» »

Wifi kartica kot access point

Wifi kartica kot access point

He-Man ::

Pozdravljeni,

če v desktop PC vgradim PCI-E WiFi kartico, v ta PC pa imam dostop na internete preko ethernet porta in kabla, lahko WiFi kartica služi kot access point za wireless naprave (prenosnike in telefone), da bodo imeli dostop na net preko PC-ja.

Problem je, ker ima ta PC (je pač za določeno rabo oz. namen) zaradi varnosti zaprte določene porte in dostop do določenih strani (preko zunanjega/HW firewall-a), telefoni in prenosniki bi morali imeti pa dostop na vse strani. Kako to turediti brez dodatnih stroškov?

Hvala.

Invictus ::

Kupi access point za 15 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

Ali to govoriš za mrežo podjetja ali za doma? Na sumu imam, da govoriš za podjetje. Ampak potem mi resnično ne gre v račun, kako ti pade na misel, da bi na eno mašino, ki je 'malo bolje varovana' šel natikat svoj WiFi. Za take zadeve bi si morali zrihtat ločen Guest WiFi, ki nima veze z preostalim omrežjem ali nek BYOD WiFi, kateri ima poleg dostopa do interneta še močno omejen dostop do poslovnega dela omrežja. In to čim prej, da še komu drugemu ne pade na misel, da bi od doma prinesel nek accesspoint za 10EUR in ga priklapljal na poslovni del omrežja, da bo lahko brskal po mailih s svojim mobitelom. Po možnosti bo to namreč vklopil WEP enkripcijo (ali še to ne?) in celo omrežje izpostavil komurkoli, ki bo šel mimo.
Temu zunaj populistično pravijo 'Shadow IT' - ko zaposleni začno malo po svoje improvizirati, ker IT v podjetju določenih stvari ni pošlihtal (ali pa jasno in glasno prepovedal).

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

SeMiNeSanja je izjavil:

In to čim prej, da še komu drugemu ne pade na misel, da bi od doma prinesel nek accesspoint za 10EUR in ga priklapljal na poslovni del omrežja, da bo lahko brskal po mailih s svojim mobitelom.

Ce bi imel firma ustrezno poslihtan NAC in inventory control, bi takega padalca takoj nasli in vrgli ven iz firme ;).

Sam tega nima skoraj nobena firma. ker je to brez zveze...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

[D]emon ::

Teoreticno lahko bridgas obe povezavi, samo je s tem vec problemov kot pa je vredno. Kupi AP.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

BCSman ::

Pozna kdo kak dober wifi analyzer program za win10?

tintorel ::

Tudi sam sem preizkusil usb wlan ključek kot AP v Ubuntuju, pa je delovalo samo ko je bil povezan en klient. Čim smo se povezali trije s telefoni, se je sesulo.

konspirator ::

Priklopi usb wlan ključek na usb hub, ki ima lastno napajanje.
--

matter ::

Sicer jaz ne razumem kaj je fora.

Torej v PC, ki že ima OMEJEN dostop do spleta, bi vgradil wifi kartico z namenom, da narediš wifi AP, ki bi služil, da bi se ostale naprave povezovale preko tega PCja NEOMEJENO v splet ?

Ne bo šlo (no odvisno kako firma omejuje dostop) :)
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Ribič ::

WiFi dostopna točka naj bo na posvečeni napravi in ne na nekem PC-ju, ki se ga redno vklaplja in izklaplja oz. uporablja v kake druge namene. Teoretično je sicer možno narediti access point s takšnio strojno opremo. Jaz sem v starih časih napravil nekaj podobnega, ko sem na PCju nastavil svojo dostopno točko. Stvar je sicer delovala na linux-u, kjer sem moral porihtati tudi požarni zid, napraviti most med obema mrežama in nastaviti še DHCP oz. DNS strežnik. Kar nekaj dela za ročne nastavitve. Veliko hitreje gre z kakšnim WiFi routerjem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V letu 2016 bistveno več šifriranega prometa

Oddelek: Novice / Zasebnost
258457 (6327) Lonsarg
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366318 (4631) maremare
»

Wifi Login Page

Oddelek: Programiranje
81238 (996) stb
»

subnet(?) za počasne

Oddelek: Omrežja in internet
91076 (866) NeMeTko
»

Wireless USB kljuc za internet

Oddelek: Strojna oprema
59449 (9407) BlaY0

Več podobnih tem