» »

kazen+napake v postopku+napake v zapisniku

kazen+napake v postopku+napake v zapisniku

1
2
»

Mr.B ::

Izkušen voznik v taki situaciji lahko naredi dve varianti.
1. Če nisi pil, pa si se zapeljal na dvorišče, vzameš prometno in vozniško, greš do policejave, pa rečeš, nisi bil prepričan, da so to mahali tebi, pa kako dobro da si šel za vsak slučaj pogledati, če…….Se zgodi
2. Če si pijan. Seveda se bo po hoji takoj videlo da si pil, torej v nobenem primeru ne izstopiš iz avta. Pripelješ se do policajev, takoj poveš še dobro da sem se zapeljal do vas, veste nisem bil prepričan da ste to mahali meni. Tamle 10 metrov nazaj stanujem. Kako ste kaj, tale sparina danes je pa res katastrofa od vremena, za vas ko morate tu ob cesti, ob te vročini stati pa mora biti še toliko huje. …. Preveč ne smeš nakladati. Če imaš slučajno rdeče uči, poveš mogoče malo drugačno zgodbo, recimo kot študent delam pri obrtniku, pa sem bil danes cel dan na tem soncu, pa samo še tuš čakam. Če ti reče da si pil, pač smrdiš. Rečes, od obrtnika do mene je 10 minut. Spil sem eno pivo, pa vem da ne smem, samo sem šel direktno domov. Pa če je policaj ravni ne neki nadebudni maldenič, boš verjetno lahko šel naprej obrnil avto in se mrtvo pijan zgrudil pred bajto.
V vsakem primeru, pa bi ti napisal prepoved in še kaj, da si se sploh upal piti, kaj šele da si pil toliko. Verjetno kar nekaj Red-Bul vodk, ker od ene konkretne večerje, ter žmula vina, ravno nebi kaj takega napihal…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

;-) ::

Se strinjam.

Pri točki 2 bi še dodal. Če te že nebo spustil kar tako, se bo vrjetno odločil za kakšno "milejšo" kazen, ker pač nebi bilo pošteno da te spusti čisto brez vsega.

Dosti primerov sem slišal da če poveš kako je itd. Ti policaj prizanese in ti napiše malček manj ali kaj podobnega. To lahko pričakuješ samo pač če si korekten in poveš kako je.

mare_ ::

Glede "pripasanosti" bi moralo biti zadeva, ki je stvar svobodne volje. Toda, če bi se zgodi nesreča in se ugotovi, da nisi bil pripet bi nosil vse posledica sam (plačilo zdravljenja, rehabilitacije....)

Če nisi sam v avtu in nisi pripet, te lahko tudi komot odnese v sopotnika in mu zlomiš vrat.

;-) ::

Ja zato pa nisma oba prpasana tak da lahko rečem če pa ona ni pa lahk ona men zlomi vrat:)

No resno 1x smo meli na rogli manjšo nesrečo(ročna v sneg) pa je bil malo trši sneg, kolega in punca spredaj pripasana sedita, midva zadaj nepripasana. Vrglo me je iz voznikove strani totalno nanjo, polomo pa sem tudi naslon za roko ki je bil nazaj dan. Avtu praktično nič ni blo, takrat me je izučilo za en čas, samo ko sedim spredaj pa se zanašam na airbage in srečo. Koliko pa vas nosi čelado na biciklu ali pod tušem pa je tveganje tud veliko.

Mr.B ::

Svobodna volja, biti ali ne biti pripet.
Potem si na koncu lahko rečeš, bom ali pa ne bom vozil po omejitvah. Ne bom kupil avta za ABS, EBD, BDR itd to je samo nateg da stane več. Ne bom vzel zračnih blazin itd.
Jaz bi vgradil v avte senzor, ki bi prebral omejitev z znaka ter primerjal omejitevs hitrostjo avta. Dobil bi eno zvočno opozorilo da si prehiter, potem pa bi sistem avtomatično sporočil, poročilo policiji, in bi dobil lepo po pošti kazen... Avtomatičnega bremzanja, na omejitve pa nebi implementiral zaradi varnosti. Samo potem bi se sigurno, spet zaradi načela varovanja osebnih podatkov, izrazili, da je tak zakon neprimeren, pa čeprav ti zaradi mobitela vsejo za vsak trenutek kje se nahajaš, kaj šele na loge iz zgodovine, ki se jih kao ne shranjuje...Kaj šele davčna številka, plačila preko kartice, itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Beli_Zajcek ::

lahko te je nasmejal dejansko je pa res tako. ne da ga zagovarjam, ker po mojem mnenju je dobil še premajhno kazen.

poznam primer osebe ki je vijugala po cesti (posledica naših odličnih cest-kjer je možnost se pač izogneš luknjam ->poznam že več oseb ki je bilo zaradi tega na alkotestu) in so jo ustavili zaradi tega, dobrih 50m pred domom. kljub prošnji če lahko vse potrebno opravijo pred hišo, so to zavrnili ker tam policaji izgubijo pristojnosti.

seveda v tem primeru gre za primer pobega in nimam pojma kako stoji stvar v tem primeru.


