» »

MPEG4 dvb-T/C ?

MPEG4 dvb-T/C ?

biokill ::

Nekaj sem že gledal po googlu, vendar mi useeno ni nič jasno,....Glede dvb-t in dvb-c vem da je neki sprejem iz anten oz. oddajnikov, npr. na krimu....a nevem, kaj mi to v praksi ponuja...Trenutno imam kabelsko televizijo pri kabelnetu in bom tudi ostal pri tem.....Kaj mi potem dvb-t in dvb- c sploh "nucata"

Potem pa glede Mpeg4, ali je to format slike, stiskanje....Kakšna je razlka med mpeg2.

Res bi prosil, da mi nekdo lepo razloži, ke sem čisto iz forme glede tv, zadni se je kupoval pred 7mimi leti

L.P.

shinko ::

dvb-c je digitalna kableska televizija, ki si jo lahko že danes naročiš pri recimu upc. prednost je v bolši kvaliteti slike, zvoka, prek 100 kanalov, elektronski programski vodič,... če imaš lcd tv ali plazmo ti priporočam saj je slika bolša kot pri navadni kableski.

dvb-t je digitalna televizija prizemeljskega oddajanja, ki ti bo "nucala" šele po letu 2012, saj bojo takrat izklopili analogne oddajnike. Slovenija se je odločila za mpeg4 kodiranje, kar je po eni strani tudi boljše. za tebe to pomeni da moreš bit pozoren pri nakupih sprejemnikov (ali televizorjev s sprejemniki) DVB-T, saj morajo podpirat mpeg 4 kodiranje.

tu kaj si gledal: http://dvb-t.apek.si/

Lp

biokill ::

aha, najlepša hvala, za odlično razlago :D

Ne, tistega linka nisem našel..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399524 (6432) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611954 (8414) AngelOfDeath
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5426072 (22640) icek
»

LCD televizor do 1.200€

Oddelek: Kaj kupiti
282721 (1961) R-S-LoVe
»

Kaj je DVB-T TV