tako dragi, da se nakup IMO ne splača (ko sem računal bi se na račun manjše porabe elektrike razlika v ceni povrnila najprej v 15 letih).

Izberi takega, ki ima elektronski nadzor vlažnosti perila (in nastavljive stopnje), kapaciteto vsaj tako kot pralni stroj, ima možnost zakasnitve vklopa ter je tih, predvsem če imaš ali boš imel male otroke. Razlike med firmami znotraj istega cenovnega razreda so bolj kot ne v designu in garanciji, sam se odloči kaj ti je bolj pomembno.

Double_J ::

No jaz pa redko perem in ne veliko hkrati. Kakšne vrste je potem tole, piše razred A? To ni ravno hudo drago.

http://www.mimovrste.com/artikel/326001...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

marsovcek ::

Verjetno se A nanaša na učinek pranja, sušenje pa je B ali C.

OZZY ::

ne kupuj pralno-sušilnega stroja. Po mojih izkušnjah se ne obnesejo najbolje. Zdej mam ločeno in je veliko bolje. Sem nabavu bosch sušilca-tal je cc 950 eurov in dela super.
Go with the flow.

kopernik ::

>Kot vem ima 5 let garancije brez doplačila ena firma, ki se začne na G...., da ne delam reklame.

Pri tistih, ki se ne začnejo na G..., pa je doplačilo 10 do 15EUR. Nič tragičnega.

>Če imaš malo prostora v kopal nici je dobro kupiti stroj (ima jih tudi G...), ki omogoča postavitev na pralni stroj.

Ni potrebno, da to posebej omogoča. Enostavno daš enega na drugega. Jaz imam tako brez kakšnih težav.

>Ali ni najbolje kar oboje skupaj imeti. Nekaj takega?

Niti ne, multipraktiki ne znajo dobro niti prati niti sušiti. Sem imel to varjanto približno 7 let nazaj in lahko rečem, da je ena žalost. Če lahko, kupi vsakega posebej.

>vendar so tako dragi, da se nakup IMO ne splača (ko sem računal bi se na račun manjše porabe elektrike razlika v ceni povrnila najprej v 15 letih).

Se mi zdi, da operirajo tej novejši sušilci na nižji temperaturi, tako da ni samo elektrika, temveč se tudi prostor manj segreva, perilo manj trpi in se manj krči. Ne morem pa tega zagotovo potrditi, ker imam doma navadnega. So pa bolj kompleksni (več senzorjev, elektronike, črpalka, ipd.), kar pomeni, da gre lahko več stvari v maloro in posledično imaš dražje vzdrževanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

bauci ::

Glede postavitve sušilnika na pralni stroj moraš paziti, da ima sušilni stroj gumijaste nogice (ali pa nastavke), da ti ne pleše, ko pralni stroj centrifugira. Imam namreč pralni stroj s 1600 obrati in ti povem, da ko zalaufa kar fino maje sušilec in če ne bi imel priseskov ne vem kje bi našel po končanem centrifugiranje. je pa res, da imajo nektere firme to drugače rešeno (na pralni stoj daš okvir v katerega potem postaviš sušilec.

kurjač ::

Pri nas imamo sušilec postavljen na pralni stroj. Ko se zavrti v cetrifugo na 1200 obr. se stroj zaradi velike teže nad njim ne more premikat. Oba sta od firme Beko z 5 letno garancijo, stala sta me pred skoraj tremi leti 330 in 340e. V tej dobi sem uveljavil garancijo na ležaje, ker je menda spustil semering. Če bi moral plačat 100e za zamenjavo bi ga rajši na odpad odpeljal in ponovno kupil enega izmed cenejših izdelkov z 5 letno garancijo. Dobro sicer je, da imaš servis blizu.
Z delovanjem obeh strojev sem seveda zadovoljen. Sušilec Beko DC 1670 trenutno po TV oglaša Me***r za 299,99e in 5-letno garancijo. Če ti firma ne smrdi nimaš kaj falit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14152814 (5387) darkolord
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830170 (22132) oberskitona
»

Kateri pralno sušilni stroj kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7839647 (33984) MasterSPi
»

Kateri sušini stroj

Oddelek: Loža
304438 (2685) Dajarra
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11064714 (49578) brinas

Več podobnih tem