» »

DivX s čem jih delat

DivX s čem jih delat

js ::

S katerim programom je najbolje delati divxe. Rad bi dosegel predvsem čim boljšo kvaliteto!
Pred časom sem že delal nakaj z Flaskom, pa mi je ful poslebšal kvaliteto. Nastavu sn 200 kilo naredu mi je pa 80. :)))
Tprej pomembna je KVALITETA!

DMouse ::

Načeloma ni važno kater program uporabljaš, važno je kakšne daš nastavitve (velikost slike, nastavitve kodeka za sliko, zvok). Spodaj si poglej na slikci, kako različne rezultate lahko dobiš za isti bitrate (dolžina posnetka 9 min - brez zvoka).

Paramedic ::

Po mojem mnenju najboljši je DVDx. Za tega sem sicer v Jokerju slišu, ampak kvaliteta res SEKA! Sam zvok moraš potem v VirtualDubu še stisnt v MP3.
End transmission.

EX-B ::

GordianKnot. Naredi tudi zvok, lahko delas SBC ali pa DivX4 2-pass. Dobis na \http://www.doom9.net pod Downloads. Vse je ze zraven, navodila so pa pod The Guides, ce ti pa kaj ne bo jasno pa vprasaj mene na Jokerjevem Mnenjalniku pod DV Koticem, al pa na mail. Kvaliteta je neprimerno boljsa od tiste kar dobis z DVDxom...
Lp. EX-B

Paramedic ::

Kaj ni kvaliteta odvisna samo od kodeka (torej verzije DivX-a)? Seveda je pa lepša slika če daš 2-pass namesto 1-pass.
End transmission.

bobby ::

jaz jih delam z Xmpeg4.2. laho spacka sliko in zvok v istem koraku tko da se ne zaj... s sliko in zvokom podebi pa v virtuadub pol vkup dajat. kako pa kaj je s kvaliteto pa je predvsem odvisno od kodeka in ne samega programa. sej zato pa sam dolp?iš. kok velko datoteko ho?eš met (650-700Mb) pa je odvisno od samih nastavitev in bitstreama.

kockish ::

GordianKnot je prava izbira... Ni tako zajeban za uporabo in daje odlicno kvaliteto.
Edino rocna uporaba Nanduba daje boljso kvaliteto, a zanj potrebujes dosti casa in volje.

the_unborn ::

Jst sm probal z DVDx in se mi zdi ful dobra kvaliteta - malenkost slabs kot original. Pa se dost hitr gre.

EX-B ::

Ne, fantje, kvaliteta ni odvisna samo od kodeka, ki ga uporabljas. Kvaliteta je odvisna od NASTAVITEV kodeka. Kaj, a vi samo izberete kodek in pustite vse nastavitve na defaultu??? Slabo, slabo... Zato je pa SBC (DivX 3.11 z programom NanDub ali GordianKnot) se vedno najboljsa metoda delanja DivXov (seveda ce znas nastavit, GordianKnot ima kar dobro nastavljeno za vecino filmov, za nas profije pa je NanDub, kjer lahko nastavis karkoli ti srce pozeli).

Un|verse: Ce bi ti le malo bolj primerjal original in svoj DivX narejen z DVDxom, bi kojci uvidel svojo zmoto... Da ne govorimo o zvoku, ki ga DVDx zna delat samo 44.1kHz (ce delas zvok posebej, je 48kHz, kar se kar fino pozna na kvaliteti).
Lp. EX-B

eraserr ::

Jest delam tkole:
- dvd2avi da naredim project in dobim AC-3 file
- Vfapi converter
- VirtualDUB resize + Divx4
- NanDub Ac3 v Avi
- NanDub Cut na 2 cd-ja

ven dobim izredno kvalitetne divx-e z ac-3 zvokom na dveh cd-jih.

sliši se velik dela ampak, že s tem ko ac-3 nič ne obdeluješ precej prišparaš na delu in času.

pol pa MicroDVD 1.2 z podnapisi in Iviaudio plugin za WMP 6.4 v XP-jih na SB Live PL 5.1 dobim še dolby digital.

Z normalne razdalje na 17'' monitorju skoraj ne veš a gledaš dvd al divx.

zile ::

erraser: perfect :)
Tko se dela, sam da namesto vfapi-ja uporabljam avisynth, zaradi brzine. Kakovost je pa enaka z tako z avisynthom, kot z vfapi-jem.

eraserr ::

hm, kolk se pa pozna na hitrosti če avisynth uporabljaš v primerjavi z vfapi-jem?

js ::

kater kodek se pa bolj splača uporabit pri gordianknotu? divx 3 al 4?

zile ::

okol 2-4 fps.

EX-B ::

eraserr: Namesto VFAPIja uporabi AVISynth, na hitrosti se pozna tudi malce vec kot samo 2-4 fps. Drugace je pa SBC boljsi od DivX4ke, no pri nekaterih to niti ni tako vazno, ker itak vedno gledajo samo iz velike oddaljenosti od monitorja. Meni to ni vseeno, ker sem frik na kakovost :D Drugace se pa meni zdi kar malo skoda placa za DD5.1 zvok. Raje ga spravim v MP3 z LAMEom (ABR - Average Bitrate mode) pa seveda ga prisilim da zvok pusti v 48kHz (pri manjsih bitratih LAME samo zmanjsa, kar pa ni kul, pol ga moras pa prisilit, da zvok pusti v taki hitrosti vzorcenja kot je input), pa vklopim Keep All Frequencies (drugace poreze pol frekvencnega spektra). Tak dobis se najbolj kvaliteten zvok za 1CD DivX. Seveda, ce pa imas DD5.1 sistem in bi rad uzival v njem, pa kar. Jest bi tud, ce bi mel dosti dnarja :\

js: Ce sprasujes taka vprasanja, potem uporabi raje DivX4. Za SBC (DivX3) ga itak pomoje noben ne uporablja, ker tisti ki znamo nastavit SBC itak uporabljamo NanDub, GordianKnot pa uporabljamo samo zato, da video cropamo in pomanjsamo, pa da ni treba zato na roke pisat AVISynth skripte.
Lp. EX-B

