» »

Novi posnetki Windows 7

Novi posnetki Windows 7

Neowin - Že kar dolgo na spletu ni bilo nobene novice o prihajajočem operacijskem sistemu Windows 7, s katerim namerava Microsoft rešiti zagato, v kateri so se znašli vsled preveč priljubljenega Windows XP in črne ovce Viste, pa so jo napravili kar sami. Direktor za razvojne in platformske strategije na Novi Zelandiji Scott Wylie je na svojem blogu objavil nove posnetke Windows 7. Gre za gradnjo 3. decembra z oznako 7004.0.081203-1830, ki so jo ta teden dobili zaposleni s sporočilom, naj jo namestijo in preskusijo. Pričakuje se, da bo Microsftov Steve Ballmer uradno napovedal prvo beto 7. janurja na CES-u, špekulacije pa pravijo, da bo to postala gradnja 7000. Če je to res, potem gledamo prve posnetke relativno dokončanega sistema iz začetka naslednje faze, ki bo vodila do kandidatov za izid (release candidates).

94 komentarjev

«
1
2

Oxford ::

Mislim, da so tile blogi in ostali "leaki" del velikega načrta. Kar malo preveč detajlov, različic, opisov in namigovanj se pojavlja, da bi jaz verjel, da za tem ne stoji Microsoft sam. Želi ustvariti veliko prahu in govorjenja, da bi povečal zanimanje uporabnikov, ki bi navalili pred trgovine ob izidu. Če jim slednje uspe - so zmagali.

P.S.: nekaj podobnega je pri Applu povsem običajno. Steve Jobs nekaj namigne, nato se dva meseca internet pregreva od debat in ob izidu se folku utrga. Simple.

Hackey ::

Se nekak strinjam s Oxfordom.

Jaka83 ::

Še dobro, da se te stvari lahko dobijo na livadi in jih pred potencialnim nakupom preizkusimo.

BigWhale ::

O kristus kake ikone! :> Zdaj treba samo se mouse pointer narest velikosti 120x120... :>

uio ::

Ja sam res jst ne vem a so vsi slepi pri M$ Da hočo take ikone, men so že na xpjih prevelike oz čist dobre za to kar ikona predstavla. Ne vem a noben več ne zna brat? Sej na namizju maš skor skos enake ikone, eni majo že tko 1000 ikon na namizju, me prov zanima kako bo to pol zgledal v 7. Pa stranska vrstic??? Za koga, to pa res lahko komot sam dobim če rabim. Sm mel 2 dni pa sm stran dal k me je motilo.

filip007 ::

No uro so končno vrgli ven is Taskbara in imaš pol na Gadget no končno nekaj logike...

Jaz mam ikone direkt nad Startom namizje pa prazno ker sem imel zadosti ikone čisto povsod ne najdeš pa pol nič...

Beernarrd ::

ja, še mal pa bodo ikone velikosti A4, da boš lahko kar z ikone bral vsebino docx dokumenta...

dëych ::

Ikone lahko zmanjsas verjetno CTRL+scroller na miški.

Bor H ::

Res je, neumno bi bilo če jih ne bi moral, konc koncov tut start meni lahko v XP in Visti vrneš na classic in močno upam da se bo dal uro vržt nazaj dol. Ah..bomo vidl :)

legice ::

No uro so končno vrgli ven is Taskbara in imaš pol na Gadget no končno nekaj logike...

Jaz mam ikone direkt nad Startom namizje pa prazno ker sem imel zadosti ikone čisto povsod ne najdeš pa pol nič...

osebno bolj uporabljam uro v taskbaru kot pa tisto zgoraj.Tista desna stranica mi preveč izstopa in ne deluje ravno všečno.Drugače pa mi Windows 7 deluje kar vredu,glede na visto ob takratnem času.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: legice ()

Ciklamen ::

Ikonce se dajo lepo pomanjšat/povečat..

Če še to niste ugotovili (tisti ki pravite kako velike ikone so) res nevem kje živite..

ne mislim bit nesramen, ampak tak pač je..

Volk| ::

Wow, očitno komaj čakate novi Windows 7 da si boste lahko uro in pa ikonce nastavljali na namizju.
To je prihodnost, da si lahko nastavis namizje in imas nove winse takoj vuni. No, ce vam je res to samo pomembno, vam naredim tako namizje da dol pades, se Windows 7 se bo lahko skril. Za 300 € vam naredim!

idijoti, niti en komentar pred mano pa se ni vprasal kaj bo novega v delovanju tega winsa?! Ali bodo kočno ločili jedro od interface ali ne, Ali bo podpora za nazaj, ali bo se spet zgodilo isto kot pri visti.
Ne, vas zanimajo ikone...človek ne more verjet...
Eh, skoda besed.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

kriko1 ::

Volk| : ikone se opazijo :)
Kot KDE4 z grdimi ikonami.

