» »

Digitalna satelitska

Digitalna satelitska

mirch ::

Pozdravljeni!

Povprašal bi kako je z digitalno satelitsko, namreč:
- nikjer nisem zasledil, če moraš obvezno imet tolko glav (oziroma izhodov na glavah sprejemnika) kolk maš televizij ali lahko sam en izhod iz krožnika ter uporabiš razdelilec z ojačevalnikom?
- kje se dobi oprema & katera je najboljša za uporabit?
- lahko uporabim krožnik od analogne satelitske?
- izkušnje?
- kam mora bit obrnjen krožnik da loviš najboljše satelite?
- kako je z motorčkom? je hiter ali dolgo čakaš na program?
- opazil sem tudi digitalne satelitske z DVB tunerom, kako to deluje? Torej ni potrebno imet navadnih televizijskih anten za DVB prihajajočo tehnologijo?

Hvala!!!!!

Company ::

Malo bolj laičen odgovor, ampak:
1. Število glav na krožniku/število krožnikov je pogojeno s številom satelitov, ki jih želiš spremljati in ne s številom televizorjev. Še najbolj enostavno je je nabaviti rotor, da lahko krožnik usmerjaš na več satelitov
2. Vsak televizor hoče svoj sprejemnik. Vsaj včasih je tako bilo. Število glav in število televizorjev nista med seboj odvisna, glave so za satelite, sprejemniki za televizorje
3. DVB-T standard je za sprejem zemeljskih postaj, DVB-S za satelitske, DVB-C za kabelske, ... Načeloma niso enaki.
4. Motorček je dovolj hiter, traja nekaj sekund, ampak nič posebnega, sploh ker je vmes tudi šaltanje na drug satelit.
Vse lepo dela, ampak je veliko jahanja z iskanjem ključev za dekodiranje, ... Takoj, ko je bila možnost za kabelsko, sem vse skupaj prodal. Če sem kaj narobe napisal, pa popravite.

LP!

Kron ::

Pozdravljeni!

Povprašal bi kako je z digitalno satelitsko, namreč:
- nikjer nisem zasledil, če moraš obvezno imet tolko glav (oziroma izhodov na glavah sprejemnika) kolk maš televizij ali lahko sam en izhod iz krožnika ter uporabiš razdelilec z ojačevalnikom?

Načeloma rabiš toliko izhodov na LNB-ju (glavi) kolikor imaš sprejemnikov.
Obstajajo twin, quatro, ... glave.

- kje se dobi oprema & katera je najboljša za uporabit?

Malo po netu prebrskaj, obstaja mnogo trgovin, fizičnih jih je bolj malo.

- lahko uporabim krožnik od analogne satelitske?

Načeloma da, le če lahko fiksiraš digitalni LNB pravilno na anteno.

- izkušnje?

Zelo dobre, super slika, zvok. Ni primerjave z IP TV.

- kam mora bit obrnjen krožnik da loviš najboljše satelite?

Odvisno kaj misliš gledat. Največ nemških programov je na Astri 19,2E, slovenski na 13E Hotbird. Obstaja tudi TOTAL TV - podobno kabelski - le da je preko satelita.

Sicer pa lista.

- kako je z motorčkom? je hiter ali dolgo čakaš na program?

Spet odvisno med katerim satelitom menjaš, če sta blizu gre hitro (1-2s), če daleč (5 - 10s). Ponavadi imajo motorji dve hitrosti - low speed - high speed, tako da je menjavanje dokaj hitro.

- opazil sem tudi digitalne satelitske z DVB tunerom, kako to deluje? Torej ni potrebno imet navadnih televizijskih anten za DVB prihajajočo tehnologijo?

Digitalna satelitska je že DVB - S(2).

Za sprejem zemeljske DVB - T pa še vseeno rabiš anteno, če že ne tiste na stehi, pa mogoče sobno če je signal res tako močan.

Sicer obstajajo kombinirane naprave kot npr. DM 8000HD dodatno z DVB-T tunerjem ampak kot že rečeno za to rabiš anteno.

-------

Sicer pa pobrskaj malo po sat forumih: Telstar, Wlan-Sat.
=**=C64=**=

gapic_8 ::

zdravo!
mi mamo satelitsko total TV. to je tak šit
če maš možnošt do kabelske al pa ti paketi trio(siol,...)
ga ne srat z satelitsko

Kaj pa koaksialni kabel z dvema žilama se dobi? Ko je cev po zidu verjetno malo pretanka, in bom mogel tam polagat 4 koaksialne kable, torej ima kdo kakšno rešitev z področja kablov?:) Kabli za prenos zvoka kot alternativa, ko so nekoliko tanjši?:|

misek ::

todman74 ::

zdravo!
ga ne srat z satelitsko

Lej, brez zamere, ampak če ti ne znaš, še ne pomen, da je digitalna satelitska šit.....mal se je treba znajdit, pa preveč "svetniški" ne smeš bit, pa maš lahko velik "muzike", za relativno malo denarja.

Kar se tiče kabla: Twin Satellite Cable Foam Filled - Black

ql...hvala ti!!!!!!!:)

Načeloma rabiš toliko izhodov na LNB-ju (glavi) kolikor imaš sprejemnikov.
Obstajajo twin, quatro, ... glave.

Kaj pa so to neki sat routerji? Kdo izkušnje s tem? Če se ne motim je ta za 8 odjemalcov ter 2 satelita..seveda bi jaz nucal malo manjšega:)

http://www.bfm-satshop.de/verteiler/ms/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirch ()

Demolition ::

Pozdravljeni
Imam satelitsko že najmanj 7 let, in sem prov zadovolen, še card shere sem si poštimal tak da ni kanala da nebi bilo mogoe gledati. Za total Tv mi manka LNB ma bom v priliki in v času tudi to dodal.

gapic_8 ::

zdravo!
ga ne srat z satelitsko

Lej, brez zamere, ampak če ti ne znaš, še ne pomen, da je digitalna satelitska šit.....mal se je treba znajdit, pa preveč "svetniški" ne smeš bit, pa maš lahko velik "muzike", za relativno malo denarja.

lega total tv to šteka d kr joooj!
tk d velik muske nč ne pomen
daš pa kr neki dnara

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5312463 (8037) Scorpy84
»

Kupil bi Satelitsko. (strani: 1 2 )

5016053 (14513) mumbo
»

Satelitska ne deluje

223043 (2480) Mr.Nice
»

Total TV