» »

Harpuna

Harpuna

nobodyelse ::

Razmišljam o nakupu harpune. Po kratkem googlanju sploh nisem našel kakšne fajne stacune z harpunami, ki bi imela ponudbo na internetu. Vem, da se to da dobit v ribiških trgovinah...Ima kdo harpuno? kaksen nasvet kaj se najbolj splaca itd...Tenx

krneki0001 ::

http://www.sepadiver.com/index.php?lang... , pa še v slovenščini imajo stran (na strani nimajo pa nič pametnega, tako da moraš it v njihovo štacuno). Najdeš kr dost zadev, je pa trgovina takoj čez mejo na škofijah.

Drugače pa lovski mojster (samo v BTC-ju sta 2 taki trgovini - hala d pod emporiumom in druga trgovina v city parku), pa v vsakem lovcu (štacuna lovec) imajo tudi.

Zgodovina sprememb…

nobodyelse ::

tenx nebivedu. Trgovino lovec poznam, ampak seveda najprej gledam mal po netu :). http://www.he-us.si/?page=trgovina&id=8 klele sm gledov seac arrow. Kaj je boljse za zacetnika, pnevmatska ali na elastiko?. Vecja dolzina puske pomeni vecja razdalja streljanja?

tinlad3n ::

Kupi elastiko. Res je težje napenjat, vendar se ne poskrije use v radijo 500m v luknje zaradi poka, kot pri zračni. Večja puška ne pomeni ravno večja razdalija streljanja ampak večja moč za prebosti večje ribe. Pa ne misli, da boš ribo lahko zadel z 2m. Najmanj se morš približat na vsaj 1m ali manj. :) Če te še kaj zanima me vprašaj na PM.

krneki0001 ::

večja puška pomeni samo večjo natančnost in večjo moč za preboj, nič drugega. Vseeno pa je bolje daljšo kot krajšo, ker že tako ne boš dosti zadel, če si začetnik. V parih sezonah, ko se boš navadil, pa bo šlo veliko lažje.

Pa še malo za šalo;
Vseeno ne it na robinzonske počitnice brez hrane z mislijo, da boš vso hrano ujel s harpuno. >:D

krneki0001 ::

Pa če si čisti začetnik, ti predlagam še eno zadevo. napihljiva blazina, maska in samo ost (ošiljena palica). Greš na blazino, počasi se premikaš ob skalah na vodi in skozi masko gledaš kaj je pod tabo. Z ostjo potem loviš razne ribe in hobotnice. Prvi dan ne boš veliko ujel, po parih dneh se pa že orenk navadiš. In recimo midva imava vedno potem šele tretji dan požrtijo - hobotnice na žaru.

iso2000 ::

Tudi jaz priporočam puško z elastiko. Sam sem začel z 75 cm in se mi zdi, da je to kar ok dolžina, da je ne "prerasteš" prehitro, obenem se da pa tudi že marsikaj strelit. Ok, profič verjetno tud z najmanjšo marsikaj pokonča...

nobodyelse ::


Pa še malo za šalo;
Vseeno ne it na robinzonske počitnice brez hrane z mislijo, da boš vso hrano ujel s harpuno. >:D


Haha :)
Itq da se zavedam, da ni kr tko..
Hvala za nasvete vsem..

iggy ::

Priporočam še nakup potapljaških uteži, da lahko harpuno upreš v utež pri napenjanju, če ne lahko hitro postane to muka.
Hey, you're fat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ribolov

Oddelek: Šport
202674 (2100) Excavator
»

V živo: Philae pristal na kometu! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10730412 (22869) jest10
»

A ste kej ribiči tuki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708397 (5005) Meizu
»

Prijava škode- 12 piščancev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
969739 (7270) jan01
»

Iščem elastično cev/trak/ipd -frača

Oddelek: Loža
145165 (4848) HyperKiller

Več podobnih tem