» »

Wireless USB kljuc za internet

Wireless USB kljuc za internet

WinXP ::

A mi lahko prosim nekdo ki se razume samo na kratko pove/opiše nekaj- za brezžični dostop do interneta...
Zanima me za USB WIRELESS KLJUČE (NE adapterje KI PRETVARJAJO IZ ŽIČNO V BREZŽIČNO,AMPAK KOT
WIRELESS MREŽNE KARTICE!
Primer: http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/m...


Vprašanje:
1)Da bi se lahko priključil na internet,moram (tako kot pri žičnem internetu) IMETI PONUDNIKA?
2)Trenutno imam T-2 prek optike,ampak ALI LAHKO IZBEREM KAKŠNO DRUGO MREŽO ZA WIRELESS,ali pa bo delovalo samo prek njih,ker imam tam svoj IP?
3)Ta kljuc lahko normalno dam v LAPTOP in bom lahko surfal po internetu tudi npr.80 km od doma? (samo da je v Sloveniji?)

4)IN ŠE GLAVNO: NI MI JASNO GLEDE TEH POVEZAV IN HITROSTI:
Nekateri ključki imajo 54 Mbps,nekateri pa 128 Mbps (SO TELI S 128Mbps veliko hitrejši-prenos podatkov)
5)In še STANDARDI IEEE 802.11b/g! Ali je standard G najhitrejši oz.naj gledam nanj kot najvažnejšega?

Ali kdo priporoča kakšen ugoden/zmogljiv Wireless USB ključ za brežični dostop,po možnosti s 128Mbps,če je to hitrejši prenos? Od 15-20 Eur ali tu nekje,vem da so dražji in boljši,a za Wireless ne bi veliko dajal ker mi v bistvu ni toliko nujen...
  • spremenil: WinXP ()

Galaxy ::

Ti ne razumeš osnov wirelessa. Za wireless povezavo potrebuješ router, ki ti bo pretvoril optični signal v brezžični signal. Ta najboljši routerji so zmožni do max. 500m razdalje. Torej pozabi da bi ti bil 80km od doma na svojem WLANu. USB WLAN ključki so samo dostopno mesto, se pravi če boš ga vtaknil v računalnik z povezavo, ti ne bo pretvarjal signal v wireless - zato potrebuješ router.

Nekateri ključki so 54, nekateri 128. Brezveze. Mbps (Mbyte/s) deli z 8, da dobiš realno hitrost prenosa (Mbits/s). Torej to pomeni, da če imaš optiko pri T-2 10/10, deliš z 8 in ti pride 1.25 Mbits/s. Deliš 54/8 = 6.75 - teoretična najvišja hitrost prenosa USB WLANa. Vendar zaradi šumov, motenj ipd. boš dobil najvišjo hitrost okoli 4 Mbits/s ( torej 4*8=32 Mbyte/s).

V primeru da imaš 10/10 optiko je vseeno ali imaš 54Mbps, 128Mbps, 300Mbps ali x Mbps, saj je tvoj prenos omejen na 1.25 Mbits/s.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Galaxy ()

WinXP ::

Aha. Čakaj,pojasni mi še nekaj.Kako pa nekateri dostopajo do interneta na svojem laptopu npr. sedi z mano pred InterSparom doma je pa 2 km stran? S kakšno wireless napravico potem dostopa do neta?:D

BlaY0 ::

WinXP: Vse si zamešal. Wireless je širok pojem, takoimenovanih "wireless" standardov za prenos podatkov je malo morje... Bluetooth, WiFi (a/b/g/n), WiMAX, GPRS...

Definitivno ne moreš na svoje WiFi omrežje, če si 80 km stran. Vsaj direktno ne. Lahko se pa priklopiš na katero drugo omrežje, ki je odprto (public). Nekateri ponudniki širokopasovnega dostopa omogočajo tudi priklop na njihove (od njihovih partnerjev) WiFi dostopne točke.

WinXP ::

Ok.GPRS Wireless vem da deluje prek mobilnih operaterjev,a tu je hitrost nizka,kolikor vem.

Pa mi povejte za tole dvoje:

Kolikšna je hitrost prek Bluetooth dostopa (npr.meni ta Bluetooth zazna v nadzorni plošči ko priklopim mobitel in sicer kot Bluetooth povezavo)

verjetno pa se bom odločil za WiFi Wireless USB mrežno kartico zato bi prosil da odgovorite na to vprašanje:
Kako nekateri dostopajo do interneta na svojem laptopu npr. sedi z mano pred InterSparom doma je pa 2 km stran? S kakšno wireless napravico potem dostopa do neta?
Je to tak USB WiFi ključek 56 Mbps s standardom b/g katerega nameravam jaz kupiti?

BlaY0 ::

Saj sem že napisal odgovor... z WiFi mrežno kartico (kakršno koli) se lahko priheftaš na katero koli dostopno točko, ki ti to dovoli. Pri SiOL-u kolikor jaz vem, ti omogočajo, da lahko uporabljaš vse NeoWLAN dostopne točke po Sloveniji. Cena je 5 Centov na minuto. Varianta je tudi da se priklopiš na t.i. public dostopne točke, ki pa so brezplačne. Teh pa imaš po večjih mestih kar nekaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
539487 (7723) XS!D3
»

Wifi kartica kot access point

Oddelek: Omrežja in internet
9943 (678) Ribič
»

Računalnik kot dostopna točka za internet

Oddelek: Omrežja in internet
51567 (1403) moat
»

Končno se bo "preoblekel" tudi Bluetooth

Oddelek: Novice / Diski
144173 (3608) zaj_tam
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
332945 (2153) pujsek_

Več podobnih tem