A bo monad, novi fs... kaj so že obljubljali...?

R33D3M33R ::

Volk| : ikone se opazijo :)
Kot KDE4 z grdimi ikonami.

A bo monad, novi fs... kaj so že obljubljali...?


Ikone na hitro spremeniš, tako, da nastaviš novo temo (v Windows to sploh gre brez posebnih programov?).
So pa ti screenshoti brezveze, ker ne pokažejo nič.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Bor H ::

Lahko brez posebnih programov, na Visti maš desn klik, personalize pol pa na levi poiščeš change desktop icons, za prvo silo je.

Volk: če maš probleme s tem da je to prva novica, ki si jo videl o W7 ti ne morm pomagat, in ja, načeloma delajo drajverji od Viste (clo grafični). In če gledamo iz stališča večine uporabnikov jim je vseen a sta jedro pa GUI ločeno, važn da so ikonce flashy. Ah, škoda besed

clovk ::

Haha, bosta Firefox in Chrome prednaložena na win7 ;)
Asus P5KC//8Gb//Q6700//Radeon 4870 1Gb

bluefish ::

Komentarji pa so res na nivoju novice. Važno, da vidijo en screen namizja in že mečejo primerjave s tem in onim sistemom, se pritožujejo nad stvarmi, ki jih v akciji še videli niso,...

bborst81 ::

Komentarji so na istem nivoju kot sama novica.:))

_Enterprise_ ::

Važno je to, da se zdaj vsi ekstenzivno slinijo in širijo dober glas o bogu bogov, ki je Windows 7. Ob njega izidu bodo pač razpizdeni, ker ne bo delalo nič. ST bo spet pisal novice o črni ovci Win7, folk bo spet sovražil Microsoft, vse bo po starem. Da bi pa kdo posumil developerje, ki naredijo slabo podporo OSu? Ne, ker developerji so dobri, Microsoft je pa slab. Don't ya hurt my fragile little mind.

Hardstyle ::

O kristus kake ikone! :> Zdaj treba samo se mouse pointer narest velikosti 120x120... :>


Si že kdaj slišal za TouchScreen? Naj ti povem, da TouchScreeni se vse pogosteje uporabljajo v našem življenju in ni lepšega kot velike ikone na katere lahko klikneš brez, da bi poleg zagrabil še preostali dve ikoni.

Že vidim tvoje komentarje ob izidu sedmice, "samo fancy šmensy GUI ostalo pa porazno". Si pač šminkeri, ki uporabljajo stargate teme :)

PaX_MaN ::

Naj ti povem, da TouchScreeni se vse pogosteje uporabljajo v našem življenju...

O katerem življenju ti to govoriš? :|

Dr_M ::

Glede na to, kasen DPI imajo danasnji LCD monitorji, so velike ikone zelo dobrodosle.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bluefish ::

Itak to ne bodo privzete ikone. Še vedno bodo velikosti sedanjih, povečaš pa jih z CTRL + kolešček. Ko je to ponudil Kubuntu s SVG pa ni bilo nobenega preplaha. Sedaj pa zlobni MS to dela je pa cela štala.

smash ::

kje ti je tu logika ko praviš da je fajn da uro vržejo iz taskbara v sidebar?!? pa to je KATASTROFA za vse sistemce in ostale smrtnike

PrimozR ::

No uro so končno vrgli ven is Taskbara in imaš pol na Gadget no končno nekaj logike...

Jaz mam ikone direkt nad Startom namizje pa prazno ker sem imel zadosti ikone čisto povsod ne najdeš pa pol nič...


Logike? Kvečjemu neskončno pomanjkanje logike. Kaj boš minimiral vsa odprta okna (tudi 10+), zato da boš pogledal uro? Medtem ko to lahko trenutno narediš taako, da poškiliš v kot zaslona. Ultimativno pomanjkanje logike i say!

bluefish ::

Ura bo po default še vedno na svojem mestu.

Ciklamen ::

PIPI, a še nisi jemal, da imaš tak lep gumbek v orodni vrstici, ki ti vrže ven namizje, brez dodatnega minimiziranja in česa koli...

PrimozR ::

Obstaja tudi Win+D, pa vseeno, zakaj bi to delal in potem spet odpiral okno, če ti ni treba početi tega?

Ciklamen ::

Saj res, zakaj bi? zakaj bi to, zakaj bi ono, zakaj bi kar koli delal, samo sedi pri miru pa naj računalnik opravi svoje...

