» »

Bad sectorji

Bad sectorji

_Mortal_ ::

Neki me zanima glede tega.

1.Zakaj lahko nastanejo
2.Kako jih lahko najdem
3.In a se jih da "popravt"
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

žvau ::

kolikor jaz vem sta dve vrsti bad sektorjev fizični in softwerski. Za softwerske bad sektorje je kriva programska oprema (winsi):D fizični pa se naredijo zaradi mehaskih okvar (bralna glava zabije v površino diska:( ) ali zaradi posledice okvare površine plošče diske. Softwerske lahko odstraniš s kakšnim programom fizične pa ne. Najlaže jih najdeš če zaženeš scandisk v winsih.

_Mortal_ ::

Ok pa bom poroču
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Clemento ::

fizicne se odstanijo ce zazenes kasn programcek kot recimo drive fitness test! SMRT funkcija disku omogoca da te slabe sektorje onemogoci in jih zamenja z sektorji iz rezervnega prostora! to ne razumet fizicno! potem bere tiste iz drugega prostora"
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Mr.B ::

Dejte si že enkrat dopovedati :
Če so kao softwerski bad sektorji jih lahko odpravite s kakšnim scan diskom . Bad sektor je bad sektor , če pa imaš kakšne zmešnjave na particiji z raznimi indexi , clustri itd , ti jih bo scan disk odpravil . Če so bili to mišljeni kot softwerski bad sektorji je to ok.Prav tako zelo pomaga NTFS particija.

Drugo so fizični BAD sektorji.
Če že laufaš kakšen test ki ti bo pogledal po biosu, od trdega diska in ti naredil report slabih sektorjev je to ok. Seveda je bila tudi pred SMart in po smart-2 tehniki varianta ki preverja status disk . Žal noben disk ni popolen in ga mučijo bad sektorji. Ti bad sektorji se še preden pridejo iz tovarne premaperajo na druge lokacije. Seveda se rezervera tudi določena količina prostora na disku , ki se v poznejšem času porabi za maperanje slabih sektorjev. Seveda je pa ta količina od proizvajalca do proizvajalca različna. Ko enkrat sistem vidi bad sektorje , pomeni da je disk kot tak zapolnil tisti del prostora ki je bil za to namenjen.
Sedaj se postavi vrašanje ? Imaš garancijo ali je nimaš ?
Če jo imaš , formateraj disk , tako dati javi vse bad sektorje , prepiši serijsko diska in ga nesi tam kjer si ga kupil. To pa zato, ker bo ta disk imel vedno več slabih sektorjev in boš imel ti same preglavice.
Če ni disk v garanciji , pa laufaj razne programčke , ki ti bodo te bad sektorje skrili .Potem pa salamon ali kaj drugega.

Kaj je SMART... : Smart ti preverja status dika , koliko ima pri branju , pisanju , prenašanju , itd napak , ko določen parameter preseže neko mejno vrednost ti bo začel težiti. Takrat ta disk neseš tam kjer si ga kupil , in ti ga morajo zamenjati , pa če tudi ne pokaže noenih slabih sektorjev ...

Za zanimivost :
Če je glava diska na enem samem mestu , se bodo na tem "na tej sledi" začeli pojavljati slabi sektorji.Zato se glava diska , ko nič ne delate po disku sprehaja od enega konca do drugega.
Če je prišlo do fizične poškodbe na površini , da je udarila glava na plato. Potem se bo z vsakim prehodom preko tega obmčja odtrgalo del plasti , in čez čas bo tu nastalo malo morje bad sektorjev. Seveda če imaš srečo , da ti ni dpičlo glave , kar se ponavadi tudi zgodi. Ko potem malo zamahate z diskom pa imate ropotuljo.
Če vam v servisu ali v trgovini nočejo zamenjati diska , ki je v garanciji , vam ostane le eno. Grete iz trgovine ven , slečete svojo bombažno majico , jo ovijete okoli diska , prbijete ob steber , se oblečete in oditete nazaj v servis. Sedj pa jim pod nos pomolite disk , in rečete FY.Ostalo jim bo samo to da vam disk zamenjajo , če ne pa pošljete inšpekcijo. Lahko jim to naredite tudi v pričo njih , ampak lahko kaj komlicerajo. Dokler ne vidijo fizične poškodbe vam ne morejo NIČ. Ker ima dobavitel saj od proizvajalca daljšo garancijo kot jo imaš ti , Tako da v nobenem primeru dobavitelj ni v izgubi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

žvau ::

Tistega kar svetuje Mr. B (butanje diska ob drevo8-O ) nikakor ne priporočam tisim ki imajo IBM diske. Te diski imajo namreč eno napravo ki meri moč udarcev in če je udarec premočan vam lahko disk na servisu zavrnejo.To sem preizkusil sam pred letom na Quantumu, ko sem se poskusil znebiti diska na podoben način. Uporabite raje kakšen bolj prefinjen način.>:D

Dalmatinc ::

Kva je to FF format neki se gvori da tud tist odprai bad sectorje. In kateri so programi ki to skrijejo. Jst k dam format C. nč ne popravi. Bad sectorji kr ostanejo.

Evo dejmo mal povedat dečki

mam pa za 190kb's bad sectorjev

Matek ::

Ni FF format ampak LL format, LL pa pomeni Low Level, torej Low Level format narediš z posebnim programčkom, ki ga dobiš na strani proizvajalca diska, odpravi pa samo softwarske bad sektorje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Mr.B ::

LL Format ti skrije hardwerske BAD sektorje in ne softwerskih. Softwerske sformateraš in jih odpraviš.
Hardwerski defekt na eni plati diska hardverski bad sektor.
Sicer sem tako kot prej že rekel. Skri jih podem pa prodaj disk preko salamona.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali HDD umira?

Oddelek: Strojna oprema
423308 (2097) hojnikb
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404209 (3191) amigo_no1
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353695 (2594) k4vz0024
»

Bad sektorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
91300 (1065) kalcek16
»

Odstranjevanje BAD sektorjev na Disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
121985 (1740) kixs

Več podobnih tem