Forum » Omrežja in internet » kako vzpostavit preko kabelske wireless
kako vzpostavit preko kabelske wireless
rayzz ::
pozdravljeni zanima me
imam kabelski internet (triera) in me zanima če bi lahko nanj prklopil TUŠ-ov komunikator
da bi lahko imel wireless povezavo.sem uporabnik viste in se v njej še ne znajdem kaj preveč dobro zato bi prosil če gre ..če bi mi lahko še gdo malo na krajše opisal kako to vzpostavit
hvala lp
imam kabelski internet (triera) in me zanima če bi lahko nanj prklopil TUŠ-ov komunikator
da bi lahko imel wireless povezavo.sem uporabnik viste in se v njej še ne znajdem kaj preveč dobro zato bi prosil če gre ..če bi mi lahko še gdo malo na krajše opisal kako to vzpostavit
hvala lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
gokky ::
Ne bo šlo. Vigor 2700 dela z ADSL in ne preko kabla.
Lahko namesto Tuševega komunikatorja kupiš drug usmerjevalnik z Wi-Fi (tudi recimo Vigor 2110n), ki pa mora imeti na WAN strani priključek za ethernet (ne za ADSL kot V2700).
Lahko namesto Tuševega komunikatorja kupiš drug usmerjevalnik z Wi-Fi (tudi recimo Vigor 2110n), ki pa mora imeti na WAN strani priključek za ethernet (ne za ADSL kot V2700).
mastah ::
ni ti treba nic kupit, vigorja priklopi na obstojeci modem od triere in skonfiguriraj pa bo wireless delal bp
gokky ::
@mastah Kolikor vem ima Vigor 2700 WAN priključek na ADSL, Trierin kabelski internet pa ti na drugi strani modema ponuja Ethernet.
huek111 ::
Kako je sedaj tukaj točno? Ali lahko uporabim Vigor 2700 kot router za kabelski internet ali ne?
Če gre naj mi nekdo na hitro opiše kako ga nastavim.
Če gre naj mi nekdo na hitro opiše kako ga nastavim.
danielka84 ::
kot router ga ne more uporabit, ker ima vigor za WAN port telefonsko linijo.
Lahko ga pa uporabi za dostopno točko.. za samo en računalnik v katerega pač vpiše IP, ki mu ga dodeli kabelski operater, v tem primeru enostavno priklopiš kabelski modem v LAN port na vigorju. Na vigorju še nastaviš SSID in te zadeve glede wirelessa in izklopiš DHCP.
Lahko ga pa uporabi za dostopno točko.. za samo en računalnik v katerega pač vpiše IP, ki mu ga dodeli kabelski operater, v tem primeru enostavno priklopiš kabelski modem v LAN port na vigorju. Na vigorju še nastaviš SSID in te zadeve glede wirelessa in izklopiš DHCP.
ni-da-ni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vigor 2700V in Vigor 2100GOddelek: Omrežja in internet | 1108 (979) | moat |
» | router Vigor 2700 + WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3100 (2485) | Yacksy |
» | Torrenti preko Tuš TelekomaOddelek: Omrežja in internet | 4711 (2272) | Yacksy |
» | ADSL nastavitve za ganymede822+Oddelek: Omrežja in internet | 6014 (4035) | Tilen |
» | problem z vigorjem 2700VOddelek: Omrežja in internet | 1326 (1202) | Yacksy |