» »

Home Cinema - Projektor+PC ali projektor+media player

Home Cinema - Projektor+PC ali projektor+media player

AgiZ ::

Razmisljam da bi si ustvaril home cinema v dnevni sobi, pa ne vem na kaksen nacin naj povezem projektor z streznikom, kjer se nahajajo datoteke.

Torej, moznost je da povezem projektor direktno z racunalnikom, ki je v sosednji sobi, ali pa ga spojim s kaksno "skatlico" (nettop/media player/nekaj podobnega), ki bo povezana preko mreze s streznikom.

V primeru da projektor povezem direktno s PC-jem bi potreboval naslednje:
- ali obstaja nekaksen daljinski upravljalec, ki bi kontroliral racunalnik, da mi ne bi bilo potrebno za vsako spremembo predvajanega leteti v sosednjo sobo
- zanima me tudi kaksen nacin povezave videa z racunalnikom bi izbral. Verjetno HDMI?
- kako bi povezal zvok iz racunalnika z zvocnim sistemom v sosednji sobi?

V primeru da projektor povezem z nekim mini-racunalnikom/namenskim predvajalnikom, pa me zanima:
- pozna kdo kaksen dober model takega predvajalnika/mini-racunalnika/nettopa/nekaj. Tule sem prebral dosti napisanega o Xtreameru. Ali obstaja se kaj podobnega?
- ali zna predvajati x264 enkodirane filme (vsaj 720p) poleg divx, mp3,...
- taka naprava bi morala znati predvajati datoteke z oddaljenega streznika v lokalni mrezi

Moznost obstaja tudi da kupim namesto projektorja nek velik TV. Prav tako se moram kupiti zgoraj omenjeni zvocni sistem. Torej, sem popolnoma na zacetku, pa me zanima kaj si mislite o tej zadevi. Ideje zazeljene.

AgiZ

xelas ::

Kot uporabnik povezave PC-projektor-ojačevalec ti lahko podam nekaj opažanj o tem sistemu. Projektor je namenjen predvsem "kino zabavi" - in v kinu najprej ugasnejo luči. Torej, odločim se za film, pripravim platno in projektor in se udobno namestim v fotelj. Ko je filma konec, pospravim in prižgem TV. Ni potrebe za daljinca. Prednost projektorja je dejanski občutek "kina", pomanjkljivost pa potreba po čimbolj temnem prostoru. Če kupuješ projektor je PC boljša izbira zaradi enostavnejše nadgradnje bodisi potrebnih kodekov bodisi tipa A/V izhoda ter splošne fleksibilnosti.

Če pa bi rad gledal kot "TV" potem pride bolj v poštev povezava HD TV-mediaplayer, predvsem ker ni potrebe po zatemnjenem prostoru in ker ima mediaplayer načeloma bolj enostaven način izbiranja vsebin. Večina novejših mediaplayerjev podpira vse tri tvoje zahteve, ločijo pa se predvsem glede na procesor, ki ga uporabljajo. Starejši je Sigma, novejši pa Realtek. Med seboj se ločijo še po naboru A/V izhodov in možnosti vgradnje notranjega HDD. Nekateri med njimi so podrobneje predstavljeni na tem forumu; večina komentarjev je pozitivnih; izbor je torej bolj na strani zunanjega izgleda naprave in morda specisičnih potreb po določenem tipu A/V izhoda.

zlobcek ::

Kot še en uporabnik ti lahko tudi jest malo povem, kako se obnese projektor, računalnik, receiver in tv - povezano v juho...

Če začnemo pri predvajalu - imel sem že večkrat na posodi predvajala vseh mogočih vsebin in sem vedno vse skupaj vrnil kolegom in laufam spedenan (beri: orenk utišan) htpc (c2d 8600, 4870, par G rama). Zakaj? Fleksibilnost s formati, enostavno dostopanje do medija na drugem računalniku preko mreže (kabel jasno - wi-fi in hd kombinacija kašlja malo), enostavno upravljanje z glasbo - playliste za vsako priložnost (romance, sex, love, saj vemo), na njem redno igram igre itd itd.

Glede na to, da imam low cost projektor in lcd tv (ni full hd) imam kar lepo extended desktop in gledam kjer mi pač paše oz. ponavadi kar na vsakemu nekaj, vse pa imam povezano kar na vga. Pač tv na en, projektor pa drug izhod na grafi. HDMI mi samodejno ne nastavi TV-ja na pravo resolucijo - se spravljam raziskovat že kakšno leto, projektor pa itak nima hdmi. Vse dela ko suza. Za mujota uporabljam pa brezžično igračo dinovo mini tipkovnico od logitecha - malo posoljena cena, a vredna vsakega centa. Je bluetooth, tako da ji kakšna stena nebi smela predstavljati težav. Z njo tudi surfam, gonim msn in praktično uporabljam htpc kot navadni računalnik - vsaj kar se zabave tiče. Za igre je pa 2x brezžični emmmm kako se že reče... un no... ma tist za v roke, nevemizglavezdele. Uglavnem da loh nabrišem bejbo sem in tja (ok, saj ona mene večinoma - priznam)

Zvok utripajo hrčki iz računalnika in njegovega x-fi od kreativnih do 7.1 đamaha reciverja, in sicer omenjen lučka style (optika) - stvar dela, najbrž tudi pravilno... Kaj več pa ne znam povedat:) hec.

Je pa obični tv zame skoraj nuja. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje šaril po media centru od win7 po tv-kanalih (ubistvu mislim, da sploh nimam spedenano tega, čeprav tv-tuner je u kišti), ko sem si hotel pogledati poročila recimo. Je precej bolj enostavno zaenkrat prižgati TV za tisto uro, kot pa računalnik, fertšterkerijo in nenazadnje tako ali tako še tv ali projektor. Pa še kot je omenil moj predhodnik - za projektor treba imeti kar temno, čeprav imam jest vedno ambient rahlo osvetljen, ker me bolijo oči drugače.

Sem se pa že vprašal sem in tja takole - ali se splača imeti vse to za tiste - recimo par uric za vikende, ko je res čas relaxirano gledati in se igrati s tem... Vendar mislim, da se. Večeri s poker kolegi, košarka, fuzbal, gledanje blesovih limona... em khm - romantični užitki u dvoje..., filmi na splošno, konzola style gaming

Defenitivno zagotovljeno ure in ure užitkov, zame precej boljše kot kino, ki roko na srce - ni več oz. nikoli ni bil ravno đabe. Vsaj dokler se bo dalo rožce sadit...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlobcek ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370763 (3652) matobeli
»

Projektor za "zunanji kino"

253987 (3233) Kaj
»

priporočite projektor in platno

4011601 (8700) gorann
»

Poceni "hišni kino"