Forum » Omrežja in internet » Kako je Telekom podražil Surfanje(0889)!
Kako je Telekom podražil Surfanje(0889)!
Spajky ::
Telekomovci so pred meseci zaradi pritiska javnosti pocenili internet (zvečali interval pri isti ceni impulza!) Vendar to ni moglo dlje trajati /to sem že pred časom tu na forumu ugotavljal!/ Z junijem so prešli na časovno in ne več impulzno tarifiranje-kar se lepo vidi na računih po novem! Istočasno so SiOL-ovim uporabnikom prenehali obračunavat priklopni impulz in tako imajo le-ti za dlako cenejši Web, ma ne dosti! Medtem ko ostalim tega impulza ne oprostijo in ga seveda skrito! zaračunajo med navadnimi telefonskimi impulzi!
Naredili so neko kao analizo po kateri se povprečni SLO home surfer cca.(1:2) 3x dnevno po cca.15min priklopi, kar pomeni, da si le-ta mora vzeti v obzir še "skritih" cca.100 impulzov, ki niso posebej navedeni na računu pri znesku za internet. Ta se je v bistvu torej podražil za skoraj tretjino na minuto!!! So prebrisani ni kaj ti monopolisti in ker folk tega praviloma ne ve ker se to takoj ne vidi, se pač zdej tudi ne buni!!! Pri meni, ki sem "efektno" srfal, je ta procent še višji, zato vam svetujem, da se manjkrat priklapljajte za več časa, raje kot obratno!
Prej je bila Volja npr. dejansko manj kot 40% cene SiOL-a, zdej pa je mal čez 50% njihove cene! No ja, še vedno je skoraj enkrat cenejša... Če bi bil Telekomov delničar /dividende!/, bi veselo vriskal: Živel monopol! ...Haugh! Spajky had an angry speech...
PS: tako so tudi zabremzali podjetja, ki imajo malo internetnega časa za kasirat in hodijo samo vsake pol ure gledat mejl na strežnik da ne bi "prebegnili" in katerim SiOL seveda kasira bistveno večjo naročnino; poslovni uporabniki pa se praviloma ne spomijo za take primere, da bi šli na urno postavko :-) ...
Naredili so neko kao analizo po kateri se povprečni SLO home surfer cca.(1:2) 3x dnevno po cca.15min priklopi, kar pomeni, da si le-ta mora vzeti v obzir še "skritih" cca.100 impulzov, ki niso posebej navedeni na računu pri znesku za internet. Ta se je v bistvu torej podražil za skoraj tretjino na minuto!!! So prebrisani ni kaj ti monopolisti in ker folk tega praviloma ne ve ker se to takoj ne vidi, se pač zdej tudi ne buni!!! Pri meni, ki sem "efektno" srfal, je ta procent še višji, zato vam svetujem, da se manjkrat priklapljajte za več časa, raje kot obratno!
Prej je bila Volja npr. dejansko manj kot 40% cene SiOL-a, zdej pa je mal čez 50% njihove cene! No ja, še vedno je skoraj enkrat cenejša... Če bi bil Telekomov delničar /dividende!/, bi veselo vriskal: Živel monopol! ...Haugh! Spajky had an angry speech...
PS: tako so tudi zabremzali podjetja, ki imajo malo internetnega časa za kasirat in hodijo samo vsake pol ure gledat mejl na strežnik da ne bi "prebegnili" in katerim SiOL seveda kasira bistveno večjo naročnino; poslovni uporabniki pa se praviloma ne spomijo za take primere, da bi šli na urno postavko :-) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
freejack ::
Hmm,.. se mi je pa zdel račun mal čuden, pa sn si mislil, sem pa že bil tolk na netu... Prokleti p****.
krho ::
No jaz sem imel po arnesovih podatkih 20h30min priklopa, po telokomovo pa 21h10min.T.j 40 min. razlike.Vendar se pri arnesu priklop steje od takrat naprej ko se ti logiras.Imel sem 121 priklopov. pa recimo da traja do logina 15s . 121*15 =30,25min.
Ostalo pa bi lahko bili tudi spodleteli priklopi.
Ostalo pa bi lahko bili tudi spodleteli priklopi.
Marabela ::
Ja k da je to kj čudnga:
" Že če pogledamo ekonomsko monopol- je edini na trgu, prodaja DRAGO manj kakovostne proizvode". Če ne pridelujejo toliko dobička, si sami ustvarijo dobiček s poviševanjem cen...To je itaq že - samo država ga mora omejevati-z denarnimi kaznimi, s razdelitvijo na manjša podjetja...
Če hočemo sploh spremeniti ta monopol v duopol, ali oligopol rabimo konkurenco. To bomo pa dobili, če bo država pomagala konkurenci-s subvencijami ipd., ali je tuja, ali je slovenska...
Samo telekom je (mensezdi-me popravte, če ni) državno podjetje-država pa ne bo krajšala dobička svojemu podjetju.... SAj to je logično...
Ne živimo ravni v popolni državi... Kaj pa če bi stradal kje u Afriki...
" Že če pogledamo ekonomsko monopol- je edini na trgu, prodaja DRAGO manj kakovostne proizvode". Če ne pridelujejo toliko dobička, si sami ustvarijo dobiček s poviševanjem cen...To je itaq že - samo država ga mora omejevati-z denarnimi kaznimi, s razdelitvijo na manjša podjetja...
Če hočemo sploh spremeniti ta monopol v duopol, ali oligopol rabimo konkurenco. To bomo pa dobili, če bo država pomagala konkurenci-s subvencijami ipd., ali je tuja, ali je slovenska...
Samo telekom je (mensezdi-me popravte, če ni) državno podjetje-država pa ne bo krajšala dobička svojemu podjetju.... SAj to je logično...
Ne živimo ravni v popolni državi... Kaj pa če bi stradal kje u Afriki...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8233 (6539) | DeLonghi |
» | VOLJA.NETOddelek: Omrežja in internet | 1571 (1312) | Spajky |
» | TELEKOM !!!Oddelek: Omrežja in internet | 2566 (1906) | tejo |
» | VOLJA.NET (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12360 (8392) | swalow |
» | je telefoniranje v Sloveniji najdrazje na svetu???Oddelek: Loža | 1516 (1196) | ahac |