» »

Obvestilo o prekršku

Obvestilo o prekršku

;-) ::

Najprej prosim take ki bojo pisali v stilu:
-plačaj za svoj greh in živi dalje
-plačaj in tiho
-sam si kriv
-tako pač je

Da NE sodelujejo. Ker me zanima pravna podlaga takih stvari, smešno je da v Sloveniji v ustavi pišejo bedarije ki se jih ne držijo:

25. člen

(pravica do pravnega sredstva)

Vsakomur je zagotovljena pravica do pritožbe ali drugega pravnega sredstva proti odločbam sodišč in drugih državnih organov, organov lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil, s katerimi ti odločajo o njegovih pravicah, dolžnostih ali pravnih interesih.


Na listku pa piše:

Obveščamo vas, da pravno sredstvo zoper to obvestilo o prekršku ni doboljeno.


Torej piše nesmisel na listku ali v ustavi?

Jutri grem na občino na njihov oddelek in bom zahteval da mi predložijo dokumente o merilni napravi (atest, merilni list, in sodno odločbo da lahko meritve služijo kot pravni dokaz). Ter dokumentacijo, da so pooblaščeni in javno priznani za to vrsto meritev (čeprav mislim da to po novem zakonu so mislim da). In jih bom lepo prosil če mi lahko povejo kje pišejo bedarije v ustavi al občina na listke!

Crknil mi je avto pustil sem ga tam, z smerniki, trikotnika pa res nisem postavil,.če že koma kaj zanima. Sicer pa ne morejo napisat meni kazni, ker je uporabnik avtomobila nekdo drug, jaz pa le lastnik, to lahko dokažem tudi z zavarovalno polico.

McHusch ::

Stokrat smo že predebatirali, da je to, kar dobiš na vetrobransko steklo, le obvestilo, in ni zavezujoče, ker ti navsezadnje lahko odlepi kak šaljivec ali odpihne veter. Kasneje dobiš po pošti plačilni nalog z vso razlago, na katerega se lahko normalno pritožiš.

blackbfm ::

Sicer pa ne morejo napisat meni kazni, ker je uporabnik avtomobila nekdo drug, jaz pa le lastnik, to lahko dokažem tudi z zavarovalno polico.


In če se sosedov froc vsede v avto naj njemu napišejo kazen? oz. njegovim staršem. Daj zresni se malo:P

Šimpanz ::

-plačaj za svoj greh in živi dalje
-plačaj in tiho
-sam si kriv
-tako pač je

;-) ::

Da nebom plačal je zgodovinsko dejstvo. Sem kriv priznam lahko plačam če mi nalog napiše človek, ki ima pooblastila, ki ima orodje za meritve izpravno itd. Preko slike pa naj se zresnejo mi nemorejo dokazat da ni prostora 1.6metra itd. potem bi lahko slikali v križišču avtomobile in pošiljali kazni domov za premajhno varnostno razdaljo.

kmetek ::

V SLO je dejstvo da je prometna infrastruktura in kultura v pm.

joze67 ::

Saj lepo piše: dovoljena je pritožba proti odločbi. Obvestilo ni odločba. Da nanj ni možna pritožba, je zgolj opomba, s katero organ lokalne samouprave, ki ti je izdal obvestilo, želi vnaprej doseči, da se ne boš trudil zaman in vlagal ugovora na obvestilo.

Lahko pa to seveda še vedno narediš, in boš zelo hitro dobil zavrnitev z obrazložitvijo, da na obvestilo (pa na slabo vreme pa še na nekaj stvari) ugovora ni.

;-) ::

Brezveze nakladate, zadeva je stornirana, kljub temu da še mi plačilni nalog oz. položnica ni bila poslana domov. Imejte se fajn, taki ki nimate pojma in kvasite bedarije pa kar plačujte mestnemu redarstvu.

Hvala za pomoč in lep pozdrav, jaz pa grem na pir(ostalo mi je 80EUR).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
593100050 (17916) UganiKdo
»

Redarska zalega (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14524639 (19355) Mehmed
»

Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6726287 (13602) Aston_11
»

Dvojna merila za ljubljansko mestno redarstvo...

Oddelek: Loža
373330 (2032) kmetek
»

Rabim pravno pomoč

Oddelek: Loža
111995 (1832) perci

Več podobnih tem