» »

Računalnik kot dostopna točka za internet

Računalnik kot dostopna točka za internet

Tomaz25 ::

Imam par vprašanj in bi rabil pomoč oz. nasvet. Sicer lahko da sprašujem čiste neumnosti, ampak kdor ne vpraša nikoli ne izve. :p

Stvar je sledeča: Doma imam moden za ADSL, ki pa nima WiFi opcije. Torej vsi računalniki in komunikatorji za TV so nanj povezani z mrežnim kablom. Sedaj pa me zanima, če obstaja opcija, da na enem od teh računalnikov naredim brezžično dostopno točko preko katere bi s telefonom lahko prišel do internetne povezave.

Torej računalnik bi nekako preko WiFija delil dostop do interneta (do katerega PC dostopa preko mrežnega kabla) s telefonom.

Je to sploh izvedljivo in kaj potrebujem, če je?.

Hvala za pomoč.

amigo_no1 ::

Kupiš pci(e) wifi kartico/usb ključek in jo/ga spremeniš v AP, wifi bo delal seveda samo takrt, ko bo računalnik prižgan.

Raje kupi nekaj takega: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

rabljeno:
Netgear WNR2000 wireless - N 300 router
http://www.bolha.com/racunalnistvo/mrez...

ali
NOV brezžični router TP-Link TL-WR741ND
http://www.bolha.com/racunalnistvo/mrez...

Zgodovina sprememb…

jugostyle ::

Tako kot ti je amigo predlagal. Najceneje prideš tako da si nabaviš brezžični router. Če boš prek enega računalnika delil wifi, moraš vedeti da računalnika ne smeš ugasnat. Če ga ugasneš, ne boš imel wifi signala


LP

Tomaz25 ::

Torej, če kupim tisti usb ključek, ki je kao wifi mrežna kartica bo delalo? Vtaknem stvar v PC via usb in nastavim zadevo ter bo potem delil mojo PC internet povezavo s katero sem po kablu povezan do modema?

To da mora biti PC prižgan ni panike. Itak bom uporabljal samo za telefon, ko bom doma.

Tomaz25 ::

Zrihtal zadevo, špila super. Kupil sem en wireless router in preko njega priklopil PC normalno po kablu, telefon pa šiba na wifiju. Hvala obema za nasvet in pomoč.

moat ::

Pozdravljeni.
Tudi sam bi nekaj vprašal. Mreže mi ne "grejo" ravno najbolje. Mika me nakup tega usmerjevalnika http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... ker je dejansko poceni in podpira n standard. Zdaj imam Linksys wrt54gl, ki dosega hitrost (večinoma 54Mb/s) na prenosniku, ki je neposredno poleg routerja. Bi dejansko pridobil na hitrosti in koliko (verjetno ne celih 150Mb/s), ali pač. Vem, da je to odvisno od lokacije, daljave, sten, motenj signala itd. Toda, kolikšno hitrost lahko realno pričakujem, če router loči le ena stena do prenosnika, drugega pa plata - nadstropje više? Se mi nakup splača, glede na zdajšnji legendarni router. In bi novi TP-Link enako prenašal IPTV signal po mreži, kot mi ga sedaj Linksys. Namreč iz Siolovega routerja imam v mrežo preko Linksysa napeljan IPTV signal, tako da lahko na vsakem računalniku v mreži gledamo tudi TV program. Bi to enako delalo še naprej? Bi mi zaradi višjega prenosa brezžičnega prenosa padla hitrost na računalnikih, ki so povezani v mrežo preko kabla?
Hvala za vaša mnenja in izkušnje, moat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje routerja Siniope

Oddelek: Omrežja in internet
171326 (929) kratos
»

Onemogočen Wifi

Oddelek: Omrežja in internet
51254 (1196) foksica
»

Windows 8 in ne odpiranje strani.

Oddelek: Omrežja in internet
181310 (968) t0mek1992
»

Težave z wireless adapterjem!

Oddelek: Omrežja in internet
5511 (485) Hayabusa
»

Router okoli 60€

Oddelek: Kaj kupiti
184106 (3608) Lonsarg

Več podobnih tem