» »

Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocila

Kupujem nov 19" CRT monitor (visji razred) - potrebujem vasa priporocila

Matwic ::

No zadeva je sledeca, pred nekaj meseci sem kupil Samsunga 959NF in bil z njim zelo nezadovoljen, zdaj sem pa spet naredil napako in ga ponovno kupil (sem mislil, da sem imel prej samo nesreco). Spet se je izkazalo, da sem dobil zanic monitor (to je ze 4!), sicer ne vem kaj mi je bilo, da sem ga sel ponovno kupovati, ko pa sem ze v vecini trgovin, ki jih imajo raztavljene videl, da so zanic (ah ja, se dobro, da 8 dni se ni poteklo).

Zdaj imam koncno dovolj denarja, da si lahko privoscim nekaj boljsega, zato vas sprasujem kateri monitor iz visjega razreda mi najbolj priporocate (malo se drzite denarne omejitve 100.000 SIT).

Imam pa nekako ogledane te tri modele:
Philips 109P40
Mitsubishi DiamondPro 930SB - tale je sicer malo drag, ali se res splaca?
Mitsubishi DiamondPro 93SB

Zelo me zanima, ce je kateri od teh monitorjev trenutno na slabem glasu (da se ne dogaja isto kot s Samsungi).

In pa se, ce slucajno kdo od prodajalcev bere ta forum mu svetujem, da si naj ogleda Samsuge serijo NF in se pritozi uvozniku, ker to kar se dogaja je nedopustno. Vem, da tej monitorji niso slabi (gledal enega pri prijatelju, ki ga je kupil pred enim letom), slaba je samo trenutna posiljka.

urbybaby ::

jst mam LG-ja 995 FT plus in dela kot urca. Sicer je malo starejši model ampak slika je odlična. Mislim, da je tud cena nekje pod 90K SIT.

glinik ::

Jaz imam Philipsa 109P 40 (4 mesece star). Ko bom imel čas, ga grem menjat za drugega. Na sredini ekrana se vidijo vertikalne črte, pa še cela desna polovica je v megli. Upam da mi ga bodo zamenjali, saj 80k sit ni tako mali denar. Je pa malenkost bolši od Samsunga 959NF, tega ima namreč kolega in sva primerjala. Razlika ni, kot dan in noč. Opazi pa se.

Mitsubishiji so itak najbolši kar lahko kupiš, samo kje bi ga človek videl??? Tisti ta dražji je ziher bomba, tisti cenejši pa :\ . Mene tudi zanima, ali je 93SB bolši od Philipsa. Če bi ponovno kupoval, ne vem če se ne bi odločil za tega cenejšega Mitsubishija. Ima pa slabo osveževanje, kar tud ni najbolši znak. Pred kratkim mi je res. 1600x1200 prišla prav in mi je Philips lepo špilal na 85Hz. 93SB, ne vem če ima na 1600x1200 85Hz?

Iiyama še pol pride v poštev.

Je pa žal tako, če ne kupiš 930SB, boš moral sprejeti določene kompromise (predvidevam da teh ni pri 930SB ni - ne ve se pa nikoli)

Je pa še ena možnost, počakaj da odstranijo meje in si ga preko spletnih trgovin naroči (930SB). Sem malo gledal, ful poceni bi ga dobil (če primerjaš naše cene).

Saj veš, malo $$$$$$$$$$$$$$$, malo muzike :)

Lp

schurda ::

Jaz imam Philips 109p4 in dela ku šus. Slika suer lepa. glinik, morda si ti res imel smolo. sicer pa ima itak 3 leta garancije, tako da ni panike za zamenjavo.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

delfinus ::

