Forum » Strojna oprema » Napajanje notebooka prek bat. konektorjev
Napajanje notebooka prek bat. konektorjev
Djuro ::
Zdravo!
Pred časom sem dobil v last en ThinkPad G40 prenosnik brez napajalnika.
Napajalni priključek je 4-polni in zahteva celih 120W (16V). Edino kar pa moja klet premore od voltažno nastavljivih napajalnikov je 4-21V, nax 90W
Zdej me pa zanima. Na netu sem prebral, da ima baterija napajanja 12,6V med prvim in zadnjim pinom.
Sprašujem: je možno, da bi z napajalnikom povezal prvi in zadnji pin na računalniku (tam, kjer so priključki za baterijo), mu spustil not recimo 12V. Bi zadeva delovala, al bi kej skuril?
Pred časom sem dobil v last en ThinkPad G40 prenosnik brez napajalnika.
Napajalni priključek je 4-polni in zahteva celih 120W (16V). Edino kar pa moja klet premore od voltažno nastavljivih napajalnikov je 4-21V, nax 90W
Zdej me pa zanima. Na netu sem prebral, da ima baterija napajanja 12,6V med prvim in zadnjim pinom.
Sprašujem: je možno, da bi z napajalnikom povezal prvi in zadnji pin na računalniku (tam, kjer so priključki za baterijo), mu spustil not recimo 12V. Bi zadeva delovala, al bi kej skuril?
Engineer_SLO ::
zopet verjetno potrebuješ cca 120W...
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Na bateriji piše : NOM: 10.8 8.8AH
Sicer nisem glih štromar, ampak če oboje zmnožim, dobim ca. 95W, kar je pa malenkost več, kot lahko pljune ven napajalnik ki ga imam.
Dejstvo je, da lažje pricinim dve žički na baterijske konektorje (in zvežem na napajalnik), kot pa da grem cinit na napajalni konektor.
Sicer nisem glih štromar, ampak če oboje zmnožim, dobim ca. 95W, kar je pa malenkost več, kot lahko pljune ven napajalnik ki ga imam.
Dejstvo je, da lažje pricinim dve žički na baterijske konektorje (in zvežem na napajalnik), kot pa da grem cinit na napajalni konektor.
boogie_xlr ::
Lepo se vidi, da thinkpad rabi 16V in ima na napajalnem konektorju leva pina za - in desna pina za +.
S konektorjem od baterij se pa ne bi igral, ker lahko računalnik totalno zmešaš, ko bo hotel prebrati, koliko bo "baterija" še zdržala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
To je to ja.
Bom poskušal najprej malo pobrskat po oglasih, če bi kje staknil podoben (vsaj po moči) napajalnik.
Aja, mimogrede, nekje imam en napajalnik ki ima 120W na 19V. Se da na kakšen relativno enostaven način voltažo pretvorit na želenih 16V?
LP
Bom poskušal najprej malo pobrskat po oglasih, če bi kje staknil podoben (vsaj po moči) napajalnik.
Aja, mimogrede, nekje imam en napajalnik ki ima 120W na 19V. Se da na kakšen relativno enostaven način voltažo pretvorit na želenih 16V?
LP
jest10 ::
Zelo verjetno ti bo normalno delovalo z 90W napajalnikom.
120W je potrebnih, kadar je prenosnik max obremenjen, plus da polniš baterijo, ki pa je ti nimaš.
Probaj in spremljaj temperaturo napajalnika.
120W je potrebnih, kadar je prenosnik max obremenjen, plus da polniš baterijo, ki pa je ti nimaš.
Probaj in spremljaj temperaturo napajalnika.
Brane2 ::
Na bateriji piše : NOM: 10.8 8.8AH
Ti dobiš 95Wh ne pa 95W. Z drugimi besedami, v baterijo lahko shrraniš toliko energije, da lahko dobiš iz nje 95W v trajanju 1 ure ( no, verjetno prej 19W v trajanju 5h ali kaj podobnega), ne govri pa to nič o moči, ki jo je baterija sposobna dati. Lahko da se ob maksimalni porabi sprazni prej ko v uri ali pa da so kratkotrajne močnostne špice...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnilec za prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3143 (2037) | solatko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (854) | d4vid |
» | Težava z matično ploščoOddelek: Pomoč in nasveti | 7002 (6434) | lucky13 |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2299 (1852) | Duhec |
» | pomoč pri matičniOddelek: Pomoč in nasveti | 1311 (1311) | El Barto |