» »

windows boot

windows boot

Timurlenk ::

imam windows xp-je, ki sem jih pred 4 dnevi ponovno naložil na računalnik in pri formatiranju mi je napisalo, da je disk poškodovan in ne more izvesti operacije, zato sem dal samo quick format

po 4ih dneh delovanja pa se windowsi prvo niso hoteli zbootati, potem sem šel v safe mode in ponovno zagnal računalni in nato je trajalo 5min, da so se iz boot screena zagnali windowsi

ali je čas, da si omislim nov disk? trenutni disk je 250gb WD

bf4ed ::

Tako zgleda...probaj kak drug disk da ni slučajno z osnovno ploščo kaj narobe.

charna ::

Pozdravljeni! No jaz mam očitno problem, ki bi lahko sodil pod isto temo:)

torej... windowsi se ne zaženejo in sicer piše ntldr is missing... pres ctrl alt del to restart... stvar se ne restarta, zato sem poizkusila z naslednjim
http://tinyempire.com/notes/ntldrismiss... prav tako ne pomaga (unless I did something wrong and am not aware of it) Kaj storiti torej? Da pridem vsaj do safe mode zaženem comp poberem trenutno najnujnejše podatke, dobesedeno ugasnem comp, kupim nov disk in morda iz starega rešim podatke???

hvala za nasvet:/
Večino trpljenja si človek povzroči sam.
Na napakah se učimo. Pametni se učijo na tujih.

Najbolje je za oba da si skopirata podatke nekam na varno če imata možnost.

charna če ti tisto ni pomagalo potem čimprej skopiraj podatke.
Sem imel en podoben primer ko je kolegu čez teden ali dva po obnovi ali celo na novo naloženemu sistemu javljalo ntldr is missing. Nabavila sva nov disk in po 2 tednih je totalno crknil...pod garancijo menjam disk, in čez 1 mesec že spet crkne novi...
Na koncu sem ugotovil da je bila napaka v osnovni plošči katera je diske uničevala. 3 diske je zrihtala ;((

No nabavili smo novo plato in še enkrat menjali disk pod garancijo, vse drugo je bilo staro (da nebo kdo pomislil da je napajalnik bil krivec) in računalnik dela že 2 leti brez problema.

aha bf4ed.... a mi lahko poveš še kako že si naj skopiram podatke če do njih ne morem prit8-O no booting nic v pon. grem direkt po nov disk... mislim da je kriv disk... nekaj časa nazaj se je sistem dolgo zaganjal, verjetno ker je bila "luknja" v disku in ni mogel diska prebrat... najhujše pri vsem tem pa je, da cel teden nekako nisem prišla do trgovine in novega diska zdaj pa me je ta, stari disk prehitel... no ce maš nasvet kak podatke kopirat please give me an adivce:)

(prevedeno gradivo za kolokvij, ki ga imam v torek mam na compu:'()

ja nic dala bom disk v drug comp, zagnala windowse in vidla kaj se da rešit še

Ja saj drugega ti ne preostane, probaj skopirat na drugem računalniku kaj se da. Upam da bo vse šlo skopirat. ;)

Zato je dobro imet 2 računalnika, ali več, čeprav je samo 500MHz... >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bf4ed ()

Timurlenk ::

zaenkrat bom še počakal, če bo crknil do konca, pač bo

imam prenosni disk in vsi pmembni podatki so safe :)

timurlenk lucky you:)

bf4ed jap:) kaj lahk se svetuješ mal okrog diska... kaj kupiti http://www.comshop.si/Article.asp?artic... ali http://www.comshop.si/Article.asp?artic... ali http://www.comshop.si/Article.asp?artic... ;)

hvala! kmalu sporočim če so podatki rešeni

333333 ::

CARNA

Podatke lahko rešiš z live sistemom (bootaš win xp od hirena in jih skopiraš na zunanji disk ali ključ).

In tudi disk lahko stestiraš z disk testom.

Aja sicer pa se mi zdi da je NTDRL is missing tud zraven na boot CDju tako da lahko 1. poskusis s tem rešit problem.

Mini PC diagnostic 1.5

Mini PC diagnostic 1.5
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

Poe_T ma prav, lahko če nimaš druge kište skopiraš z live CD ki ga je on predlagal.Maš pa še druge možnosti v osnovi vse isto: ERD commander, Super winPE ali pa Ubuntu live CD. Ampak lažje je kar na drugo kišto priklopit.

No glede diskov je moja izbira WD, saj Seagate je tudi ok. Ampak jaz najbolj zaupam WD diskom. V glavnem nebi pa vzel kake Hitachi, Samsung, Maxtor,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bf4ed ()

jejejejeje rešili podatke;) sam comp v celoti bo šele drug teden zrihtan:)
linuxi bodo gor in potem xpji znotraj njih

hehe odlično, samo da je vse na varnem 8-)

:) Hvala za vso pomoč! lep dan!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kupujem prenosnik za igre in ostalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517492 (5817) Grey
»

Opcije glede RAID-a

Oddelek: Strojna oprema
342388 (2023) wave
»

Napajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
161735 (1594) Pyr0Beast
»

Prenosnik za 500€ - POMOČ