Da pristavim se js svojim 5 para drobiza. Tudi sam sem imel namen kupovat CRT Mitsubishi 930SB, ker sem slisal lepe komentarje od uporabnikov.Vendar me je cena nekoliko drzala nazaj. Za Philipsa sem prebral, da ima vredu sliko, ampak, da se kakovost zelo razlikuje in niha od modela do modela. Lahko naletis na zelo dobrega ali pa zelo slabega. Anomalije, kot jih omenja glinik za 109p so prepgoste zato sem ga kar izlocil iz igre. Za Mitsubishija pa takole 93SB pa takole imam sprintano mapco o njem, Podpira resolucije do 1792x1344 pri 68Hz. Pri 1600x1200 pa 76Hz, 1280x1024, ki je najbolj uporabna za monitorje te velikosti pa je 85Hz kar je solidno in sprejemljivo. Visja resolucija na 19 se mi zdi nebeljiva in veliko matrajanje za oci, saj so fonti tam izjemno majhni. No in kaj sem naredil, nisem kupil novega ker se mi je tik pred nakupom prikazala "marija". Nekdo je prodajal svojega 2 leti starega Sonya G400 za samo 35.000 SIT, popolnoma izpraven in se eno leto ga imam v garanciji. Seveda sem vzel takoj. Zadeva je, da sedaj ljudje mnozicno menjujejo svoje popolnoma izpravne in delujoce velikane, ponavadi se v garanciji in za zelo ugodno ceno in kupujejo 17' LCDje. Na Bolhi ali pa tukaj ali pa kje drugje tako lahko, ce imas sreco ulovis kaj dobrega. Seveda je dobro prej vse lepo pregledati. Dati 130.000 SIT za Mitsubishija se mi zdi prevec, saj takoj izgubi ceno priblizno ene 50.000SIT, ko ga neses iz trgovine. LCD pa se mi tudi ne zdi smisleno kupovati, saj so obcutno predragi in njihova lastnost, da najboljse delujejo samo na native resoluciji in hitrost osvezevanja (ghosting) mi ni vsecno.

Sicer pa kaj je pri nas mogoce dobiti se kvalitetnega v rangu Mitsubishija 930? IIyama Vision master pro 454 (disign IIyam ni sicer po mojem okusu) pa smo ze na koncu. Sony pa tako dela se samo 21 in vec colske monitorje. 19' je opustil. Ce bi kje dobil serijo rabljeno E400, E420, E430 ali pa ali pa se bolje G ali F bi na tvojem mestu sel takoj po njej.

Toliko, lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Matwic ::

Hm toraj pri Philipsih 109PB40 kvaliteta niha. Toraj se lahko postavijo ob bok Samsungovim. Ta monitor odpade (ni v mojem interesu, da za bencin zapravim vec, kot pa je vreden Mitsubishi 930SB).

Mitsubishi 93SB ima malo premajhno osvezevanje (zdaj, ko sem izkusil 100Hz vidim utripanje pri 85Hz, tako, kot je bilo nekoc iz 60Hz na 85Hz).

Preostaneta mi samo še Mitsubishi 930SB in pa Iiyama 454 PRO. Cena iyyame je zdaj malo padla, tako da bi si jo lahko privoscil. Kaksna je kaj ostrina texta (za barve vem, da so super) v primerjavi z 930SB in 959NF (ce bi le kje obstajala trgovina ki bi imela vse te tri monitorje raztavljene)?

schurda ::

Mogoče bi tole dodal: V službi imam IIyamo 17" z ravnim ekranom 410, se mi zdi. Slika je super, samo malekost bi rekel, da zaostaja po ostrini in kontrstu za Philipsom. Drugače je pa ZELOOOO odvisna od grafične kartice. V mojem kompjuterju je Matrox millenium G200, v kolegovem pa Gforce 2 (vsi imamo iste monitorje). Z matroxom je slika neprimerno boljša, kot z gforce-om. Ne bi verjel, da je možno, če ne bi videl.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Kebab ::

Sam imam Iiyama VM Pro 450 in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Zraven sem že imel par drugih devetnajstk postavljenih in slika + barve je bila na mojem najlepša.
Je pa že kakšni 2 leti star model ampak mislim, da ga še zmeraj prodajajo.

Olajuwon ::

Moram reči, da današnji poceni 19 inčni CRT monitorji so za smeti. Jaz sem včeraj malo gledal okrog po trgovinah in, ko sem videl kakšno sliko ima tu tako opevani samsung 959nf, sem res se zamislil, kdo lahko sploh kupuje take monitorje. Jaz imam 2 leti starega Sony g420 (ki je takrat stal 200k) in sploh se ga ne da primerjat z današnjimi vele opevanimi ( in skrajno povprečnimi) samsungi.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Matwic ::

Ja se strinjam s tabo Olajuwon. Sam sem se enkrat poskusil, v mislil da bo mogoče ta monitor vredu pa ni bil. Zdaj lahko vsaj z vso sigurnostjo recem, da so 959NF popolnoma zanic, in se nebi smeli prodajati za vec kot 35.000 SIT. Ampak nekateri ljudje na tem forumu se vedno veselo priporočajo ta model drugim uporabnikom, ki iscejo dober monitor.

