» »

Windows 7 - ali je šlo na boljše ali na slabše?

Windows 7 - ali je šlo na boljše ali na slabše?

ss1234 ::

No verjamem da vas je tako kot sem jaz sprobalo 7mico. No jaz moram reči da sem bil bolj razočaran kot ne. Sicer res da je dokaj hitrejši in dela kar stabilno ampak zdi se mi kot da uporabljam slab "ripoff" mac OSja. Bilo mi je zelo fino ko sem uporabljal Maca in Windowse(95, XP) in so se dejansko razlikovali in imeli svoje poteze. Ko je prišla Vista je nekaj potez iz starih sistemov še ostalo. Uveden je bil (zame neuporaben) Explorer in podobno. Ko sem pa sprobal sedmico...sem bil pa res razočaran. Zapletene inovativnosti so bile kot korenine na cesti ob katere sem se ves čas spotikal.:P Recimo starega start menuja ni več - nov pa je veliko počasnejši. Pri starem sem šel samo pod programs, stisnil prvo črko programa in že sem ga našel. V novem start menuju pa je funkcija All programs bolj neuporabna kot pa uporabna, tako da je treba uporabljati iskalno vrstico in za vsak program napisati besedo, to me je zelo upočasnilo. Ampak to je samo en problem. Tukaj je recimo še nova spodnja vrstica za katero je treba klikniti dvakrat, ko kilkneš properties se ti odpre seznam v katerem je potem treba izbrati kaj hočeš in šele nato se ti odpre okno namesto da bi imel vse v enem kot v XPjih, o explorerju sploh nebom govoril, vglavnem veliko bi še lahko naštel. Se opravičujem če sem mogoče kaj hecno napisal samo nisem čisto vedel kako bi kakšno stvar opisal. No glavno kar sem hotel povedati je da vse "inovacije" zaradi katerih naj bi delal hitrejše in lažje me samo upočasnjijo. Tako da sedemko bom dal v dual boot in mel samo za igrice, XPje pa obdržal za vsakdanjo uporabo. No sem se kar razpisal, kaj pa vi mislite o novem sistemu?

jan01 ::

Dalj časa uporabljaj, da se navadiš...
Explorer bi res lahko posodobli. No saj imaš polno alternativ kot je odličen xplorer2

Na kakšnem računalniku pa uprabljaš sedmico? Kak počasen trdi disk?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

ABX ::

Od kar imam win 7 v službi sem se navadil na vse bližnjice z tipkovnico. Tako butast GUI nima niti Linux.
Pa tudi preklinjam dosti več kot ponavadi.

Pa če izklopiš Aero je vse skupaj grdo kot NT 4.0.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

tabla ::

Sprobal, res je fajn za vidt sam, mam spet XP. Da bom iskal petsto let vsako stvar, kr nej majo...nej nrdijo samo XP tko lepga pa bo vse kul.

urosh ::

Če si se prisilil z uporabo viste, ti je na sedmici vse dokaj "logično". Se strinjam, da so določene poteze čisto mimo, določene pa so kar ok. Sam jo mam že več kot 2 meseca (rtm) in do sedaj sem zelo zadovoljen. Dela kot mora, ko se navadiš na določene zadeve, dela vse kot mora. Tistih 5 najpomembnejših programov pa si lahko daš v tray - od koder se potem zaganjajo ali pa v star na vrh. Zraven tega še je na seznamu dodatnih 5 ali več najpogosteje uporabljanih progamov. Jaz sem se na to navadil in mi je ok. Sicer na šihtu še uporabljam xp, pa se mi sedmica vedno bolj dopade. Ostalih programov pa očitno ne uporabljaš tako pogosto,d a bi bil problem iti v vse programe in ga najti. Kar se pa sistemskih nastavitev tiče, pa ja, marsikaj je čisto butasto - niti ne vem kje iskati. Za te nastavitve pa se search v startu - ki ti takoj najde :)

