» »

Applet height pomoč

Applet height pomoč

jeryslo ::

No tole mi nikakor ne uspe narediti:
Hočem, da applet zavzame ves prostor v html strani. Torej potemtakem bi moralo to delati:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="100%"></applet>

Ampak začuda dela to samo na IE7, medtem ko na IE8 upošteva samo width da je 100%, height pa vzame appletovo privzeto resolucijo, isto Firefox.

Če pa napišem:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="500px"></applet>

Pa začuda tako IE7, IE8 in Firefox določijo višino Appleta kot je določeno z height, torej 500px. Toda jaz bi rad, da pokrije applet celoten okvir.

Potem sem nekaj probaval z JavaScript, ker ta applet moram pokriti okno, katerega višina je screenSize.height * 0.60, torej bi mogoče lahko višino za applet določil tako, da bi poklical funkcijo, ki bi vrnila to velikost:
JS:
<script type="text/javascript"> 
	function setHeight(){
	var height = screen.height * 0.50;
	return (height + "px");
	}
</script>

HTML koda:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="setHeight()"></applet>

Nisem preprična, če lahko takole določiš height, da pokličeš funkcijo, ki vrne vrednost, toda sem probal tudi na drugačen način, z onload in sem v javascript potem nastavil velikost dokumenta z id-jem mojapplet, pa isto ni delovalo. Kaj bi lahko delal narobe?
  • spremenil: Primoz ()

user4683 ::

V starševski element tega appleta (oz. vse starševske elemente do vključno body taga) moraš dati style="height:100%" (oz. temu ustrezen class). Isto daš tudi v applet tag (torej style=...)

Pomoje bi to moralo delat.

jeryslo ::

Sem potem naredil takole, tudi applet sem drugače uvozil. Sem pa moral height še vedno prebrati z user screen.height, ampak applet se itak nahaja v iframe-u, ki je določen z višino screen.height*0.60:

<body style="overflow: hidden" scroll=no>
	<script src="http://java.com/js/deployJava.js"></script>
	<script>
		var visina = screen.height * 0.60;
		var sirina = document.body.clientWidth;
		var attributes = {code:'trenutnovremeapplet.class',
						  archive:'trenutnovremeapplet.jar',
						  width:"100%", height:visina} ;
		var parameters = {fontsize:16} ;
		var version = '1.6' ;
		deployJava.runApplet(attributes, parameters, version);
	</script>

</body>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jeryslo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298348610 (7747) sunniegoldie
»

Določiti css style

11859 (717) WarMaker
»

Iframe pomoč

91232 (1093) opeter
»

JavaScript popup