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EX-B ()

Skankulja ::

glede divx 3-4: mojie izkušnje (niso kratke) so me izučile da raje uporabljam divx 3 (resna še nisem imel priložnosti dodobra preizkusiti zadnje ver. mislim da je 4.11?). Resda je "malo" počasnejši a....
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

eraserr ::

ja sej velik ljudi ki obvladajo sbc pravjo da bodo kar tu ostal pa ne bodo šli na divx4. v bistvu se kar strinjam z njimi

jest uporabljam divx4 zato ker se z SBC-jem nisem nikol ukvarjal in mi je divx4 precej bolj preprost za nastavit

glede DD5.1 je pa tko da če sem že dal 65 jurjov za DTT2500 (ki jih filmofili sicer prezirajo, baje?) pol mam rajši DD kot pa MP3 ( s tem da je slika vsaj tako kvalitetna kot pri 1 cd ripih in je precej manj dela ker ni treba iz ac3-ja v mp3 kodirat.

se pa strinjam da če nimaš DD opreme je 1cd rip bolj dobrodošel!

lp

EX-B ::

Skankulja: Res je, vsi ki obvladamo in dobro poznamo SBC, bomo sli na DivX4 sele, ko bo zanj na voljo nekaj podobnega NanDubu, da se bo dalo nastavit VSE parametre kodeka, kot pri SBCju. Zadnja verzija DivX4ke je pa 4.12. DivX4 preizkusam tudi sam redno vsako novo verzijo, ki pride, toda zaenkrat SBC rula!

eraserr: DTT2500? Me ne navdusujejo, sem jih sprobal. Jest, ce bi ze imel DD5.1 sistem, bi prisparal (in sparam!) za kaj boljsega in mocnejsega. Do takrat pa: LAME rulz :)
Lp. EX-B

eraserr ::

EX-B: spoštujem tvoje mnenje glede DTT2500, samo jaz sem šel do tega cenovnega razreda, več si pa ta trenutek ne morem in nočem privoščit, čeprav bi z veseljem imel opremo za 200+ ksit :D

EX-B ::

No sej drugace niso ne vem kako slabi zvocniki, namrec za igre so odlicni, za filme pa niti ne tako, ampak se da cisto normalno pogledati film. Sej jest to dobro vem, da marsikdo nima denarja za res dobro opremo (tudi jaz sem vecinoma med takimi), vendar jest sparam in enkrat bo ze zneslo za dober DD5.1 sistem (ali pa kar bo ze takrat ko bom kupoval). Do takrat se pa se kaj tipkamo, ne :)).
Lp. EX-B

zile ::

EB-X. No do trenutka ko boš ubodu DD sistem, si pa lahko kakšen film tudi nardiš z AC3 zvokom :).
Navsezadnje ga boš mogu sprobat :))

js ::

kak naj sinhroniziram glas in sliko? a se da na kak drug način al je treba to delat po filingu?!

eraserr ::

mislm da bo kr treba po filingu ;(
če pa kdo zna drugač nej pa pove

zile ::

Hmm. Nix po feelingu.
Ko nardis AC3 file z DVD2Avi ti lepo napise kolk zvok prehiteva ali zaostaja (pr: -50ms). Ko zdruzujes sliko + zvok mas v nandubu opcijo Audio -->Interleaving --->audio skew correction (sem napišeš vrednost ms s + ali -predznakom).
za preload uporabis 96ms, interleave audio every 60ms (ne FRAMES!!!). Če so te vrednosti večje, zna slika pri predvajanju z AC3 zvokom mal "cukat". To velja za AC3 tvok. Pri Mp3 je pa najbrz postopek enak, samo da so vrednosti za interleaving 128ms.

EX-B ::

zile: Sej sem ze probal, kaj mislis da govorim na pamet al kaj? Ves da sem probal, samo zame pac nima vrednosti, ker nimam DD5.1 sistema. Pa tud pol ne vem ce jih bom delal. No bomo vidli :)
Lp. EX-B

eraserr ::

hm, ja ubistvu sem čist pozabu na tole kar je žile napisal :D
ja zile ma prov, ta zadeva je ponavadi zelo uspešna.

Jest sem mislu, če že dobiš zajeban divx, al pa če narediš po zgornji metodi pa da ni vse ok (tudi to sem že doživel)

EX-B ::

En clanek o popravljanju a/v sinhronizacije je tukaj. Sicer ni najnovejsi, vendar bo gotovo pomagal. Meni se na sreco se ni bilo treba zafrkavati s kaksnim takim primerom! (knocks on the wood :))
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD v Divx... Koliko cajta?

Oddelek: Sedem umetnosti
101232 (801) martinsm3
»

DVD -> DivX

Oddelek: Sedem umetnosti
281951 (1251) CaqKa
»

NanDub

Oddelek: Zvok in slika
131819 (1473) zile

kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)

Oddelek: Zvok in slika
402331 (1583) nemesis
»

S cim encodirate Divxe?

Oddelek: Zvok in slika
261459 (991) zile

Več podobnih tem