Vzameš si pač ti 2 sekundi več za pogledat na uro, neboš nič zgubil s tem..

axee ::

In kaj če je človek, ki je testiral navajen imeti izklopljeno uro v taskbaru, ki jo lahko v vseh prejšnih windowsih (če se ne motim) izklopiš?? Ko sem nekaj časa uporabljal yahoo widgets z nekim lušnim clock gadgetom sem ga tudi jaz ugasnil. Sploh pa, izgled ne pove veliko, zanimajo me bolj uporabne stvari, res pa je da taskbar na te slikci ne zgleda preveč uporaben. Lepo bi bilo da bi win omogočil multi desktop, tako kot compiz v linuxih ali os x spaces. Še vedno nisem našel dobrega programa v tej smeri. In mislim da bi marskomu pomagalo. Ampak to je samo še ena želja miljonov uporabnikov windowsov.

Saladin ::

Edino pomembna stvar pri tem namizju je to, ali se ga bo dalo hitro in enostavno izklopit.

Tako kot ves ostali grafičen krušt, ki samo zavira sistem.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

bluefish ::

Evo, tukaj je malo več slik namizja v različnih variacijah taskbara iz sicer prejšnjega builda, ki pa se od novega ne razlikuje preveč (vizualno - stvar, ki je očitno za nekatere glavna reč, ki se ji povečajo).

Grey ::


idijoti, niti en komentar pred mano pa se ni vprasal kaj bo novega v delovanju tega winsa?! Ali bodo kočno ločili jedro od interface ali ne, Ali bo podpora za nazaj, ali bo se spet zgodilo isto kot pri visti.
Ne, vas zanimajo ikone...človek ne more verjet...
Eh, skoda besed.

Another reason for Windows Vista's performance issues is the way in which Microsoft approached backwards compatibility in Vista. The operating system stores multiple copies of core system libraries, as each revision of a library typically adds/removes functions, and applications compiled with dynamic links to a specific version of a DLL file may call on functions not present in the currently installed library. Vista aims to solve this issue through the WinSxS collection; essentially a massive store of every differing version of libraries present on the system. That way, when an application makes a call for a dynamically linked library, Vista queries the WinSxS cache for the correct version, which is then loaded into memory. On the average system, this directory can be several gigabytes in size, with much of the code duplicated between the separate versions many times.

Sistem je po hitrosti na ravni WinXP in to s podobo Viste. Kaj češ boljšega? Ozadje delovanja (kaj je ločeno in kaj ne) povprečnega uporabnika ne zanima. Važno, da je sistem stabilen, da dela hitro in kuri malo sistemskih resursov.

Mavrik ::

No no... v bistvu hočeš od operacijskega sistema da ti uporablja VSE sistemske resorse. Drugače maš mal problema ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Spc ::

Ikone so pa take na namizju ko da mam gor očalinke pa nič ne vidim.
:D

Ikone res da lahko spremeniš ampak sistem se gleda tako kot je torej tako kot se inštalira.
Glede supporta za stare legacy zadeve pa bo verjetno še slabši kot v visti.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

techfreak :) ::

Ikone so pa take na namizju ko da mam gor očalinke pa nič ne vidim.
:D

Tudi Windows Vista ima večje ikone po defaultu kot Windows XP.

bluefish ::

Ikone res da lahko spremeniš ampak sistem se gleda tako kot je torej tako kot se inštalira.

Če si kdaj v življenju namestil Visto, potem bi vedel, da so ikone normalnih velikosti. Tisti screen v novici pa je prav tako na neki mizerni ločljivosti.
Oglej si screene, ki sem jih prilimal v prejšnjem postu, pa boš videl, da so ikone tako velike kot pri Visti.

CoolBits ::

No no... v bistvu hočeš od operacijskega sistema da ti uporablja VSE sistemske resorse. Drugače maš mal problema ;)


Meni je bistvo, da poganjam svoje programe... ne pa sam os.
OS mora bit minimalna podlaga za brezhibno delovanje programov.

Person ::

Evo, tukaj je malo več slik namizja v različnih variacijah taskbara iz sicer prejšnjega builda, ki pa se od novega ne razlikuje preveč (vizualno - stvar, ki je očitno za nekatere glavna reč, ki se ji povečajo).

Zanimiv link ... :)

Še dobro, da se bo dalo te ikonce po svoje nastaviti, da ne boš preveč nesrečen nad "čudnimi" izgledi :)
Let's make something useful!

tha_man ::

Probal sem beto na mojem Athlonu 1600+, 1G rama in 6600GT AGP grafiko, pa se zadeva čist ok odziva. Zboota se približno tako hitro kot XP ki jih sicer uporabljam, rama kuri cca 400-500 mega, kar je manj kot Vista, procesorja sicer kuri več kot XP, ampak za nezahtevna opravila bi blo povsem uporabno. Če ne bodo do končne verzije kaj zasrali (načeloma naj bi bilo še bolj optimirano), bo zadeva čist fajn.

