Forum » Izdelava spletišč » Atributi v tagu
Atributi v tagu
N-E-O ::
Imamo npr. tag
Zdaj pa recimo, da imamo spremenljivko: String gumb = "Button1";
Kako to spremenljivko vpisati v atribut ID znotraj taga Button? Sem poskusil brez narekovajev, ni šlo. Znotraj taga niti ne smeš pisati
<asp:Button ID="Button1" Text="Submit" runat="server" />
Zdaj pa recimo, da imamo spremenljivko: String gumb = "Button1";
Kako to spremenljivko vpisati v atribut ID znotraj taga Button? Sem poskusil brez narekovajev, ni šlo. Znotraj taga niti ne smeš pisati
<% %>. Kako je torej to rešljivo?
Follow the white rabbit.
- premaknilo iz Programiranje: snow ()
N-E-O ::
Tega res nobeden ne ve? Imam namreč sledeč problem:
Iz baze se mi izpisujejo besedila. Vsako besedilo ima svoj ID. In k vsakemu besedilu je potrebno dodati gumb, kateri omogoča izbris posameznega besedila iz baze.
Zdaj pa gumbe izpisujem s for zanko:
Problem je, ker ima vsak gumb po tej logiki enak id. Tako se ne da razlociti, za katero obvestilo se gre (zato zgornje vprašanje v prvem postu).
Poskušal sem narediti tudi takole. Po generariranju asp:Button-a spremenim id gumba takole:
button.ID="nekaj";
Problem je, da zgornji eventHandler button_click ne upošteva tega id-ja temveč id znotraj taga. Kakšne metode pa nisem našel, da bi lahko kasneje ročno dodal event handler po prireditvi id-ja.
Še kakšna ideja?
Iz baze se mi izpisujejo besedila. Vsako besedilo ima svoj ID. In k vsakemu besedilu je potrebno dodati gumb, kateri omogoča izbris posameznega besedila iz baze.
Zdaj pa gumbe izpisujem s for zanko:
<% for(int j = 0; j < list.Count; j++) { %> <asp:Button ID="button" runat="server" Text="Izbriši" onClick="button_click"/> <% } %>
Problem je, ker ima vsak gumb po tej logiki enak id. Tako se ne da razlociti, za katero obvestilo se gre (zato zgornje vprašanje v prvem postu).
Poskušal sem narediti tudi takole. Po generariranju asp:Button-a spremenim id gumba takole:
button.ID="nekaj";
Problem je, da zgornji eventHandler button_click ne upošteva tega id-ja temveč id znotraj taga. Kakšne metode pa nisem našel, da bi lahko kasneje ročno dodal event handler po prireditvi id-ja.
Še kakšna ideja?
Follow the white rabbit.
BlueRunner ::
Poglej si konstrukta <%= ... %> ali pa <%# ... %>
Npr. <asp:button ID='<%= "button_" + id %>' Text="Izbriši" />
Npr. <asp:button ID='<%= "button_" + id %>' Text="Izbriši" />
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2370 (1833) | Miko55 |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2419 (1690) | g333kk |
» | Download vsebine strani s JSOddelek: Izdelava spletišč | 2574 (1872) | MrBrdo |
» | Countdown 1.2 jquery pluginOddelek: Izdelava spletišč | 697 (496) | mitja999 |
» | java net beans pomočOddelek: Programiranje | 1631 (1519) | i33a |