» »

Še neki o študentskem domu v MB...

Še neki o študentskem domu v MB...

Xgeneration ::

Pozdravljeni!!

Naslednje šolsko leto pridem študirat na FERI v MB.
Zanima me, kakšne so možnosti, da že v prvem letniku dobim sobo v študentskem domu?
Zanima me tudi, če je sploh možno - če se je sloh komu zgodilo, da lahko dva kolega bivata skupaj - če vložita prošnjo. Imam namreč takega kolega, ki je mimogrede tudi sprejet v 1. letnik študija v MB. V študentski sobi bi bil le z njim, saj karakterno ful spadava skupaj - oba sva zelo živa, samo ko se je treba učit, pa tut oba poprimeva za knjige :). Saj veste, da nihče ne rad tvega - nikol ne veš, kakega sostanovalca dobiš...
Zanima me, če se študenstske sobe sploh kdaj spraznijo tako, da so čisto prazne - torej ali navadno v njih bivajo isti letniki - al se na to sploh ne gleda...?

Ali je morebiti bolje, da se že takoj na začetku odločiva za privatno stanovanje?

Kako pa dobiš subvenciji za bivanje pri zasebnikih? Ali si lahko stanovanje (v tem primeru bi najela garsonjero) izbereš popolnoma poljubno? Ali je potrebno na isti način za subvencijo izpolniti vlogo?

Kakšne pa so kaj cene garsonjer? Sam sem na neki spletni strani našel podatke o garsonjeri, 28 m2, za 34000 sit na mesec. Ali je to drago? Aja stroški na mesec so okol 5000 pozimi pa 14000sit. Tako sem izračunal, da bi vsak od naju mesečno plačeval okoli 20000sit (povprečno).

Koliko pa stanejo sobe v študentu?

Z odgovori mi boste res pomagali. Vnaprej se zahvaljujem.

LP :))
LP

whatever ::

Jaz tudi hodim na FERI, prošnjo za študentski dom sem oddal nekje konc avgusta če se še prav spomnim, čakat sem pa moral (kljub 33 točkam na maturi, kar je tudi eden od kriterijev za vrstni red sprejema v študentski dom) da so me sprejeli nekje do začetka 2. semestra (bil sem na prednostnem seznamu na cca 900. tem mestu od skupaj 1800tih), torej do konca januarja. Tak da če se boš odločil za študentski dom, oddaj prošnjo ČIMPREJ, ker drugače ni šans da prideš not pravočasno. Čeprav zdej je mogoče že kaj drugač, ker je mislim da en štud dom več, ampak nisem ziher kak je zdej s tem. Cena za dvoposteljno sobo z internetom je bila se mi zdi 13 jurjev na mesec. Cene stanovanj pa se gibljejo od 20 jurjev do 30 jurjev +- stroški večinoma. Tole si še poglej
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

matvoz ::

ce bosta pa hotela s kolegom biti v isti studentski sobi, imata pa dve moznosti:

1. cakata, da se izprazni celotna soba in ne samo ena postelja (manj verjetno)
2. se pozanimata, ce gre kje en ven in bi se drugi bil voljan prestaviti kam drugam

letos bo verjetno veliko lazje dobiti studenstko sobo (ce se jih bo prijavilo isto stevilo kot lani), saj bo do konca avgusta gotov se en studentski dom na lentu..

bond007 ::

Če mene vprašaš se ti bol splača subvencionirano stanovanje (od države seveda) pri privatniku. Recimo pri meni je cena stanovanja 12.5k sit - stroški že vključeni!
Pa je stanovanje tko na uč vsaj 5 krat večje od tistega v študentu(notri smo 4je), oddaljeno cca 2km od faksa. Dobro opremljeno stanovanje - z lastno kuhno, WCjem, kopalnico, z balkonom,... ADSL, .. res kul vseskup. Pa ni ti potrebno čakat, ampak se takoj vseliš. Le malce se je treba znajti pa preleteti ponudbo.

Xgeneration ::

Hvala za odgovore.
A pa lahko izbiraš med študentskimi domovi?

Ker potem bi mogoče dobila v novega LENTA. Samo pomojem bo ravno tja največji naval.