Vse je samo stvar navade. Sem recimo parkrat šel v bigbanga in se igral na macu, pa mi marsikaj ni bilo jasno - seveda, ker ne poznam sistema in logike za njim. Če bi ga pa uporabljal dnevno, pa bi mi bilo vse čisto logično. Uporabljaj kak mesec, pa boš videl, da je v bistvu čist ok ;)

Lp

Aston_11 ::

V bistvu imal triple boot - ubuntu, 7, xp - dejansko pa neke rezlike med xp-ji in 7 pri uporabi ne vidim. Razen da xp-ji bolj obremenijo sistem, disk več praska, dlje časa rabijo, da so uporabni po zagonu, drugače pa težko opazim neko bistveno razliko. Meni delajo nato povsem enako hitro, se mi zdi, tako da mi je skoraj vseeno, kaj uporabljam, se mi pa zdi da 7 delajo lepše, manj okorno...

axee ::

Sprobal, res je fajn za vidt sam, mam spet XP. Da bom iskal petsto let vsako stvar, kr nej majo...nej nrdijo samo XP tko lepga pa bo vse kul.


Odkar sem se navadil na windows 7 predvsem iščem na xpjih, kjer moraš vedeti kje kakšna nastavitev je, tu pa samo napišeš svoje in najde. Zaenkrat je našlo vse! Po kontrolni plošči nisem klikal že kar nekaj časa...

Daedalus ::

Poročam čez čas, kako se obnese za CAD delovne postaje. Je blo pa treba kr naštudirat, kako roaming profile zrihtat, da so kvazikompatibilni z XP. Jebat ga, mešano okolje po MS-ju je vedno pain posebne vrste.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

c0dehunter ::

Ok, as far as I'm concerned je 7 legendarna. Vsak program takoj najdeš (recimo rabim kaspersky, napišem v iskanje samo Kasp in enter pritisnem pa je odprt). Izgled mi je všeč in kar se mene tiče je pomemben element vsakega sistema za vsakdanjo rabo. Hitro dela, edino kar je blo do zdaj je to, da ni našlo driverjev za USB čitalec prstnih odtisov, čeprav naj bi ga baje samo zaznalo.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

R-S-LoVe ::

Sistem je nov počakajte na SP in vse bo bolje. :| Vsaj tako so rekli z drugimi OS.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

nejcB ::

Sistem windows 7 ima izbolšano jedro za delo z večnitmi(večjedr), izboljšana je varnost (vgrajene varnostne varovalke) je stabilnejši (programi ga ne morejo kr tako enostavno zrušit...) je odzivnejši (to je odisno seveda od nastavitev...) Strojne zahteve so dokaj primerne ...itd. Še boljši bo postal s popravki (vsega se pač ne da na zečetku predvidet). Je najnaprednejši operacijski sistem od microsofta do zdaj... To so bistvene stvari !

Ne pa blablabla nakladanje o GUI-ju (grafičnega vmesnika se je potrebno pač privadit) in podobnih zadevah, ker to ni bistveno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcB ()

opeter ::

Ne pa blablabla nakladanje o GUI-ju (grafičnega vmesnika se je potrebno pač privadit) in podobnih zadevah, ker to ni bistveno...


Kako, da ni bistveno?! To je najpomembnejši del sistema, sploh za večino uporabnikov... če nekaj ne najdeš oz. se zadržuješ pri neki funkciji dlje časa zaradi problema identificiranja, pomeni, da so GUI načrtovalci naredili kiks.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Wox ::

Motiš se. Novi GUI je zasnovan za potrebe nove generacije mladcev, saj so prav oni največji potrošniki (plačajo seveda ata, mama al pa stric). Mi "starci" itak ostajamo na XP-jih, ker navada je pač železna srajca. "Čudaki" pa za MS tako nočejo niti slišat.

nejcB ::

Kako, da ni bistveno?! To je najpomembnejši del sistema, sploh za večino uporabnikov...


