Forum » Loža » Kako do preplačila elektrike
Kako do preplačila elektrike
Azrael ::
Pred dnevi sem bil pri dohtarjih in sem v čakalnici bral naslednji članek.
Ker je članek zelo pomankljiv, sem pobrskal po spletu in našel naslednjo temo, kjer je povedano, da ni rešitev samo tožba, ampak tudi mnogo cenejša poravnava.
Je komu znano kaj več o tem?
Ker je članek zelo pomankljiv, sem pobrskal po spletu in našel naslednjo temo, kjer je povedano, da ni rešitev samo tožba, ampak tudi mnogo cenejša poravnava.
Je komu znano kaj več o tem?
Nekoč je bil Slo-tech.
bluefish ::
Menda je potrebno le napisati zahtevo in poslati distributerju. Na ta zahtevek morajo odgovoriti s ponudbo. Če odgovora ni, potem pa lahko tožiš.
Hvala.
Torej potegniti skupaj račune, če prav razumem od decembra 2007, do januarja 2009, preračunati razliko in poslati zahtevek mojemu ex. sistributerju ter videti ali so še tako naduti in arogantnio, kot so bili ob ob omembi, da zapuščam njihove "usluge" in grem k drugemu ponudniku.
p.s. Se v zahtevku lahko zahteva zamudne obresti?
Torej potegniti skupaj račune, če prav razumem od decembra 2007, do januarja 2009, preračunati razliko in poslati zahtevek mojemu ex. sistributerju ter videti ali so še tako naduti in arogantnio, kot so bili ob ob omembi, da zapuščam njihove "usluge" in grem k drugemu ponudniku.
p.s. Se v zahtevku lahko zahteva zamudne obresti?
Nekoč je bil Slo-tech.
OZZY ::
Kako pa ugotoviti za koliko si preplačal račun?? Omenja se le povprečen uporabnik, ki naj bi na mesec preplačal 2-3 evre...Samo kaj je povprečen uporabnik ali za koliko po KW je razlika, ki jo morajo vrniti.
Go with the flow.
bluefish ::
Načeloma naj bi distributer sam posredoval cifre (menda). Bo pa podrobneje povedal kdo drug, ker tole je vse, kar sem tudi slišal iz medijev - Matoz je bil nekaj pameten.
Brane2 ::
Tle bi blo zanimivo dobiti detajle.
Kaj je dejanjsko bilo nezakonitega- sama podražitev kWh ali tudi uvedba progresivnih lestvic, kjer so ti opalili ceno kWh glede na porabo ?
Kaj je dejanjsko bilo nezakonitega- sama podražitev kWh ali tudi uvedba progresivnih lestvic, kjer so ti opalili ceno kWh glede na porabo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Sedaj sem računal razliko od podražitve, ki je bila 1.1 2008 do januarja 2009, ko je bil poračun, torej 13 mesecev.
Upošteval sem cene pred podražitvijo, razlike pride za dobrih 46€ (skupaj z DDV).
Vendar, ne vem ali sem izračunal prav: upošteval sem ceno VT, MT in dodatka na moč, saj so se takrat spremenile vse te postavke. VT in MT je šel močno gor, dodatek na moč, malenkost dol.
@Brane2:
Če prav razumem, gre sedaj za tisto podražitev, ko so elektro distributerji kartelno navili cene za novo leto 2008 in zraven jokali kako imajo z malimi odjemalci samo zgubo in se hvalili kako so dobri, ko so ceno navili tako malo.
Baje, nisem 100%, jih je urad za varstvo konkurence zašil tudi zaradi DVT (dodatek na visoko porabo), samo ne vem ali je zadeva sedaj še v pravnih mlinih ali je že dokončno.
Zanimivo bo tudi ali je zakonito zaračunati tudi stroške vodenja računa, ki so ga uvedli skupaj z DVT.
Upošteval sem cene pred podražitvijo, razlike pride za dobrih 46€ (skupaj z DDV).
Vendar, ne vem ali sem izračunal prav: upošteval sem ceno VT, MT in dodatka na moč, saj so se takrat spremenile vse te postavke. VT in MT je šel močno gor, dodatek na moč, malenkost dol.
@Brane2:
Če prav razumem, gre sedaj za tisto podražitev, ko so elektro distributerji kartelno navili cene za novo leto 2008 in zraven jokali kako imajo z malimi odjemalci samo zgubo in se hvalili kako so dobri, ko so ceno navili tako malo.
Baje, nisem 100%, jih je urad za varstvo konkurence zašil tudi zaradi DVT (dodatek na visoko porabo), samo ne vem ali je zadeva sedaj še v pravnih mlinih ali je že dokončno.
Zanimivo bo tudi ali je zakonito zaračunati tudi stroške vodenja računa, ki so ga uvedli skupaj z DVT.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Problemi človeštva | 128613 (22165) | Ganon |
» | Nemčija povečuje subvencije za električna vozila (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17029 (12773) | tikitoki |
» | Merilniki ogrevanja - poraba energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23446 (20173) | Okapi |
» | Elektro: nepravično zaračunavanje faktorja URE pri nihanju porabe elektrikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4556 (3931) | mojca |