» »

Zmrzuje Asus 5920g - Windows Vista

Zmrzuje Asus 5920g - Windows Vista

brle ::

No sedaj imam tudi jaz problem s svojim laptopom.
Imam Asus 5920G in mi sedaj že dva dni zmrzuje. In sicer zmrzne cca.30 sekund po tem ko se logiram - miška se premika ampak kar koli kliknem dobim krogec(urco). Ne pomaga niti alt+ctrl+delete. Edino "hard shutdown" dela - držim tipko za izklop nekaj sekund.
Poskusil sem v safe mode-u pa je problem popolnoma enak - lahko delam kar želim ampak samo 30 sekund po vžigu.
Enako je z safe mode with networking. Pustil sem ga čez noč prižganega in se ni "ODMRZNIL", dobil sem pa tisti prelepi modri ekran...

No probal pa sem tudi safe mode with command prompt in edino v tem primeru mi ne zmrzne. Ker imam inštaliran total commander sem ga lahko iz dos-a zagnal in operiral z datotekami - tako da podatke sem vse rešil in prenesel na prenosni disk. Mi se je pa to zgodilo prvič en teden nazaj ko sem prenosni disc kupil, potem je drug dan spet normalno delal, sedaj pa isti problem - je lahko kriv kaj prenosni disck? Dela pa normalno - vse datoteke sem lahko prenesel nanj in delajo normalno (npr. slike).
V tem načinu lahko poženem skoraj vse programe, ki sem jih poskusil (Word, Excel, 2 programa za spyware iskat...).
Problem pa nastane ko zaženem WINDOWS EXPLORER. Takrat se po cca 30 sekundah spet vse ustavi in zmrzne - identičen problem spet.
Ko ga zaženem se pokažejo ikone na namizju, start meni, opravilna vrstica....vendar po nekaj sekundah zmrzne. Ni važno ali kaj delam ali ne.

Sedaj sem v službi in ko bom doma bom poskusil še z enim programom (registri cleaner), če bo kaj pomagalo, ker naj bi bil za zmrzovanje kriv lahko pokvarjen register, potem pa mi je počasi zmanjkalo idej.
Lahko ga samo še formatiram in vse na novo naložim - obstaja pa problem - ob nakupu sem poleg dobil Windows Visto, vendar je na neki skriti particiji in ne na CD-ju. Tako da ta takoimenovani recovery lahko zaženem samo iz windowsow in ne vem kako priti do te particije. V mojem delujočem načinu (safe mode with command prompt) pa se tega programa ne da zagnati - očitno je v safe mode omejen.

Sedaj pa na plan z vašimi idejami, kaj lahko naredim in probam, če pa ne bo nobene uporabne rešitve pa bi rad vse sformatiral in inštaliral nove windowse, vendar kot sem že povedal ne vem kako lahko zaženem to particijo...v biosu sem zamenjal boot device vrstni red v neko čudno opcijo poleg HDD in CD-ROM, vendar mi reče device not found - sploh ne vem kaj naj bi to bilo.
Hvala za pomoč in se opravičujem za dolgo branje..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811741 (7076) solatko
»

Virus policija

3312125 (9954) solatko
»

nemogoče priti v XP

91188 (1056) iration
»

Help!!! -ZACETNIK