» »

Oblika pisma za pošiljanje v tujino ?

Oblika pisma za pošiljanje v tujino ?

#000000 ::

Nekaj moram poslat v anglijo in najlažje gre v valjasto škatlo, ne vem pa če mi bo pošta pustila poslat to kot pismo, ker če bom moral poslat kot paket iz izkušenj vem da bo takoj 30 evrov, pismo pa bo verjetno drastično ceneje. Edino da bi ta valj utaknil v največjo možno kuverto ki jo prodajajo na pošti, tiste z mehurčki imam v mislih. Valj je dolg 25 in premera 13 cm, ve kdo kako je s tem

turkx90 ::

Če das v kuverto in ni prevec tezko, pride cena 5,50. Drugace pa se da tiste kuverte dokaj napolnit, samo prtetezeke nesmejo bit pomoje.

KoMar- ::

"Pismo" je lahko tudi škatlaste oblike, da le ni težje od 2 kg.

KoMar- je izjavil:

"Pismo" je lahko tudi škatlaste oblike, da le ni težje od 2 kg.

To je sicer res, ampak je odvisno od volje uslužbenke pošte ali gre za pismo ali paket, meni zadnjič na pošti Luize pesjakove ni težila nič ko sem pošiljal kar zajetno škatlo kot pismo, dočim je kolega ki sem mu dal podobno škatlo naj jo nese na pošto (ne vem kam je nesel) zavrnila pošiljanje kot pismo, čeprav je bilo lažje od dveh kil.

Sem uprašal na pošto izpostava mestni log dela do 24:00 (čist btw za info) je rekla da bo za tako pošiljko poštnina 12 evrov in pa da ni problema če je valjaste oblike.

Pošiljam neko posebno žarnico ki se ne sme razbiti niti pod razno.

harvey ::

Pošiljam neko posebno žarnico ki se ne sme razbiti niti pod razno.

Matr ste eni dobri, nekaj važnega pošiljate, ki se ne sme poškodovati, dali bi pa za poštnino en drobiž.

Priporočamo, da za občutljive predmete uporabite dodatno storitev >>s pazljivejšim ravnanjem<< (za države, za katere je to mogoče - seznam držav je dosegljiv na spletni strani http://www.posta.si/naslovnica2/455/Pis... (kliknite na povezavo "Seznam držav, s katerimi se izmenjujejo pisemske in paketne pošiljke"). Priporočamo, da vsebino pošiljke še dodatno zaščitite z ustrezno ovojnino, tako da je zavarovana pred poškodbami od sprejema do vročitve. Občutljivi predmeti morajo biti posamično dobro oviti in postavljeni v zaboj ali škatlo iz lesa, pločevine, trde plastike ipd. Prostor med predmeti in ovojnino mora biti izpolnjen z zaščitno snovjo, tako da med prenosom ne pride do premikanja ali poškodbe predmetov.

turkx90 ::

Mja....se posebej ce je zarnica....ti lahko povem da te stvari oni dobesedno mecejo po skladiscu.

@k4harvey
Jest ti predlagam da primarjaš storitev naše in tujih pošt, recimo iz UK sem dobil paket s povratnico cca 500 gramov in poštnina je znašala 5 funtov, dobil pa sem jo v 4 dneh pri nas bi to stalo nekje od 15 do 20 evrov

Iz Honkg konga sem dobil paket cca 15 kg ekspresna dostava v eni noči je bil paket v Ljubljani, preko trackinga sem prej vedel kje je paket kot naša pošta in sem ga po plačanih dajatvah prevzel dva dni prej kakor je sploh prišlo obvestilo o paketu s strani carinske pošte do mene po redni pošti. Poštnina ?? 150 dolarjev imam še shranjen screeshot, ki sem ga poslal na neko slovensko dostavno službo ker mi nispo verjeli da je to možno :) Oni so rekl da če dam 500 evrov mi dostavijo full hitr v nemčijo paket, full hitr je na koncu izpadlo da traja 3-5 dni

Al pa recimo iz Češke pol kilski paket preko UPS-a je hodil 4 dni strošek pa je bil 20 evrov.
podobnih primerov imam kar nekaj in povsod je strošek in čas zanemarljiv.

No par dni nazaj sem poslal paket v Udine in plačal skoraj 31 evrov, pa ni bilo nič posebnega nič pazlivo ravnanje ker tega sploh ne nudijo za tujino in niča avijonske pošte, samo paket in povratnica.

Hočem v bistvu povedat da ima naša pošta pa tudi dostavne službe, precej odiralske cene, v primerjavi z drugimi. Recimo če kupim nekaj za 5 dolarjev + free poštnina z ebaya bom res čakal 3 tedne, prek naše pošte bi trajalo enako če ne celo dlje + ubili bi me s poštnino

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

JayKay ::

jaz sem zadnjič poslal pismo težko 1.9 kg (škatla) v UK. sem mislil da bo na pošti računala kot paket (16e) pa ni. Paket je bil dostavljen v 4 dneh, medtem ko pa paket iz anglije v slovenijo roma najmanj 7 dni, poštnina pa bi za isti paket stala melenskot več (isto tako pošta)

harvey ::

#000000 to vem, da je naša Pošta zelo odiralska. Sicer pa si morda povprašal za ponudbo kakšno podjetje ala GLS kakšne cene imajo oni kot vidim da dosti pošiljaš in sprejemaš. Imajo tudi neko zadevo za standardizirane pakete. Za povprašati je.

KoMar- ::

Ma te dostavne službe so vse še dražje od pošte... sploh pri stvareh < 2 kg.

amigo_no1 ::

Glede na premer 13 cm ne bo šlo kot skozi pismo.
Fora je da Pošta smatra paket kot pismo če ni previsok ali predolg, vem ker se 1x letos pošiljal nekaj nazaj v Nemčijo, in sicer paket mer 30x40x5 cm (masa 300 g) in je šlo skozi kot pismo (poštnina 4/5EUR) (ter je bila poštnina cenejša kot prej ko sem paket prejel iz Nem do mene v Slo (preko Nemške pošte) ).
Ko sem za za paket spraševal tudi pri UPS-slo in ostalih naših ponudnikih sem dobil odgovore da pod 50EUR ni nič.

1x drugič, preko UPS je bila poštnina do mene (Nem->Slo) (paket mase 30 kg, v škatli 1x1x1.5 m) celih 25EUR.

Razumi če moreš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Evo, zadeva poslana kot valj oz. pismo, nobenga kompliciranja ipd. sem uprašu če lahko kot pismo ali paket, je punca rekla kakor želite, ampak paket bo veliko dražji, pismo s povratnico pa je bilo 9.25 evra.

Če bi šel na neko (je ne bom omenil) pošto bi mi una zmešana babnica težila da niti pod razno ne morem poslat kot pismo ker ni oblika pisma :) Zgleda da poštni uslužbenci ne poznajo ali pa namerno ignorirajo svoja lastna pravila

amigo_no1 ::

Hehe, valj premera 13 cm je šel skozi kot pismo ? Pismo :D.

Ja itak :) Zdej bom samo še na to pošto hodu ko bo kej tazga, upam pa da puca ni tam samo začasno :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Anonimno" pošiljanje paketa

Oddelek: Loža
377587 (1091) mirator
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

647120269 (38296) destroyer2k
»

Pošiljanje paketa

378425 (6204) valkyrie
»

Pošiljanje paketov v tujino (strani: 1 2 )

6340072 (22461) darkolord
»

Pošiljanje pošte s PS v ZDA

52291 (2194) fosil

Več podobnih tem