Forum » Pomoč in nasveti » Bad sektorji
Bad sektorji
Golden eye ::
Mi lahko kdo malo bolj podrobno razloži kaj je to? Ko mi win xp pregeldajo disk mi napiše da mam 5 kb bad sectorjev. A je to ful slabo al ne!
Seveda to je disk ibm 30 gb 5400 rpm, ata 100
Seveda to je disk ibm 30 gb 5400 rpm, ata 100
- polepsal: Gandalfar ()
Dr_M ::
lohk so samo softwerski bad sectorji, to se da odpravt s formatiranjem al neki, ce so pa hardwerski pa uveljavlji garancijo, ce jo se mas seveda, drugac pa ni pomoci.
jure1873 ::
ajej danes sem se lih pri enemu kolegu za******* z enim ibm diskom.
če je 5kb bad secotrjev in so softwerski je super!!!
če imaš pa 16mb bad sectorjev in se winsi nočejo štartat pol pa ni lih vse v redu.
pred kakšno uro smo lih dali low level format... kot edina zadnja možnost. še 7 ur pa bomo vidli če bo treba na servis....
če je 5kb bad secotrjev in so softwerski je super!!!
če imaš pa 16mb bad sectorjev in se winsi nočejo štartat pol pa ni lih vse v redu.
pred kakšno uro smo lih dali low level format... kot edina zadnja možnost. še 7 ur pa bomo vidli če bo treba na servis....
DJroky ::
Ponavadi ko se začnejo na disku pojavljati bad sektorji se ne ustavijo sami od sebe, tako da je najboljša rešitev čimprejšnja menjava diska, če pa je v garanciji TAKOJŠNA menjava.
lost1 ::
S cim najlazje in najbolj zanesljivo odkrit bad sektorje oz zacetek teh ? k mam IBM-a 60gb 7200 , pa me mal skrbi da nebom kej zgubu ksnih podatkov k to sm jih na prejsnjem Fujitsu, sam tist jebla moja krivda.
lost1 : Tolar na tolar palača,poloznica na poloznica pa gre plača
DJroky ::
Mislm da je na IBMovi strani en programček, ki ti disk pretrese po dolgem in po širokem. Kolikor sem jaz slišal velja za boljšega. Drugače pa maš v windowsih tud scandisk, samo da moraš dati popoln pregled.
ChiefThunder ::
program se imenuje Drive Fitness Test. Zadeva nardi zagonsko disketo, s pomočjo katere preveriš disk. če gre za softwarske sektorje je zadeva rešljiva, če gre za strojne probi low level format...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
tec ::
kakor koli obrnes, bad sector je se vedno bad sector. 100% pomoci ni, lahko jih "skrijes" z dolocenimi programi ampak na tak disk se jest nebi nikol vec zanasal. Iz lastnih izkusenj lahko povem, da je edina pametna resitev garancija, oz. menjava diska v npr. Maxtorja. Jest sem probaval razne nacine z slabimi sektorji pa nisem dobil nikjer niti 80% zanesljivost nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4430 (3412) | amigo_no1 |
» | Bad sectorjiOddelek: Strojna oprema | 2151 (1890) | Mr.B |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1797 (1300) | dexter |
» | Kako odstranit BAD SEKTOR?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1891 (1655) | YiMMi |
» | Disk in Bad sectorji!!??Oddelek: Strojna oprema | 3041 (2742) | XtX |