» »

Facebook na zeleni veji

Facebook na zeleni veji

Novo opozorilno sporočilo

vir: CNet
CNet - Lastniki Facebooka so pred nekaj dnevi na konferenci TechCrunch50 povedali, da imajo zdaj že prek 300 milijonov uporabnikov po celem svetu, le dva meseca po preseženju številke 250 milijonov oz. pet mesecev po včlanitvi 200-milijontega uporabnika. Kljub tako veliki bazi uporabnikov pravijo, da so šele na začetku povezovanja celotnega sveta. A spomnimo se težav, ki so jih lastniki spomladi imeli s kapitalom. Konec maja so dobili finančno injekcijo 200 milijonov dolarjev, ki je popravila stanje na računu družbe, a vseeno je bil njihov cilj narediti stran profitno. Načrti, ki so jih zastavili za leto 2010, so se že uresničili, saj so zaslužili več, kot porabili, že v drugem letošnjem četrtletju.

To so po besedah ustanovitelja, Marka Zuckenberga, dosegli tudi s pomočjo majhne ekipe zaposlenih. Slednja je celo tako majhna, da visoko razmerje med uporabniki in inženirji pomeni, da vsak izmed inženirjev skrbi za nekaj milijonov uporabnikov. Vseeno je v enem izmed nedavnih intervjujev povedal, da do konca leta želijo povečati število članov za vsaj 50 % na približno 1500 ter da so bližje začetku kot koncu doseganja vseh svojih ciljev, med katerimi je tudi prek milijarda uporabnikov.

Pred kratkim so pri Facebooku tudi potihoma spremenili opozorilna sporočila, ki jih uporabniki v primeru zahteve po potrditvi prijateljstva prejmejo preko elektronske pošte. Do sedaj so vsa vsebovala zgolj besedilo, medtem ko prenovljena sporočila poleg nekaj grafičnih elementov vsebujejo tudi sliko potencialnega prijatelja.

2 komentarja

nocutius ::

Miljarda uporabnikov bi pa znala bit precej optimističen cilj. Razen če štejejo tudi vse, ki so se samo registrirali iz radovednosti.
Ne verjamem da ne bodo zrasla nobena druga malo bolj lokalna omrežja, ki jim bodo prevzela uporabnike. Ljudje se itak vedno razdelimo na manjše skupine ko nam to zapaše, samo poglejmo koliko občin mamo v Sloveniji.

user4683 ::

Načeloma se kar strinjam z zgoraj napisanim, ampak po mojem mnenju pa (mi) FB daje dovolj občutka, da sem del manjše skupine (moji prijatelji in "prijatelji"). Tako da niti nimam občutka, da je okoli mene 300M ljudi, kar je velik +..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snapchat pridelal zajetno izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
4414603 (12009) Utk
»

Facebook ima dve milijardi uporabnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6714608 (11990) shadeX
»

Vdor v Cupid Media razkril 42 milijonov nezaščitenih gesel

Oddelek: Novice / Varnost
145271 (4528) LitralSM
»

Google+ zbral 18 milijonov uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4914338 (11382) jype
»

Facebook išče 100 milijonov dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6112213 (8167) BigWhale

Več podobnih tem