» »

Kiberpipa vabi

Kiberpipa vabi

Utrinek z enega izmed VIP večerov

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je naokrog in spet vas čakajo nove vsebine v Kiberpipi. V torek vam bo Domen Grabec predstavil kako s pomočjo spletne kamere, nekaj odprte kode, poznavanja DirectX knjižnice in znanja programiranja doživite izboljšano izkušnjo virtualnih 3D svetov. V sredo vas vabimo na spletni seminar podjetja Adaptivepath, kjer boste v 16 korakih izvedeli kako postati uporabniku bolj prijazna organizacija, v četrtek pa bo Janez Škrabec predstavil svoje poglede na podjetniške poti in inovativnost. Poleg tega se lahko vsak dan oglasite v Kiberpipi in se poigrate z računalniki iz Kiberpipinega računalniškega muzeja, na brezplačno brskanje po spletu ali kar tako na klepet.

Na Pipinem odprtem terminu vam bo predstavljen odprto kodni projekt, ki poskuša na inovativen način obogatiti izkušnjo igranja 3D igric. Če poznamo položaj oči za monitorjem je mogoče v igrici ustvariti iluzijo, da ne gledamo v 3D svet le na ploski površini, vendar je lahko monitor okno v 3D svet. Učinek je podoben gledanju skozi okno hiše. Če se premikamo po prostoru lahko skozi okno vidimo stvari, ki so bile prej našim očem skrite. Projekt poskuša s pomočjo spletne kamere, razpoznavanjem obraza in malo hackanja v igrico ustvariti prav ta učinek.

Kot vsako sredo se tudi to sredo odvijajo Spletne urice. Ta teden se bomo udeležili spletnega seminarja, kjer nas bodo strokovnjaki podjetja Adaptivepath skozi 16 ne najlažjih korakov popeljali do boljšega odnosa z uporabniki.

Mesec je hitro okrog in ponovne je tu drugi četrtek v mesecu, ko v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem pripravljamo Večer za inovativne in podjetne, kjer vam različne osebe iz podjetništva predstavljajo poti do uspeha. Tokratno zgobo bo predstavil Janez Škrabec, ki uspešno posluje z Rusijo, prodaja hiše petičnim Angležem, v Makedoniji gradi elektrarne, se zgleduje po nekdanjem Smeltu, ne verjame v gospodarske reforme in enotno davčno stopnjo ter se rad obdaja z lepimi predmeti, hkrati pa prisega na humanizem.

Če si obiska Kiberpipe ne morete privoščiti, ker niste iz Ljubljane, morate ostati v službi ali vam je tudi brezplačen vstop predrag, vas vabimo k ogledu video posetkov ali prenosa iz Kiberpipe v živo

5 komentarjev

rok1986 ::

To je pa čisto zraven mene, pa boš šel malce pogledat:D

sheldon ::

Hm nisem si mislil, da je to tok prostora za sedet!

Berserker ::

Eh škoda da je to predaleč.

rok1986 ::

Saj ni toliko prostora za sedet, to naredijo pred takimi prireditvami, prinesejo stole, mize imajo tam, publika lahko sedi ob straneh(kjer so klopi), preostali del ljudi, ki nima kje sedeti, pa se preprosto posede po stopnicah8-)

frenk ::

a mogoče kdo ve kdaj bo predavanje Janeza Škrabca v videoarhivu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106551 (2387) BigBangStar
»

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git trai

Oddelek: Novice / Kiberpipa
184508 (3887) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi zgolj še ta teden: No-LAN party

Oddelek: Novice / Kiberpipa
115067 (4482) IvoJan
»

Prihodnji teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113222 (2714) Jst
»

HAIP: EffecTV

Oddelek: Novice / Kiberpipa
83290 (3185) FireSnake

Več podobnih tem