Nov taskbar (inspired by OS-X) in možnost lepljenja oken na robe zaslona so mi ful všeč, pa še par malenkosti se najde. Končno so posodobili nekatere programe ki so praktično isti že od časov win95 če ne še od prej (npr. paint)... vglavnem, meni se zdi simpatičen OS.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

kronik ::

Desktop iz screenshota je hudo podoben KDE namizju. In spet smo pri odkrivanju tople vode?

techfreak :) ::

Nov taskbar je inspired by OS-X in KDE.
Iz KDEja je velikost in postavitev nekaterih elementov, iz OS Xa pa to, da se prikazuje samo ikona, brez imena programa.

Drugače pa je meni na MBP (early 2008) delovala brezhibno. No, saj mi tudi Vista. V uporabnosti nisem videl kakšnih večjih prednosti od Viste, ampak verjetno je več popravljenega v ozadju.

FireSnake ::


idijoti, niti en komentar pred mano pa se ni vprasal kaj bo novega v delovanju tega winsa?! Ali bodo kočno ločili jedro od interface ali ne,



No, roko na srce si lahko idiot kvecjemu ti, ker ne ves, da je jedro od GUIja loceno ze v Visti.

In se bolj idiotsko bi bilo pricakovati, da bi v tej smeri MS sel korak nazaj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gekobla ::

hvala bogu za Gnome...
gekobla

techfreak :) ::

No, roko na srce si lahko idiot kvecjemu ti, ker ne ves, da je jedro od GUIja loceno ze v Visti.

So tell me this. How can I turn off GUI in Vista?

opeter ::

Ikone so pa take na namizju ko da mam gor očalinke pa nič ne vidim.
:D

Tudi Windows Vista ima večje ikone po defaultu kot Windows XP.


V MacOS X so velike ikone že po defaultu (po namestitvi, ko se postavi namizje)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

FireSnake ::

No, roko na srce si lahko idiot kvecjemu ti, ker ne ves, da je jedro od GUIja loceno ze v Visti.

So tell me this. How can I turn off GUI in Vista?


Ne gre se za to, ali se da izklopiti .... gre se za to, ali je GUI prepleten z jedrom (kot v XPjih) ali ne.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

BigWhale ::

O kristus kake ikone! :> Zdaj treba samo se mouse pointer narest velikosti 120x120... :>


Si že kdaj slišal za TouchScreen? Naj ti povem, da TouchScreeni se vse pogosteje uporabljajo v našem življenju in ni lepšega kot velike ikone na katere lahko klikneš brez, da bi poleg zagrabil še preostali dve ikoni.


No, trenutno imam pred sabo dva monitorja. Skoraj za dolzino roke stran od mene. Sedaj pa iztegni roko predse in jo drzi iztegnjeno, pa jo drzi tako iztegnjeno sedem ur. Tolko casa kot povprecno uporabljas misko v sluzbi. Bos zmogel? Bos zmogel vsaj pol ure kriliti po zraku pred seboj?


Že vidim tvoje komentarje ob izidu sedmice, "samo fancy šmensy GUI ostalo pa porazno". Si pač šminkeri, ki uporabljajo stargate teme :)


Hm, ne ne vidis, ker trapas nekaj brez kakrsnega koli smisla. Ikone na tistem screen shotu so glomazne in precej velike. Zame neuporabne. Kaksne komentarje bom dajal ob izidu sedmice, pa tudi ne ves. Priblizno taksne kot ob izidu Viste. Za katero sem rekel, da me je razocarala kar se featurjev tice (zmetali so ven tistih nekaj stvari, nad katerimi sem bil v bistvu kar navdusen). Potem sem jo pa kupil in kake tri mesce uporabljal (in jo se uporabljam v sluzbi). In ce bom kdaj, kadarkoli rekel kako krepko cez Visto ali pa prihajajoci Win 7, si zapomni, da sem to rekel zato, ker sem stvar temeljito preizkusil in stestiral.

Verjetno si navajen Windows userjev, ki pljuvajo cez Linux, pa ga se od dalec niso videli.

Stipex ::

hehe, za polno ceno prodajali okrnjeno, optimizirano Visto z kozmetičnimi popravki in gigantskimi ikonami. žalostno.
Windows XP, the last of its kind.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Stipex ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftu ušla testna verzija Windows 10

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3610648 (5796) MrNighthawk
»

Windows 10 bo imel 'novo' jedro

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4915110 (10187) Lonsarg
»

Računalo za virtualizacijo in vse ostalo

Oddelek: Kaj kupiti
251834 (1174) trnvpeti
»

Bo Windows 7 omogočal odstranitev Internet Explorerja?

Oddelek: Novice / Brskalniki
185096 (3262) ABX
»

Windows 7 beta ušla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9212071 (6307) Pesimist

Več podobnih tem