Zelo me zanima tocno za iiyamo 454 Pro (starejsi modeli so verjetno bili vredu), ker zgleda, da postaja trend, da se tovarne sploh ne zanimajo vec za CRT monitorje (Sony in Eizo sta 19" kar zabrisala ven iz ponudbe).

Pravtako me zanima kako je kaj z NEC/Mitsubishijem (iiyama itak ni tako zelo cenejsa) ali je njegova kvaliteta se vedno taka kot je, ali si je tudi ta proizvajalec dovolil upadec kvalitete pri CRT monitorjih.

JohnyB ::

no no no dej ne pretiravej za 35k ! Jest ga mam sm ga kupu takrt za 107k in mi dela skoz BP!

Zdej pa tud ne vem kva dobiš za 65 k!

Drgač ap men je zakon, furam 1280x1024@100Hz in sm zlo zadovoln!

Pač mogoč je res slaba serija vuni sam to pa še ne pomen da je to zanč!
Apple iMac

speed machine ::

Ne vem kake monitorje 959NF ste vi dobili, sam do sedaj nism mel še nobenih problemov z njim. Res da ima dve navpični črti, ki sta malo vidni na beli podlagi, sam drgač pa meni dela brezhibno. Ve igre laufam na 1600x1200 pri 85Hz brez problema. Edin to me moti da ima za 2048 ločljivost sam 69Hz, ker če bi mel vsaj 75, bi jih pa na 2048.

JohnyB ::

..dve navpični :\

sm mislu reč vodoravni :D


in rs je monitor je zakon >:D
Apple iMac

ali3n ::

še en zadovoljen uporabnik 959NF-ja (105k sit 2 leti nazaj..);

am - oglasil sem se zato, ker primerjate monitorje različnih cenovnih razredov - primerjat monitor za 60k sit z monitrojem za 100 in več tisočakov je traparija.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

jRk0 ::

jaz sem dobil za 17k sit samsunga syncmaster 700IFT, sicer je res 17, ampak da ma na 1280x1024 85Hz osvezevanja ni slabo za taksno velikost. pa tudi max res. 1600x1200.
na 1152x864 furam na 100Hz in ko sem slucajno enkrat na 75 prestavil sem opazil veliko razliko:) celo iz 85 sedaj opazim razliko. res isto kot preskok iz 60 na 85.

tako da pomoje rabljen monitor 19 en dober pa da pogledas prej kako je kaj pa bo.
moj je malo meglen v robu :\.
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Jutri pošljem svojega Philipsa 109P na servis k PC Handu. Sem se že zmenil in mi ga bodo lepo zamenjali. HHHHHHhuuuuuuhhhhh :) Nisem pričakoval, da se bo vse tako glatko izteklo. To sem vajel samo pri Pelugi :D .

Torej, jutri ga pošljem gor, tako da ga bom imel ta ali naslednji teden. Novega seveda :D .

Potem bom poročal, kakšno sliko ima.

Lp

schurda ::

Drugače pa se lahko pogovoriš z njihovim serviserjem Matjažem, ki kar precej obvlada te zadeve.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

glinik ::

Ja ja Matjaž Leban, z njim sem se pogovarjal.

Lp

Fizikalko ::

A mi lahko tisti, ki pljuvate neargumentirano po 959 NF, poveste, kaj točno vas je pri njem motilo. Torej - kaj je narobe s sliko? Ne govorim tega zato, ker ga mam sam (in sem, by the way, ful zadovoljen), ampak zato, ker govorit, da je nekaj bedno brez argumentov je pač brez veze.