Vidim, da bo boljše vsaj na začetku kar privat garsonjerco al pa enosobno stanovanje najt, a ne, bond007 :)).

Samo s tem je pa tako a veš - če bova sama v kakem malem stanovanju al pa garsonjeri, bo verjetno najemnina s stroški prej 20000 sit kot 15000, ali se morda motim.
Sej oba sva pripraljena plačvat tm 15 - 20000 na mesec. To itaq ni problema. A se za tak dnar najde kaj privatnega?

Res hvala za odgovore.
LP :)))
LP

Ch4N93 ::

za stanovanja poglej na kamrico
Ni nam lahko...

Xgeneration ::

Hvala glede kamrice - samo a mislite, da bodoči študent računalništva ne zna sam najti take strani. Jo že dolgo poznam. :)))

Hvala vseeno pa brez zamere.

Samo ne ki še?

A lahko za vsako stanovanje uveljavljam subvencijo?
LP

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Hvala glede kamrice - samo a mislite, da bodoči študent računalništva ne zna sam najti take strani. Jo že dolgo poznam. :)))

A lahko za vsako stanovanje uveljavljam subvencijo?


To bi pa kot bodoči študent računalništva lahko znal sam poiskati ;)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Xgeneration ::

Bob ROck - zakaj pa misliš, da sem napisal, da jo že dolgo poznam.
Ti bi tudi že lahko znal brati :))
LP

Featur ::

Huh, verjetno je mislil, da bi potlej lahko sam nasel tudi odgovor na tvoje zadnje vprasanje 8-)

Xgeneration ::

Aja - no ok. Včas mam malo dolgo lajtngo :)). Se opravičujem.

Ja sej - itaq lahko vse na netu najdeš - samo je pa le boljše, če ti kdo kako izkušnjo pove al pa kaj takega a ne :).

Sicer pa saj znam najt - ne rečt, da ko vas tu sprašujem, da to ni računalniško znanje. Navsezadnje sem se moral vpisat na ta forum. Pa temo odpret. :))))

lepo se mejte
LP

tha_Kalis ::

to ce bos dobival subvencijo pa je odvisno od dogovora z lastnikom. ce jo hoces more on dat stanovanje v razpis, ti se mors poslat obrazec za subvencijo, pol pa morta it skupaj pogodbo podpisat tam na upravo stud. domov. to je legalna pot a lastniku poberejo nekaj %. zato jih ma velka vecina studente not na crno - tako ni subvencije, pa se nobene pogodbe in te lahko vrze ven ce mu pase. subvencija pa je mislim da 8 al 7k in mislim da jih nikol ne zmanka ravno zato ker daje vecina privatnokov v najem na crno :|
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

..::Wacky::.. ::

hja.. js tut mislim v MB na acunalnistvo.. enako bi rad biu v studentskem domu.. najraj kr v novem na lentu:)) kdaj poslem prosnjo? pa kam? ma ta dom ze kako stran al kaj takega? nism nic naso..
DFI/A64/Redline/7800GTX/2x160GbStrip/X-Fi/Logitech5500/ViewSonic/OCZModstream520

Xgeneration ::

Ne, zgleda da nimajo www strani.

Se pa menda ravno oktobra čist nov študentski dom na Lentu odpre. Tak da naj bi blo okrog 400 postelj več.

Ful ok to :)
Sam js zmeri bolj razmišljam, da bom šel privat.


Aja obrazec kupiš v Mladinski knjigi (al pa kaj podobnega). Mislim, da je do začetka avgusta čas. Priporočam, da pošlješ potem, ko boš že mel maturitetne rezultate. Prej itaq ne boš dobil odgovora, ker je to eden izmed kriterijev za sprejem v š.dom.

Se vidima Wacky :)
LP

gzibret ::

Če hočta s kolegom biti skupaj v sobi je opcija, da oba oddata prošnjo, pol pa, ko dobita sobe (na začetku skoraj sigurno ne bosta skupaj), si ob prvem preselitvenem roku zrihtita varijanto. Lahko ti rečeš cimru, če se preseli h kolegu ali pa kolega nafehta cimra, da se preseli k tebi.

Opcije sigurno bodo, samo bosta morala vidva zadevo zrihtat. Pa malo naokol težit.

