» »

MSN

MSN

Robocop1 ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima nekaj glede programa Windows Live Messenger.
Danes zjutraj sem se poskusil vpisati in mi je do sedaj skos izpisovalo napako 80048820 "Storitev trenutno ni na voljo. Poskusite znova kasneje" ali nekaj temu podobnega. Pa sem poskusil čez eno uro ... in stvar se tako vleče do sedaj. Opazil pa sem, da mi tudi spletne strani kot so msn.com , hotmail.com , microsoft ne delajo. Zdaj pa mi kar na enkrat na Messengerju izpisuje "Vaš seznam stikov ni na voljo. Poskusite znova pozneje".

Čudno pa mi je, da se lahko prijavim preko E-Buddyja.
Torej zanima me: glede na opisano stanje, je kriv moj računalnik ali storitev začasno ne dela? Ali je morda celo kaj drugega? Kako to napako odpravim?

Robocop1 ::

Še eno vprašanje:
Še vedno se mi pojavlja isti problem, kot sem ga opisal zgoraj, ampak to samo kadar sem v LJ (pač v ŠD - omrežje eduroam). Se pa lahko vpišem na MSN preko EBuddy-ja. Na Windows Live Messenger pa se lahko vpišem samo občasno (kadar pač uspe).

Ko pa pridem domov (uporabljam SIOL) pa ugotovim, da spet vse stvari delajo normalno. Zanimivo je tudi to, da imam hkrati isti problem na 2 OS: Vista, Ubuntu.

Torej: Ne mogoče je, da je hkrati nekaj narobe z dvema operacijskima sistemoma. Je možno, da je začasna težava v omrežju?

Adrijan0 ::

Mogoče je to zato, ker je linija prezaseden. Odpri doma kak torrent client, pa naj ti na max vleče in oddaja, pa se poskušaj upisat.

Robocop1 ::

Tudi na to sem že pomislil. Je pa že zmeraj čudno, da lahko dostopam do katerekoli strani, razen do: hotmail.com, msn.com pa mogoče še kakšna od Microsofta.

Mavrik ::

Tale problem sem jaz mel. Kriv je bil narobe narihtan MTU... če imaš router, nastavi na PPPoE povezavi MTU na 1492 in bo čudežno vse začelo delovati.
The truth is rarely pure and never simple.

Robocop1 ::

Saj glih u tem je problem. Imam samo en kabel, ki povezuje mrežno kartico računalnika z stensko vtičnico. Je pa še 1 ali 2 tedna nazaj vse lepo delalo, zdaj pa se pojavlja ta problem, pa nisem od takrat ničesar spreminjal. MTU - kaj je pa to?

Adrijan0 ::

Mavrik: ne more dostopat do nastavitev eduroma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[INFO] Windows Live Messenger/MSN Messenger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programska oprema
23675448 (16089) tilinho20
»

MSN - sprememba maila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
1019009 (6194) klemenSLO
»

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
163332 (2618) win64
»

Msn TEŽAVA...!!! čudna zadevaa...

Oddelek: Pomoč in nasveti
101799 (1424) d3n!5
»

hotmail - pop3 - smpt

Oddelek: Programska oprema
61611 (1512) Tear_DR0P

Več podobnih tem