Matwic ::

1. Monitor: bliskanje slike (brez madezev, ostrina tudi vredu).

2. Monitor: bliskanje slike in madezi ob straneh

3. Monitor: velik zeleno rjav madez na desni strani monitorja

4. Monitor: vsake toliko casa so se pojavili nekaksni valovi (GeForce), na Radeonu so bili ti valovi neprestano tam. Rumen madez potekal navzdol po levi strani

To se ni dalo popraviti z nastavitvami monitorja (purity, moire, ...). Monitorje sem tesitral na dveh racunalnikih in v dveh hisah (4. monitor sem nesel k prijatelju) tako, da odpadejo zunanje motnje (GSM, magneti, kaksna naprava, ki bi bila priklucena na isto fazo, ...)

Saj verjetno mi ni potrebno izpostavljati, da nisem kupil vseh 4 monitorjev v isti trgovini, kajne?

Fizikalko: Saj verjamem, da si ful zadovoljen z njim, imam sosolca, ki ga je kupil pred kaksnim letom in ima tudi on super sliko. Malo me zanima kdaj si ga kaj kupil?
Zdaj pa, ce malo poisces po forumu, pa lahko vidis, da nisem edini, ki ima probleme z njimi (zgleda, da se samo najbolj derem :8)), najbolj pogosta napaka je ravno tisto bliskanje slike, valove zgleda, da sem imel samo jaz, medtem ko pa lahko madeze obcudujes v vecini trgovin, kjer imajo ta monitor raztavljen.

JohnyB ::

Maš pač rs smolo, ker jest sm ga kupu k je pršu vn model oz ne dolgo potem!
Apple iMac

Fizikalko ::

Hja. jest sem ga kupil leta 2002 (septembra) pri Mlacomu. Dal 100k. Dela bp. Sreča, očitno!? :)

glinik ::

Seveda dela odlično, saj si 100k sit plačal. Zdaj pa samo stare serije šibajo ven, ki niso 100% izpravne. Tak pač je to.

Res upam, da bom dobil zdaj 100% izpraven monitor. V to sicer malo dvomim, ampak bomo videli, ko ga bom dobil.

Lp

Matwic ::

Ok danes sem dobil Iiyamo Vision Master 454 Pro in moram reci, da sem dokaj zadovoljen (barve so dobre, ni vec tistega valovanja ali pa kaksnega bliskanja slike). Samo nekaj me pa zanima. Ali je normalno pri monitorju za 110.000 SIT, da je ostrina v kotih dokaj slabsa kot pa na sredini?

schurda ::

Zgodba je malce takole zavita: čer malo preštudiraš optiko in optične napake, pa malce gledaš uklone elektronov in skozi električno in magnetno polje, potem ti rata jasno, da flat monitor NIKOLI ne bo imel povsod enako ostre slike. Vprašanje pa je seveda, kaj je dovolj ostro za tebe.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

glinik ::

schurda: Vse lepo in prav, samo če daš za monitor 110000 sit, potem zadeva MORA špilat.

Razlika je lahko malenkostna. Jaz bi ga ziher vrnil. Zdaj čakam, da dobim mojega Philipsa. Jutri ali pojutrišnjem, je bilo rečeno. Če ne bo vredi, bom kar denar zahteval. IIYAMA torej odpade, saj se s tem ne mislim več zajebavat. Bom pač Mitsubishija vzel, pa čeprav stane 130000 sit ;( ;(

Iz nas, kupcev se že delajo firme norca in nam prodajajo monitorje, ki niso vredni počenega groša!

Lp

schurda ::

Res je, da za več keša več pričakuješ. Starejši zasloni niso zastonj ukrivljeni. Slika je pač tako mnogo ostrejša kot na ravnih. Resda se trudijo z raznimi žičkami, toda vse je le bolj ali manj dober približek.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Matwic ::

Preden monitor nesem nazaj, mi prosim povejte kako se prikaze ta slika pri vas.
http://users.volja.net/matwic/misc/mon_test.gif

Glejte, da je slika v svoji naravni velikosti, potem pa povejte kaksna je. Slika je sahovnica iz belih in crnih kvadratkov velikih 1x1 pixel.