GUI je bistven za pametnjakoviče, (ki znajo delat samo v GUI-ju) ki ocenjujejo celoten sistem na podlagi slednjega, v tem smislu sem mislil...

To je tako kot bi jz kritiziral nov model avtomobila samo zato, ker gor nima lepih brisalcev :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcB ()

alexa-lol ::

Ne pa blablabla nakladanje o GUI-ju (grafičnega vmesnika se je potrebno pač privadit) in podobnih zadevah, ker to ni bistveno...


Kako, da ni bistveno?! To je najpomembnejši del sistema, sploh za večino uporabnikov... če nekaj ne najdeš oz. se zadržuješ pri neki funkciji dlje časa zaradi problema identificiranja, pomeni, da so GUI načrtovalci naredili kiks.


tuki sta dve možnosti...a windows ne najde ker je windows smotan al je pa uporabnik tok smotan da ne napises smiselnega stavak oz. niza besed

Icematxyz ::

Jah ni za neumneže. Na splošno namenskih OS je GUI izredno pomemben. In večini je verjetno bolje če so z novim GUI bolj zadovoljni kot starim.

Drugače pa:
-varnost
-boljše delo z več jedrnimi procesorji
-stabilnost

To si izpostavil. Ampak to je zdaj vprašanje ali gre le za teorija ali tudi prakso ki sploh kaj pomeni. In proti kateremu OS če primerjamo. A se naprimer ne moremo več okužiti z virusom?

Osebno bi rekel da zadnje čase nov Windows pomeni:

-nov DX
-nov media player
-nov msn messenger klient
-malo bolj prozoren vmesnik

Pa recimo kakšna novost kot je:
-UAC
-Nekaj v stilu Launchy programa?

Sedaj po novem če prav razumem bo še vse skupaj manj ambiciozno ker bo cikel W8 in W9 že skoraj na dobro leto ali morda dve napovedan?

Vse lepo in prav ampak ne vem če je hype upravičen. Morda je morda ni. Naj vsak presodi pri sebi in se odloči kako pa kaj. Bo še najbolje tako.

ABX ::

Kako lahko omenjate varnost z Microsoft izdelki. Nikoli niso naredili varnega sistema, zakaj bi bilo tokrat drugače?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Steinkauz ::

Noben sistem ni varen...

axee ::

Motiš se. Novi GUI je zasnovan za potrebe nove generacije mladcev, saj so prav oni največji potrošniki (plačajo seveda ata, mama al pa stric). Mi "starci" itak ostajamo na XP-jih, ker navada je pač železna srajca.


Tole pa prosim malo razloži. Kaj "starci" nikoli ne počnete multitaskinga, da se tako otepate novega taskbara? Vsak, ki je kadarkoli počel veliko stvari hkrati (to leti predvsem na profesionalno delo) obožuje nov taskbar. Kaj vam je vseeno če rabite za to, da sta dva okna drug ob drugemu (vsak zavzame pol zaslona) klikati ko sto mater? Odkar uporabljam Windows 7 sem šele začel uporabljati te funkcije, ki so sedaj tako dobro izpeljane. Ali ste radi napamet napiflani, kje kakšno stvar najti? Je tako težko logično pomislt in napisat kar hočeš, najde VSE! Vem da običajni uporabnik nebo nikoli uporabljal knjižnic, čeprav so zelo uporabna zadeva. Resnično ne razumem kaj ma to veze z novo generacijo mladcev. Prosim razloži. Tu se gre za napredne uporabnike, ki vedo, kako novo tehnologijo izkoristiti za kar je namenjena, da za dosego cilja potrebuješ čim manj časa in dosežeš na najenostavnejši način. Na srečo so vse funkcije tako lahke za naučit da bi jih lahko razumel kdorkoli.

