» »

Obremenitev procesorja pri konvertiranju filmov

Obremenitev procesorja pri konvertiranju filmov

tabla ::

Zakaj mi vedno dela le okol 50% procesorja, s tem da mam Core2Duo pri konvertiranju filmov? A to mogoče zarad pregrevanja al pa kej?

jype ::

Ker ti samo en core požre, ker je single thread zadeva.

st0jko ::

kateri program pa uporabljaš? Verjetno ne podpira dveh jeder, kar pomeni da je zelo star ali zaniČ
keks?

tabla ::

Se ne hecam, sprobal sem več kot 30 različnih konvert programov. Konvertiram iz .VOB v druge formate. lahko rečem, da Any Video Converter svoje delo opravi ODLIČNO! WMV naredi tut tak k ostali lahko samo sanjajo...sm sprobal z vsem živim in nrdi sliko večinoma skret, pri istih bitratih...WMV9 itd... recimo tut pr mp4 h.264 sm sprobal velik stvari in ne pride uredu, medtem ko ta program nrdi zares dobr.

Edin problem je, da ne obremeni do konca procesorja.

jype ::

Jah, pa konvertiraj dva filma hkrati, pa bo :)

Nevro^ ::

Xilisoft Video Converter Ultimate zna uporalbjati več jeder, priporočam!

dzinks63 ::

Zakaj mi vedno dela le okol 50% procesorja, s tem da mam Core2Duo pri konvertiranju filmov?

Saj to je super, da računalnik še vedno diha, veliko uporabnikov rado še kaj poleg počne, medtem ko se ti konvertira nekaj v ozadju.

hojnikb ::

Uporab Badaboom če maš nvidino grafo serje 8xxx in novejše.
Obremeni še manj ko 50% proca sam konverta pa ko šus (ker se naslanja na grafo)
#brezpodpisa

boogie_xlr ::

itak, če je pa CUDA

Sem zadevo pravkar sprobal in ni nič presenetljivo hitra, sem konvertiral že z drugimi programi, pa so bili enako hitri , če ne še bolj.

hojnikb ::

Sem zadevo pravkar sprobal in ni nič presenetljivo hitra, sem konvertiral že z drugimi programi, pa so bili enako hitri , če ne še bolj.

No way, če maš dobro grafo je lahko tud 3x hitrej pr minimalni obremenitvi proca.Moj primer:
e8400@3ghz proc
8800gts 512 grafa
ostalo v podpisu

en celovečern film brez cude je okol 25-30 minut, z badaboomom pa 10-13minut.
#brezpodpisa

Imam popolnoma enake glavne komponente kot so tvoje in sem probal ponovno, očitno sem imel prvič premočne zahteve, sedaj sem jih malo razrahljal in zadeva res leti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri "video converter" ?

Oddelek: Programska oprema
81558 (875) ZloTech
»

Prosim pomoč - iPad2 video + podnapisi?

152427 (2210) jt83
»

Windows Vista - prostor particije?!

Oddelek: Operacijski sistemi
172831 (2544) Veron
»

Iz mpeg v nekaj manjšega

Oddelek: Zvok in slika
61261 (1160) mrkva1
»

Kateri program za konvertiranje VIDEA???

51830 (1801) #000000

Več podobnih tem