» »

[Java] kje začeti?

[Java] kje začeti?

drola ::

Na nekaj let podlage s PHPjem, nekaj C# in C++, bi rad dodal še programiranje spletnih aplikacij v Javi. Kje začeti, kateri framework izbrati? Prosil bi še za link do kakšnega up-to-date tutoriala, po možnosti takega, ki ne uči kakih slabih praks.

Hvala.
https://drola.si

DiTi ::

misliš jsp? ali aplete?

drola ::

jsp
https://drola.si

infiniteLoop ::

Ce hoces takojci zaceti s frameworki proporocam Stripes, ker je cist in enostaven. Ce se ga lotis ti priporocam se tole knjigo.

Je pa res, da mogoce ne bi bilo noro zaceti pri osnovah, da bos vedel kaj vse se dogaja v ozadju, ko tacas po frameworkih.

Vso sreco...
None of us is as dumb as all of us.

DiTi ::

Rabil boš recimo Eclipse ter tomcat server. Če boš imel težave sporoči. Imam nekje navodila kako namestit (smo rabili na faxu).

nekaj primerov iz naših predavanj (FERI)
http://dt-design.info/upload/files/1966...

hamax ::

Mogoce lahko razmislis o google web toolkitu.
http://code.google.com/webtoolkit/

680x0 ::

GWT zahteva nek preskok v razmišljanju o gradnji web aplikacij, ki PHPjevcem najbrž ni poznan - predlagam, da si vzameš čas in prebereš zakaj gre, preden se odločiš iti v tej smeri.
Meni je bolj pri srcu Spring MVC, spet pod pogojem, da si malo prebereš o MVC arhitekturi (če si kaj delal s Smartyjem ali podobnimi template enginei, ti je tak način morda bližje kot GWT).
Lahko pa si še malo razširiš obzorja in namesto igranja s Tomcatom prešaltaš kar na Google App Engine, odvisno pač od tega, za kaj nameravaš to znanje uporabljati v prihodnje (povezava z bazo je trenutno še bolj tako - v povoju).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()

drola ::

MVC mi ni tuj, saj delam večino časa s Symfony frameworkom, pa tudi pred tem sem se trudil približati čimbolj idealnemu MVCju.

GWT je zelo zanimiva zadeva, a me trenutno bolj zanimajo aplikacije, kjer je nek frontend in v ozadju nekaj več procesiranja. Torej bolj v smeri Springa,...

En primer: aplikacija je skladišče nekih dokumentov. Do njih se dostopa prek desktop aplikacije ali plugina za explorer, pa tudi prek brskalnika. Za spletni del bi verjetno uporabil Spring, kaj pa za dostop prek custom desktop aplikacije? Recimo, da stvari prek HTTP ne pridejo v poštev zaradi določenega in-house protokola, ki ga je treba implementirat.

Torej, verjetno bi rabil 2 tipa /frontend/ strežnikov: enega za HTTP dostop (tomcat+spring) in še enega za custom protokol... in potem še en /backend/ strežnik, ki bi služil kot dejansko skladišče podatkov. Komunikacija bi bila verjetno prek EJB. A je taka arhitektura sploh OK ali se v javi to rešuje kako drugače?
https://drola.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

java desktop app - kaj priporočate?

Oddelek: Programiranje
262310 (1503) boss-tech
»

Nadaljevanje učenja jave

Oddelek: Programiranje
161756 (1209) c00L3r
»

Povezava HW-računalnik-internet

Oddelek: Programiranje
121163 (989) roli
»

[fork] Apache C module vs. Java

Oddelek: Programiranje
452104 (1663) PaX_MaN
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7710210 (8854) Nerdor

Več podobnih tem