Icematxyz ::

Kaj vam je vseeno če rabite za to, da sta dva okna drug ob drugemu (vsak zavzame pol zaslona) klikati ko sto mater?


V XP. Desni klik + Tile Windows Vertically

Ni neke panike.

Zgodovina sprememb…

axee ::

Je pa počasno v primerjavi z novim načinom, tle nemorš nč rečt.

Wox ::

Mene ne moti Win7 GUI. Vendar ga ne potrebujem. V službi delam več ali manj z enim programom (NX CAM) in mi je za OS v bistvu vseeno kakšen GUI ima. Samo da je stabilen. Za domačo zabavo pa je Win7 vsekakor zanimiv. Ga bom naložil na domači računalnik.

jRk0 ::

zakon je, strojne zahteve so minimalne (dela na vseh starih laptopih hitreje kot xp), taskbar pa je enostavno zakon, aero mam izkloplen pa so mi tudi dost bolj vizuelno vsec kot xpji.
You fuck up once, you loose two teeth.

mainman ::

Zadnji windowsi ki jih uporabljam so xp. Ko je prišla vista sem naredil dokončno migracijo na linux. Windows, ne hvala.

c0dehunter ::

Icematxyz, kaj bi pa ti predlagal da implementirajo v nekem novem OSju?
Mogoče v naslednji verziji, ko bo manipulacija z navideznimi 3d objekti že "for home use", podporo za le to. OS se lahko samo prilagaja obstoječi tehnologiji, nič več.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

bosmla ::

Sem 7ko ze malo (virtualno) poganjal in razmisljam o nakupu (za graficno delovno postajo) predvsem zaradi podpore vecjemu RAMu. GUI mi ni pomemben saj vedno uporabljam "klasicno" temo v sivi barvi (da ne moti barva) imam pa vprasanje ali je mozno to iskanje programov prestavit v spodnjo vrstico? Ja pa se kako poganjat "vgrajene" xp v 7ki?

Daedalus ::

Icematxyz, kaj bi pa ti predlagal da implementirajo v nekem novem OSju?


Virtual desktops. Windows GUI je useless takoj ko maš nekaj več programov odprtih. Tu ga GNOME/KDE/Xfce/itd... krepko našeška.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

opeter ::

Ali pa kakšen Exposé kot jo ima rešeno Apple v MacOS.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

nobodyelse ::

Meni je GUI super..sploh taskbar mi zelo odgovarja (pin progeram), win7 explorerja ne uporablam, ker je useeno DOPUS the shit!!! win7 mam instalirane kaksne 2 mesca in bom dons nalozu nazaj XP. Mam e5200 pa 2giga rama in je to enostavno premalo in mi prevecrkat sistem prepocasi dela. Po mojih spominih se na moji masini XP bolje odnese, ko imam odprt: DW, Photoshop in ene 3 browserje z skupaj recimo 40tabi...

Ko si pa kupim nek i5, i7, pa ssd disk pa win7 ofc....sam 1kEUR nabrat za to je druga zgodba....

*TV* ::

Namesto Exposa se da uporabit program "Switcher", ki je tudi precej dober.
Na visti sem ga uporabljal, na win7 pa še ne, tak da ne vem ce dela.

Aston_11 ::

Meni na 2 Gb rama, AMD x2 5600+ dela w7 b.p.

opeter ::

Namesto Exposa se da uporabit program "Switcher", ki je tudi precej dober.
Na visti sem ga uporabljal, na win7 pa še ne, tak da ne vem ce dela.


Tole misliš?
http://insentient.net/
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 prilezel na drugo mesto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8936298 (32199) vostok_1
»

Windows 8.1 Update 1 prihaja že marca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10529271 (23667) kamuee
»

Prodaja Windows 7 ne jenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10632473 (29903) MrStein
»

Cene Windows 7 znane

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
268394 (7212) noraguta
»

Novi posnetki Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9412924 (5857) CaqKa

Več podobnih tem