» »

Subvencija pri zasebnikih

Subvencija pri zasebnikih

hunter01 ::

Živjo,

zanima me, če je kdo imel izkušnje s subvencijah pri zasebnikih in sicer, da je v stanovanju živel še z neko drugo osebo (prijatelj/par) in je eden imel možnost subvencije drugi pa ne.

Problem subvencije je, da je najvišja možna najemnina, na katero lahko dobiš subvencijo 105€ (za današnje čase v Ljubljani občutno premalo). Glede na to, da je stanovanje 400€ me zanima če bi se dalo nekako razbiti najemno pogodbo na dva dela. Prvi del bi bil 105€ in bi bil za osebo s subvencijo, preostanek pa na drugo osebo brez subvencije. Vprašanje je tudi na kak način prijavi lastnik stanovanja to stanovanje pri študentskih-domovih? Kot stanovanje za eno osebo?

Če ima kdorkoli kakšne izkušnje s tem, bi bil resnično hvaležen :)

LP

madmitch ::

Recimo, da je stanovanje trosobno, odda subvencionirancu eno sobo za 105€. Prosto ko pasulj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

hunter01 ::

Stanovanje je enosobno, iz študentskih domov, so mi pa odgovorili, da naj urejam po svoje -.-

ali3n ::

razliko 295€ doplačaj v gotovini.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

djordjevic ::

Itak. Še na samih študentskih domovih ti rečejo, da je to pač najvišja najemnina, ki jo lahko napišeš. Ostalo pa na roko, normalno. In potem se čudimo, kako 'poceni' imajo študenti po uradni statistiki sobe. Jaz sem imel v času študija (pred 9 leti) na tak način uradno najemnino v višini 13 jurjev.
No grave is deep enough to keep us in chains.

hunter01 ::

Sem bil danes v pisarni za štud. domove in so rekli, da naj samo za eno osebo zaprosi lastnik preko študentskih domov (torej eno ležišče) ostalo bo pa druga pogodba na drugo osebo (preostanek denarja). Lastnik bi rad imel vse na papirju, zaradi dacarjev :) Kar pa tudi meni ustreza zaradi začasnega prebivališča :)

Najbolj ironično pri tej omejitvi pa je, da so ekonomske cene sob v študentskih domovih okrog 130€ oni pa pričakujejo, da bo pri privatnikih moč dobiti sobe po 105€ ... ko bi bilo vsaj. Na žalost se pa kr bojim pomislit, kaka luknja bi to bla, al pa kaka sobica taka, da moraš mimo kake tetke vsak dan, čez dnevno sobo do svoje sobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hunter01 ()

Music Man ::

Lastnik bo moral napisati to ceno (105€) na pogodbo, katero bosta oba podpisala v pisarni študentskih domov. Kaj pa napiše v pogodbi, ki bo samo med vama, je pa druga stvar ;) Stvar potem izgleda tako, da ti dobiš na dom položnico z zneskom 105€ - X (kjer je X višina subvencije). Ko plačaš to položnico, študentski domovi nakažejo lastniku 105€ (zmanjšanih za stroške administracije), preostanek do polne najemnine pa plačaš lastniku na roke oz. kakor se zmenita.

Pa spomni lastnika da pravočasno odda vlogo oz. jo podaljša, sicer ne bo subvencije.

rainmaker666 ::

Pozdravljeni!

Zanima me kdaj je rok za oddajo vlog, ki jo mora oddati zasebnik, da dobi subvencijo.

LP

St235 ::

Subvencija je točno to kar pomeni beseda, torej znižano plačilo, ne pa brezplačna soba. Soba v študentu je okol 100 EUR tokl ti dajo tudi subvencijo, če si pri privatniku.

On topic:
Lahko rešiš z dvema pogodbama - eno v višini subvencije za sobo, drugo za preostanek stanovanja ali pa preprosto plačaš razliko na roko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanja glede študentskih domov

Oddelek: Šola
246419 (3980) Groot
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5618594 (14144) K3kec
»

Študentski dom v Ljubljani, izkušnje, nasveti?

Oddelek: Loža
127016 (6394) Xickle
»

Še neki o študentskem domu v MB...

Oddelek: Šola
193716 (3073) gzibret
»

Študentske sobe, stanovanja

Oddelek: Loža
4410515 (8420) Bob Rock

Več podobnih tem