» »

Kiberpipa napoveduje

Kiberpipa napoveduje

Utrinek v Spletnih uric, vir: Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi bodo v tem tednu na sporedu sredine Spletne urice in četrtkov Večer za inovativne in podjetne (predviden torkov Pipin odprti termin tega tedna bo prestavljen).
Kaj sploh so wireframe-i, kako izdelovati osnutke in zakaj so pomembni? Na Spletnih uricah Toshl.com - od wireframea do končnega izdelka bo o načrtovalnih fazah in celotnem procesu izdelave spletne storitve s stališča uporabniškega vmesnika na primeru izdelave osnutkov za spletni beležnik stroškov Toshl.com prikazal Matic Bitenc, UX arhitekt pri podjetju 3fs.

Na aprilskem VIP večeru bo gost mladi podjetnik Simon Štrancar, soustanovitelj in direktor podjetja G-1. V iskanju učinkovitejše tehnološke rešitve za avtoplinski sistem so v podjetju razvili sistem, ki omogoča vodenje vbrizga avtoplina v realnem času. V poslovno priložnost in naložbo so pritegnili tudi podjetnika Mirka Tuša. V četrtek bo govora o strategiji, o tem, kako so uspeli v prid izkoristiti gospodarsko krizo in kako upravljati hitro rastoče podjetje.

V času obeh predavanj bo v Kiberpipinem videoarhivu na voljo tudi neposredni prenos, tu pa je mogoče najti nekaj novih posnetkov preteklega dogajanja.



Ob bližanju jesenskega mednarodnega multimedijskega festivala HAIP10 je Kiberpipa objavila razpis - povabilo k sodelovanju na festivalu. Letošnji festival bo četrti po vrsti in ostaja družbeno aktualen, obravnava teme iz polja intermedijske umetnosti, najnovejših komunikacijskih tehnologij in sodobne družbe ter izpostavlja z odprtimi standardi podprte umetniške prakse. Tema letošnjega festivala je Nova narava. Rok za prijavo je 30.4. Vse informacije so na voljo na http://www.haip.cc/.

V drugi polovici aprila se bo v Kiberpipi pričela tudi nova serija dogodkov izpod rok organizacijske ekipe TEDxLjubljana - TEDxLjubljana večeri. Prvi se bo zgodil v petek, 23.4.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TEDx Triglav uspel

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
114878 (2387) CaqKa
»

MIT bo revolucioniziral učenje preko spleta

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
136771 (5310) Afo
»

Srečanje v septembru (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15219297 (12078) Nor-mal
»

V Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73277 (2856) Tear_DR0P
»

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54350 (3887) OmegaBlue

Več podobnih tem