Pri meni je slika siva z navpicnimi crtami razlicnih sivih odtenkov. Tudi migeta. Prosim povejte kako se prikaze pri vas, ker mi je nekdo rekel, da on pri sebi vidi, ce pogleda od blizu, sahovnico. Zdaj, ce monitor za 110.000 SIT ne more prikazati te slike pravilno je verjetno nekaj narobe z njim.

jjohny ::

Meni se slika prikaže čisto v redu. Imam 17 inčni Hyundai DeluxScan B790. Resolucijo imam 1024x768, frekv. je 100 Hz.

lp, jani

schurda ::

Zavisi od resolucije: pri 1280x1024 je več ali manj sivo. Pri 1024x768 bi mogoče lahko rekel, da vidim majhne kvadratke, pri 800x600 pa jih res.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

userc ::

daj šanso hyundau, zadeva vsaj k sem jaz kupoval monitor je brez konkurence! Je sicer mickeno dražji ampak ima hudo sliko ko sto mater!!!

_spirit_ ::

Po pravici povedano ne vem kaj je bilo s tvojim CRT samsungom, vendar jaz imam ravno ta monitor in sem z njim več kot zavodolen!

cole-22 ::

Ja kokr sm jst slisu so zadni modeli NFjev neki u kur.u!Sam jst mam NFja in nebi mobu bit bol zadovoln:D Kupu sm ga pa ene 3 mesce nazaj u Mlacomu.Ocitno sem dubu se prejsen model,ker z njim ni nic narobe in slika je super!Pa en kolega ga je ksn mesc za mano tut u mlacomu kupu in je tut zadovoln tko da...Na vaso zalost ste ocitno naletel na slabo robo8-O

mohha53 ::

Koliko denarja toliko muzike!
Seveda je ugoden nakup, to kar si želimo vsi! Za kaj boš monitor uporabljal, veš sam. Če boš vanj strmel več kot 4 ure dnevno, boš čez 5 let potreboval očala, da o glavobolih ne govorim.
Nekaj je bilo rečenega o Samsungu, nekateri hvalijo, drugi šarijo! Kolikor jaz vem je eno izmed zadnjih poslovnih poročil tega podjetja pokazalo, da bodo v prihodnjosti dali v KOŠ večino drugih proizvajalcev monitorjev. Njihova kvaliteta je tudi priznana.
Pa še enkrat, malo gnara malo stafa! "Dobri" monitorji so pač dragi. Ampak, v kolikor ti ni najpomembnejša slika, temveč tvoje OČI, zgrabi raje LCD-ja.

Myk

Fizikalko ::

Aja, by the way, jest prodajam unga mojga 959NF-ja. Dela super (očitno dobra serija). Poceni. 041 526 864

krho ::

jest mam IIyama Vision master pro 454 PA dela ko urca.
115kSIT lani:D

Aja Mitsubishi ima isto DaimondTron cev notri kot IIyama.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

boštjan ::

Fizikalko,mali oglasi,ok:)

glinik ::

Toti tipi pri PC Handu se res šalijo.

Moj monitor Philips 109P že čakam 2 tedna, rečeno je bilo nekaj dni. Tale Matjaž Leban, kateri je odgovoren tam se gre pravega gospoda. Človek je vljuden itd., pa nič. Kaj jih res mora en s palco lovit okoli, da se bojo malo zmigali ??

Samo gospodi, sssssssss


Lp


[razumem,da si jezen,a takih vseeno ni treba,ok-boštjan]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

glinik ::

OK, zdaj me je PC Hand umiril. Monitor sem dobil (po dveh tednih). Kaj bi vi delali 2 tedna brez monitorja???? Trenutno je pri sosedih, ker me ni bilo doma. Jutri poročam kakšna je slika (mogoče še danes) :D .

krho:

Je že res, da imajo Mitsubishiji, IIyame in Philis enako cev. A misliš da imajo vsi monitorji enako sliko? Bodi brez skrbi, Mitsubishi ima ziher najbolšo siko. Že cena ti pove vse (ni pa rečeno :D ).

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

glinik ::

Ups kaj pa tukaj piše?


Preberite malo.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655148 (4041) boštjan
»

Kateri 19-inch monitor kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
191814 (1489) iso2000
»

kateri 19' crt monitor

Oddelek: Kaj kupiti
341926 (1447) Matev
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565273 (4332) iso2000
»

Kupujem nov monitor 22" CRT, katerega priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
442243 (1633) glinik

Več podobnih tem