» »

Londonska borza opušča Microsoft platformo?

1
...
3 4
5
»

Poldi112 ::

V tem primeru ti jaz garantiram, da so bili stručkoti.

Glede prometa verjetno res ne moreš primerjati, ampak tehnične rešitve, ki jih vidi, uporabnik so pri NLB pač katastrofa. Sicer slišim da vam že nekaj časa pacajo naslednika Klik-a, ampak jaz sem vmes že obupal.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Utk ::

Če ti garantiraš, da so bli stručkoti, pomeni, da moraš bit ti dosti večji stručko kot oni. Vsaka čast. Potem pa res bo nekaj.
Sicer pa lahko marsikaj laufa na marsičem...tudi pošte brez ene kamere so laufale, dokler jih niso začeli ropat. Prej je blo pa 10 let vse v redu in super.

jype ::

CrnE> Sicer pa lahko marsikaj laufa na marsičem...

Borza na Microsoftovi rešitvi za borze očitno bolj slabo.

Utk ::

Ja kak dan je že laufala, torej očitno lahko laufa. Če na kateri drugi laufa malo več, v redu, ampak da ne more laufat, ne veš dokler ne crkne.

jype ::

CrniE> ne veš dokler ne crkne.

Which it promptly did.

Poldi112 ::

>Če ti garantiraš, da so bli stručkoti, pomeni, da moraš bit ti dosti večji stručko kot oni. Vsaka čast. Potem pa res bo nekaj.

Osebno poznam ljudi, vem kaj so v preteklosti že naredili, in vidim kako so izvedli ta projekt. Ni ti treba biti boljši od nekoga, da vidiš da je dober. To je ena taka debilna logika, po kateri skoraj ničesar na svetu ne moreš ceniti.

Odgovarjal sem pa na post:
>O kvaliteti razvijalcev pa ne bi... šrot se najde vsepovsod.

ki je impliciral, da je bil v tem primeru šrot.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BlueRunner ::

Jaz pa sem s "šrotom" ciljal na izjavo "Je pa res da če so že slišali za Linux so pa morda razvijalci mal bolj pri sebi in znajo dejansko zasnovat sistem."

V smislu, da GNU/Linux, Java, Windows, .NET, ... ne igrajo vloge. Šrot se najde vsepovsod. Zato ne bi o kvaliteti razvijalcev ( ... komentiral naprej. Tudi zato, ker jih lahko pravično oceniš samo za nazaj - LSE v1.0 je bil pač flop).

Jypov komentar se je nesrečno vrninil vmes, potem je bilo pa že prepozno za moj popravek s katerim bi bilo bolj jasno na kater "šrot" sem ciljal. Je pa hecno izpadlo, ker potem sem tebe razumel, kot da si rekel, da so LSE v1.0 razvijalci bili stručkoti. Seveda... z malo razmisleka sem hitro pogruntal, da si me pač narobe razumel. ;)

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Meni je zanimivo dejstvo, da je Banka Koper najprej uporabila komercialno rešitev, potem pa je po letu dni ugotovila, da ta rešitev ni ustrezna in jo je zamenjala z odprtokodno

Kar se pa NLB tiče bom rekel samo tole: Sigma.

Uporabniški vmesnik jje totalno zastarel in neprijazen, veliko prihaja tudi do "prekinite e-bančnih poti", varnost je pa tudi precej slabo izvedena. Njihov "najnovejši" dosežek, obveščanje po SMS o transakcijah je sicer OK, le par let prepozno je prišel. In tudi dejansko ne ščiti pred zlorabo, pač pa omogoči le to, da hitreje izveš, da so te okradli.

Na trgu je kup boljših varnostnih rešitev, ki jih pa NLB ne uporablja. Varnostne incidente pa znajo tudi dobro prikrivati. Osebno poznam konkreten primer zlorabe, o katerem pa se uradno ne ve nič...
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, razvijalci poznamo mnogo zadev in vemo da bi bilo marsikaj za spremenit. Ampak kaj ko mi ne odločamo o ničemer, odločajo ljudje, ki vidijo računalnik pred sabo in ga imajo za branje wordovih datotek in za kako excelovo preglednico narest. Potem pa rečejo par klikov nardiš in imaš program narejen. Na žalost imajo več vloge pri izboru rešitev pri nas zunanji izvajalci kot pa mi, zaposleni razvijalci. Ponavadi pa mi kidamo gnoj zunanjih, ko zajebejo (bom reku tole: Sigma).
Imamo pa par svojih projektov, ki nimajo enega zunanjega izvajalca, so pa narejeni tako, da iz KBC-ja hodijo k nam in se učijo kako je treba delat, s tem, da imajo oni 5X več razvijalcev zaposlenih.

Če bi bilo po moje (in po mišljenju večine razvijalcev pri nas) bi vse zunanje odpikal, vzel še par programerjev v službo in bi čisto vse sami razvijali. Prvič bi prišparali, drugič pa bi bilo manj napak.

poweroff ::

Saj jaz mislim, da v NLB razvijalci niso problem. Problem so šefi, ki ne razumejo novih tehnologij, ne razumejo, da nismo več v socializmu in da ima NLB konkurenco in ki najemajo nesposobne zunanje izvajalce.

Šefi so pa pač nezamenljivi...
sudo poweroff

BlueRunner ::

NLB ima IMNSHO eno izmed najmočnejših slovenskih ekip internih razvijalcev ravno zaradi Sigme. Arhitektura sistema, kjer potrebuješ ekipo programerjev, da ti sprogramirajo nov prodajni produkt? Neprecenljivo. Za vse ostalo pa imam MasterCard.

Me pa vedno impresionira koliko so stranke pripravljene potrpeti in pretrpeti samo zato, da jim ni potrebno stopiti do okenca konkurenčne ustanove in podpisati nove pogodbe.

krneki0001 ::

bladerunner, ne, ni to zaradi sigme. Smo bili prej močnejši, pa so nas malo razbili po več oddelkih. Včasih smo bili vsi skupaj - 150 razvijalcev v enem oddelku in kompletno vse smo sami naredili (čisto vse), danes pa je ogromno zunanjih izvajalcev.

BlueRunner ::

Ampak to ni moderno. Šefi dobijo bonuse samo, če jim na letnem planu piše "outsorcing". </sarcasm>


Sočustvujem z vami, ker sem takšne stvari tudi že na svoji koži občutil kako gredo...

BlueRunner ::

sem šu mau brat v stavku : Podatkovna baza sistema teče na Microsoft SQL Server 2000, program pa sta razvila Microsoft in Accenture.
je napaka , LSE je razvila tradelect(unadva sta pa pomagača-izvajalca).
LSE prodja platformo naprej drugim mešetarjem.


Hehe, bom kar ta komentar izrabil. Danes sem pregledoval šale iz rovov in sem našel ta dragulj. Sam po sebi ne bi bil nič posebnega, če ne bi v njemu tudi nastopal Accenture.

Déjà Vu?
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Londonska borza prešla na Linux, rezultat zmeda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12824947 (20125) denial
»

Londonska borza dopoldne ustavila trgovanje zaradi tehničnih težav

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
439714 (7551) hook
»

Londonska borza z Linuxom podira rekorde (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
15144967 (40822) MrStein
»

Londonska borza opušča Microsoft platformo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
21319863 (14093) BlueRunner

Več podobnih tem