Forum » Izdelava spletišč » Applet height pomoč
Applet height pomoč
jeryslo ::
No tole mi nikakor ne uspe narediti:
Hočem, da applet zavzame ves prostor v html strani. Torej potemtakem bi moralo to delati:
Ampak začuda dela to samo na IE7, medtem ko na IE8 upošteva samo width da je 100%, height pa vzame appletovo privzeto resolucijo, isto Firefox.
Če pa napišem:
Pa začuda tako IE7, IE8 in Firefox določijo višino Appleta kot je določeno z height, torej 500px. Toda jaz bi rad, da pokrije applet celoten okvir.
Potem sem nekaj probaval z JavaScript, ker ta applet moram pokriti okno, katerega višina je screenSize.height * 0.60, torej bi mogoče lahko višino za applet določil tako, da bi poklical funkcijo, ki bi vrnila to velikost:
JS:
HTML koda:
Nisem preprična, če lahko takole določiš height, da pokličeš funkcijo, ki vrne vrednost, toda sem probal tudi na drugačen način, z onload in sem v javascript potem nastavil velikost dokumenta z id-jem mojapplet, pa isto ni delovalo. Kaj bi lahko delal narobe?
Hočem, da applet zavzame ves prostor v html strani. Torej potemtakem bi moralo to delati:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="100%"></applet>
Ampak začuda dela to samo na IE7, medtem ko na IE8 upošteva samo width da je 100%, height pa vzame appletovo privzeto resolucijo, isto Firefox.
Če pa napišem:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="500px"></applet>
Pa začuda tako IE7, IE8 in Firefox določijo višino Appleta kot je določeno z height, torej 500px. Toda jaz bi rad, da pokrije applet celoten okvir.
Potem sem nekaj probaval z JavaScript, ker ta applet moram pokriti okno, katerega višina je screenSize.height * 0.60, torej bi mogoče lahko višino za applet določil tako, da bi poklical funkcijo, ki bi vrnila to velikost:
JS:
<script type="text/javascript"> function setHeight(){ var height = screen.height * 0.50; return (height + "px"); } </script>
HTML koda:
<applet id="mojapplet" code="trenutnovremeapplet.class" archive="trenutnovremeapplet.jar" width="100%" height="setHeight()"></applet>
Nisem preprična, če lahko takole določiš height, da pokličeš funkcijo, ki vrne vrednost, toda sem probal tudi na drugačen način, z onload in sem v javascript potem nastavil velikost dokumenta z id-jem mojapplet, pa isto ni delovalo. Kaj bi lahko delal narobe?
- spremenil: Primoz ()
user4683 ::
V starševski element tega appleta (oz. vse starševske elemente do vključno body taga) moraš dati style="height:100%" (oz. temu ustrezen class). Isto daš tudi v applet tag (torej style=...)
Pomoje bi to moralo delat.
Pomoje bi to moralo delat.
jeryslo ::
Sem potem naredil takole, tudi applet sem drugače uvozil. Sem pa moral height še vedno prebrati z user screen.height, ampak applet se itak nahaja v iframe-u, ki je določen z višino screen.height*0.60:
<body style="overflow: hidden" scroll=no> <script src="http://java.com/js/deployJava.js"></script> <script> var visina = screen.height * 0.60; var sirina = document.body.clientWidth; var attributes = {code:'trenutnovremeapplet.class', archive:'trenutnovremeapplet.jar', width:"100%", height:visina} ; var parameters = {fontsize:16} ; var version = '1.6' ; deployJava.runApplet(attributes, parameters, version); </script> </body>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeryslo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 348610 (7747) | sunniegoldie |
» | Določiti css styleOddelek: Izdelava spletišč | 859 (717) | WarMaker |
» | Iframe pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1232 (1093) | opeter |
» | JavaScript popupOddelek: Izdelava spletišč | 2257 (2078) | *pety* |
» | Velikost monitorjaOddelek: Izdelava spletišč | 1248 (1093) | overlord_tm |