Ah no, policaji so ga videli, mislim pa da nimajo spomin zlate ribice, da bi v 3 sekundah pozabili koga lovijo. Tako da tudi na svojem dvorišču v svoji bajti ni varen domnevam, navsezadnje so ga lovili in videli, da je šel na dvorišče in nato v bajto. To, da se je ves pameten poskušal pijan meniti z njimi mu nikakor ni v pomoč. :)) Sicer bi morali pravniki povedati kako je v tem primeru, ampak mislim, da tukaj policaji niso prekoračili pooblastil. Pa še mladega pijanca so spravili s ceste. Jaz ne vozim z 0,5 pa imam 10 let vozniško, pa se boš ti fural s toliko, ker si mladi voznik in ti 30m od tvoje bajte ne morejo nič:)).

Keyser Soze ::

No ja, roko na srce, tale kazen za "bežanje" je bolj kot ne privlečena za lase.

Na mestu avtorja teme bi se po hitrem postopku skidal k enemu dobremu odvetniku. Ker IMO, sam postopek ni minil brez kakšnih napak. Prosim lepo, "kazen zaradi bežanja".

Če si itak že dal smernik in pogledal desno (levo), da se prepričaš, če imaš prosto pot.

Plus "streznitev" oz. odvzem prostosti osebi, ki ni več udeležena v cestnem prometu? Namen te določbe je kvečjemu odstranitev vinjenega udeleženca iz prometa oz. zagotovitev prizkusa vinjenosti (odvzem krvi). To, da je že prej slišal po policijskem radiu, da rabijo okrepitve, češ, da ga bodo pridržali, je rahlo "too much". Če je sosledje dogodkov takšno kot ga omenja avtor.

Ga je sral, to je več kot jasno, ampak skoraj gotovo gre v tem primeru tudi za prekoračitev pooblastil s strani uradne osebe.

IMO zadeva še zdaleč ni simpl in je zrela za enega dobrega odvetnika. Ne bi rad, da mene kdaj "kar tako malo za hec" pridrži policija, ker sem z določenim dejanjem stopil na žulj policaju.

Pa sej nismo na balkanu.
OM, F, G!

;-) ::

On pa je balkanec saj vidiš kako piše.

Ko sem po postaji slišal, da sta klicala še eno enoto, da me pelje v Lj. na streznitev, sem enostavno šel v hišo, se sezul, nato je v hišo vstopilo okoli 5policistov. Mi na hodniku nataknili lisice in me peljali v avto. Tam sem prvo odklonil alkotest, nato napihal 0.53.

Keyser Soze ::

Jah, slaba potem. Da ne upoštevaš navodil uradne osebe. Tisto "ustavljanje" bi še lahko morda peljal čez pri sodniku. Tole. Je pa že bolj slaba. Če sredi postopka obrneš hrbet policaju.

Vseeno, odvetnik, že včeraj.
OM, F, G!

DOOM_er ::

Meni se lansklet nardil da sem zjutraj ko smo ga žgali do ful ponoč, zjutraj se odpelem na vlak s tetinim avtomobilom (ni blo nbenga da bi me pelov, pa postaja je 10 min preč od tete z avtom) . Me ustavi policaj (nisem šel čez omejitev, sem lepo pelov) in mi pač reče za opremo, mu pokažem vse, prometno vozniško prvo pomoč itd. Me vpraša če je moj avto itd. mu rečem da je pač tetin pa še praša če sem kaj pil, sem rekel da smo zvečer pač bli zunej pa to da grem zdej na vlak itd. Nakar mi da za pihat - jst cepc nism nč jedu ker se mi je pač mudil glede da nato da je bil zadnji vlak, da bi lahko ob normalni uri prišu dam na kosilo. Tko piham, gleda polcaj (nisem gledov kok je blo) se nasmeje pa reče, v redu nej ti bo, pa me spusti. Itak je bv nekej napihvt pa nekej, rečeš po resnic kaj je blo, če ne napihaš nič je dobr - če pa kej napihaš se pa zna nardit da se zavedaš tega in ti ne bo imo nič težil.
Robots will steal your job. But that's OK

Tilen ::

Sem že mislil, da je tvoja zgodba na 24ur. Enemu solzivec, drugemu položnica za 1.800 evrov
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pihanje 0,0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
768997 (6460) destroyer2k
»

Kako zaustaviti vozilo ob policijski kontroli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13525327 (20066) bajsibajsi
»

Kdaj pustiti policistu prednost (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
648558 (6371) St235
»

Kazen - kontrola prometa

Oddelek: Loža
193861 (3145) M-XXXX
»

Vabilo na sejo senata (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5314888 (13550) gzibret

Več podobnih tem