Študent je fajn, ker se celi čas nekaj dogaja. Maš definitivno manj miru, samo je ceneje in predvsem bolj zabavno. Sicer pa ima skoraj vsak študentski dom študijski prostor (podmornico), kjer imaš mir (tudi ponoči).

Pri zasebniku imaš vedno mir (no, odvisno od cimrov), samo zna biti včasih dolgčas. Pa dražje je, pa skoraj vsako leto se moraš seliti. Zraven so še ostala tveganja, kot npr. obupen lastnik (tile lastniki so z vsemi žavbami namazani, vsaj nekateri), obupni sosedi (klicarijo policijo, težijo), obupna lokacija....
Vse je za neki dobr!

Xgeneration ::

Ful hvala za tole!

Ja sej hm - nič narobe če je malo bolj dolgčas :). Sem malo bl tak umirjen tip sicer no ... podnevi ... :).

Samo si pa res ne predstavljam, da bi bil ves čas žur - pr men je problem v tem, da če se mislim učit, rabim absoluten mir. Nikakor se ne bom mogu spravit v "podmornico", če bom vedu, da je 30m stran čaga :)). Tu pa nisem "umirjen".

Fak. Me prav zanima, kako bo tole s prvim letnikom ja. :)
LP

_marko ::

So vsi mislili, da ne bodo naredili prvega letnika...
Pač učit se je treba, če si se že zdaj bil pridn bo tud najbrž na faxu ok. Edino če prideš v pozno puberteto :))
Za primerjavo jaz stanujem z tremi bivšimi sošolci in načeloma je samo en cimer malo bolj umirjen, pa bomo načeloma zmogli.
Res pa je da sta dva na FDVju. :D
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

drrogla ::

Glede študentskih domov je tako:
-Prošnjo izpolni in pošlji najkasneje do 10. avgusta!!!
-čimprej jim prinesi vse potrebne papirje
-počakaj na seznam in vabilo na vselitev
Podrobnosti so na strani Univerze v Mariboru - Študentski domovi

Vselitev je na Gosposvetski, kjer ti nekaj nakladajo in te nato pošljejo tja kjer bi pač rad spal med letom...
Ti bi šel na Lent?
Tam so super stanovanja, ponavadi za 4 osebe, 2 enoposteljni sobi in 1 dvoposteljna, ter potrebne sanitarije in kuhinja. Pa tudi dokaj mirno je... Jaz sem na Tyrševi pa sem se hodil k kolegu učit na Lent...
Vglavnem malo preberi tisto stran. Če boš izpolnjeval dovolj pogojev(razdalja, finance,uspeh,...) ti zagotovim da boš prišel not!! :D

Xgeneration ::

Hvala _marko in drrogla! :)

Ej ddrogla, a veš, a je možno, da dva dobima notr v isti cimer?
Sej veš - s kolegom bi rada skup bla. Sam zdej vse bolj zgleda, kot da sploh NI MOŽNOSTI, da bi oba istočasno prišla v isto sobo. Mama zdej deal a ne - js bi po pravici povedano pred dobil od njega - zarad uspeha - sam ne bom prasec. Če sma zmenjena, mu ne morem zdej rečt: "Ej js grem sam v študenta - na Lent - sej veš, v tista super nova stanovanja..." :)
Ne res - ne morem ga na cedilu pustit. :)

lp
LP

gzibret ::

Ej, Xg... pozabi na to, da bosta šla takoj skupaj not. Bosta pa prišla skupaj po max. 3 mesecih (če bosta oba dobila istočasno študenta). Kaj pa je to v primerjavi z nadaljnjimi 4 leti?

Lahko pa se zmenita, ker verjetno se ne bosta istočasno vselila, da tisti ki prvi pride not zrihta prazen plac v njegovi sobi do takrat, ko dobi tadrugi študenta.
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentski dom Maribor

Oddelek: Šola
206007 (3284) xgenx
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144797 (22529) Marat
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5618573 (14123) K3kec
»

Študentske sobe, stanovanja

Oddelek: Loža
4410512 (8417) Bob Rock
»

Študij na FERI v MB

Oddelek: Šola
477911 (6807) Bob Rock

Več podobnih tem