Forum » Loža » Varni nakup - bolha
Varni nakup - bolha
Mare2 ::
Je varno kupiti preko bolhe GSM aparat od nekoga po povzetju?
On trdi, da bo notri račun, garancija...
Prosim, da navedete dobre in slabe izkušnje.
akasa ::
Meni je eden poslau rame pa mi je pozabil priložit račun pa garancijo. Potem mi je pa po 2 dneh posalau in se mi opraavičil.
koyotee ::
Odpreš paket pred poštarjem, če ni ok ga pač ne prevzameš. A je tok težko?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Klemenn ::
sicer ni 100% stvar, ampak jz vedno naredim tako, da preden kupim od nekoga, ga prosim da mi pošlje en mail v katerem mi napiše kaj mi bo poslal, vse kar je noter itd....
da potem če bi blo notr karkol druzga, bi imel vsaj mail za recimo, v najslabšem primeru, policijo.
sej vem, da ni to nobeno uradno zagotovilo, ampak boljš pa je kot nič
kej več pa ja, ne moreš :)
da potem če bi blo notr karkol druzga, bi imel vsaj mail za recimo, v najslabšem primeru, policijo.
sej vem, da ni to nobeno uradno zagotovilo, ampak boljš pa je kot nič
kej več pa ja, ne moreš :)
BALAST ::
Prek bolhe sem imel že vsaj 30 pozitivnih izkušenj z osebnim prevzemom in cca 10 po pošti. Ter 3 negativne, ker je manjkal račun ali pa kakšen kabel za elektronsko opremo, ki bi moral biti zraven. Okvare ali ap druge večje prevare pa še nisem imel.
Vendar je vsak dan več nategancij in je najboljši osebni prevzem, kjer ti da prodajalec v roke vse papirje in stvar za preizkusit.
Sem bil pa nategnjen, ko sem bil oguljufan prek prodajalca na Slo-Tech, ko sem kupoval prenosnik in sem izgubil pred 6. leti 1200€ z Western Union trikom, ki ga tedaj še nisem poznal. To je cena moje šole in vas lahko samo svarim pred tem, da ne nasedajte na Western Union nakazilo, ker ko poveš kodo nepridipravu, ta izgine ko kafra.
Vendar je vsak dan več nategancij in je najboljši osebni prevzem, kjer ti da prodajalec v roke vse papirje in stvar za preizkusit.
Sem bil pa nategnjen, ko sem bil oguljufan prek prodajalca na Slo-Tech, ko sem kupoval prenosnik in sem izgubil pred 6. leti 1200€ z Western Union trikom, ki ga tedaj še nisem poznal. To je cena moje šole in vas lahko samo svarim pred tem, da ne nasedajte na Western Union nakazilo, ker ko poveš kodo nepridipravu, ta izgine ko kafra.
dela ::
Jaz imam preko bolhe (vse po povzetju) 10 pozitivnih izkušenj in eno pogojno negativno (grafična kartica za 10€ ni delovala v mojem računalniku, v kolegovem pa je, tako da ni bil ravno nateg). Nisem pa še tako kupoval še ničesar dražjega od 40 €.
Je pa bil med kupljenimi stvarmi tudi odlično ohranjen GSM, pa sem dobil zraven papirje in vse ostalo, tako da je bilo vse v redu, čeprav nasploh mislim, da mobilniki spadajo med bolj problematično robo, se veliko nosijo naokoli, padajo na tla, v vodo, se kradejo, potem pa verjetno folk poizkuša to robo nekomu podtaknit.
Po drugi strani pa lahko GSM preizkusiš na licu mesta - če sumiš goljufijo, paket prevzameš na pošti namesto doma in ga tam odpreš, pa če kaj manjka ali ni v redu, imaš priče in lahko prijaviš goljufijo.
Gledam večinoma samo oglase, v katerih se vidi, da je prodajalec poslikal svojo robo in kupujem samo od ljudi, ki znajo nazorno opisati, kaj prodajajo in kaj vse pride zraven. Pa vsakič tečnarim za papirje, brez njih kupim samo kakšno robo, ki je že tako stara, da je izven garancije, in ni znana po tem, da bi se jo pogosto kradlo.
Je pa bil med kupljenimi stvarmi tudi odlično ohranjen GSM, pa sem dobil zraven papirje in vse ostalo, tako da je bilo vse v redu, čeprav nasploh mislim, da mobilniki spadajo med bolj problematično robo, se veliko nosijo naokoli, padajo na tla, v vodo, se kradejo, potem pa verjetno folk poizkuša to robo nekomu podtaknit.
Po drugi strani pa lahko GSM preizkusiš na licu mesta - če sumiš goljufijo, paket prevzameš na pošti namesto doma in ga tam odpreš, pa če kaj manjka ali ni v redu, imaš priče in lahko prijaviš goljufijo.
Gledam večinoma samo oglase, v katerih se vidi, da je prodajalec poslikal svojo robo in kupujem samo od ljudi, ki znajo nazorno opisati, kaj prodajajo in kaj vse pride zraven. Pa vsakič tečnarim za papirje, brez njih kupim samo kakšno robo, ki je že tako stara, da je izven garancije, in ni znana po tem, da bi se jo pogosto kradlo.
Furbo ::
Je varno kupiti preko bolhe GSM aparat od nekoga po povzetju?
Če je prodajalec v Sloveniji se raje zmeni za osebni prevzem, če je v tujini - pozabi.
Poglej si tudi koliko časa že ima uporabniško ime na bolhi, je to par dni ali več let.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
uroszo ::
Imam predvsem slabe izkušnje glede pošiljanja preko pošte. 1x sem dobil razbit gsm aparat - sem kasneje šel osebno do prodajalca in mi je vrnil celotno kupnino, sicer pa zadeve niso bile čisto takšne kot je pisalo v oglasu, razen redkih izjem.
http://www.ozvocenja.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: uroszo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PrevarantiOddelek: Pomoč in nasveti | 3920 (2392) | mikhaair |
» | Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 83942 (27389) | budnost |
» | Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?Oddelek: Loža | 6122 (3670) | solatko |
» | Nateg na bolhi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19807 (15054) | francek1 |
» | iPhone iz bolheOddelek: Mobilne tehnologije | 3266 (2608) | Magician |