» »

V Kiberpipi v martinovem tednu

V Kiberpipi v martinovem tednu

Firefoxovo vino

vir: Kiberpipa

Izločke ličink muhe lahko uporabimo tudi v zdravilne namene

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Kako so sestavljeni mikrokontrolerji? Kako mikrokontroler priklopimo in kaj potrebujemo za programiranje? Kako se jih sploh programira? Vse to in še več bo vse, ki se s tem še niste spopadli, a bi se želeli, naučil Jan Volk na torkovem Pipinem odprtem terminu.

V sredo vas na Spletne urice in martinovanje vabi lisica. Da, ta večer bo posvečen obeležitvi in praznovanju 5. rojstnega dne brskalnika Firefox. Začeli bomo s 5-minutnimi predavanji:
  • Matjaž Horvat: Prvih 5 let Firefoxa.
  • Brian King: Prihodnost Firefoxa.
  • Natan Nikolič: Mozilla Labs Design Challenge - Reinventing Tabs in the Browser.
  • Boštjan Špetič: Ubiquity je kul.

Po 4*5 = 20 minutah pa nadaljevali na enega izmed naslednjih 5 načinov: s kozarcem vina v roki, ob pivu, s polnimi usti torte, v lovu za majicami, plakati in drugimi frčkeci z motivi Firefoxa.



V četrtek, 12.11., pa ob 19. uri v sodelovanju s Kiberpipo in Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem že četrto sezono pričenjajo VIP ali Večeri za inovativne in podjetne. Če ste morebiti pozabili, kaj se VIP večeri, naj vas spomnimo, da so to mesečni večeri za vse, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij in jih zanima posel, podjetništvo, inovatorstvo ali razvoj in prodaja tehnologij. Na večerih zanimivi in uspešni inovativni podjetniki z vami delijo svoja znanja in izkušnje na svoji poti do uspeha. Po pogovoru z gosti sledi druženje z izmenjavo mnenj, izkušenj in širjenjem kroga poznanstev. Za boljšo predstavo si lahko ogledate posnetke preteklih VIP večerov.

Na prvem večeru boste imeli z veliko verjetnostjo moč slišati nekaj, česar še niste imeli priložnosti. Da imajo izločki ličink muhe tržni potencial? Da, v končni obliki zdravila za celjenje ran. Velik tehnološki in podjetniški izziv, ki je bil letos izbran kot najboljši VALOR projekt na evropski ravni tako po oceni strokovne žirije kot po oceni udeležencev foruma, bosta predstavila idejna vodja projekta dr. Nina Gunde Cimerman ter direktor podjetja Branko Huc iz slovenskega podjetja Lenis d.o.o. Udeležbo lahko potrdite na spletni strani LUI ali na FB.

Predavanja boste kot običajno lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu v Kiberpipinem videoarhivu. Če tega še ne počenjate, imate še vedno priložnost, da Kiberpipi sledite tudi na Twitterju (@Kiberpipa).



Vir fotografije: Wikimedia Commons . Avtor je fotografijo objavil pod licencami GNU Free Documentation License, Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 ter Creative Commons Attribution 2.5

4 komentarji

Yohan del Sud ::

Sej ne da bi se špilal frojda, ampak kako je možno, da ta tema nima niti enega odgovora (niti neumnega v smislu tega) po enem celem dnevu. :)
www.strancar.com

Daedalus ::

V Sloveniji si, ne pozabit tega:8)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

kako je možno, da ta tema nima niti enega odgovora

ni flamebaita - nikjer ne moreš merit čigav je daljši, težko je meriti kdo ima bolj prav.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

hruske ::

Na mikrokontrolerje pa pridem.
Rad imam tole državico. <3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden

Oddelek: Novice / Kiberpipa
82905 (2172) Tear_DR0P
»

Ryzomova izvorna koda dostopna!

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
157207 (6338) poweroff
»

Kiberpipin repertoar

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53206 (2743) BaRtMaN
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53187 (2528) frenk
»

VIP - Večer za inovativne in podjetne: Japec Jakopin, Seaway

Oddelek: Novice / Kiberpipa
94373 (3824) Tear_DR0P

Več podobnih tem