» »

nemogoče priti v XP

nemogoče priti v XP

dope ::

Zdravo!
En zelo grd problem imam. Med brskanjem po internetu, messenger, azoreus skratka zadosti programov sem imel odprtih (verjetno za 256 rama malo preveč obremenitve) in naenkrat mi je mesenger zamrznil. Ko mi ga je končno s task managerjem uspelo zapreti, task managerja nisem mogel več odpreti. potem sem skušal znova zagnati računalnik in ni šlo na noben drug način, tako da sem ga na koncu restartiral.
Med zagonom windowsov pa je prišlo do koraka, da naj pač izberem možnost zagona (safe mode, safe with command prompt, last known konfiguration... itd) in izberem last known varjanto. Vendar pa nisem mogel priti v operacijski sistem, ker se mi je že prej pojavil error (blue screen):( !! Potem sem probal vse možne varjante zagona in nič ni pomagalo. pri varjanti safe mode with commmand prompt sem prišel do tega , da mi pač manjka file d374bus.sys ki se naj bi nahajal v mapi windows/sistem32/drivers. Skušal sem sistem popraviti z system recovery zadevo (cd od xp) in zopet nič.
potem sem končno obupal, in na hitro postavil šeene winse poleg starih. seveda sem takoj pogledal v mapo od starih windowsov in notri našel iskano datoteko. vendar po ponovnem zagonu starih XP ni bilo uspeha.;(

Problem je, da se mi je to zgodilo na 3 tedne starem laptopu, ko sem si komaj zrihtal vse potrebno inštaliral uporabne programe, internet, ... kar me najbolj mori. Poleg tega se še nad tipkovnico nisem mogel znesti...;((

ali obstaja kakšna možnost, da zopet usposobim star sistem.

Hvaležen bom vsakemu, ki bo imel kakšen dober nasvet.

misso ::

Mam isti problem samu drugačen mankajoči dll, pa windowse 2000pro, pa sem vse sprobaval, pa ni mogoče nič narditi edino format c:

dope ::

fak ares?
tega sem se najbl bal..
kle gre sicer za .sys fajl. drek je ubistvu tut tuk, k se izpiše un error za eno sekundo pomojem, da se ga sploh ne da prebrat..
a mogoč veš, kako se pol saj imiđ profila da zapečt al kr nekj, da ti ni treba pol uso pizdarijo na novo rihtat?

iration ::

Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

boxi ::

Ojla!
Isti problem! ;(( Malo prej med brskanjem po netu. Zmrznil je IE in evo. Ne gre in ne gre. ;( Še dobr da mam dve kište.

Dope, meni se zadeva ustavi pri nalaganju agp gonilnika, ko zaženem safe mode with commmand prompt, pol se za desetinko sekunde pokaže blue screen in nato se resetira. Najprej sem mislu, da je z ramom kej narobe in sem ga zamenju pa nič. Bom probu še grafično.

Naj se javi kdo ki pozna problem in nas pouči.
Jaz pa do takrat pripravim zlate palice za nagrado!:)
Lp, boxi

B-D_ ::

"samo format c:" ni ravno smotrna metoda, ker izgubiš vse svoje datoteke... če že ravno nisi vešč uporabe xcopy, si na hitro z zagonsko disketo inštaliraj kakšne (legalne ;)) windows98, v explorerju skopiraj vse pomembne datoteke v svojo mapo v rootu diska, potem pobriši iz okolja windowsov z diska vse preostale mape, rebootaj z zagonsko, v c:\ odstrani samo za branje, skrite in sistemske atribute z ukazom attrib in počisti direktorij z [ del *.* ]. Na koncu naj ti ostane samo še tista mapa s tvojimi datotekami. Potem pa veselo flikni noter winxp bootable cd, vzami ven disketo, resetiraj comp in inštaliraj (s po možnosti xpsp2 delujočo serijsko;)).

p.s.: V winsih maš praktično vse svoje pomembne fajle v mapi Documents & Settings... razen če maš kake eksotične navade shranjevanja v random mape 15 direktorijev globoko na disku :D

Imortales ::

Bootaj s CDja pa zaženi chkdsk/f. Meni je enkrat pri podobni situaciji to pomagalo.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.

cryptozaver ::

Soocil sem se spodobnim problemom, potem ko mi je PC zmrzoval zaradi kondenzatorjev.

Tule na M$ sem nasel nekaj na to temo. Poskusite, meni ni uspelo. Ustavil sem servis, pa se je obesil pri naslednjem itd... dokler se ni zacel obesat pri servisu, ki sploh ni bil nastavljen na BOOT. Tu se je moje znanje in potrpljenje koncalo.

Disk sem pac formatiral, kar pa tut ni blo slabo, saj je PC sedaj enkrat hitrejsi.

dope ::

No men je z ERD Commanderjem v 2003, katerega sem staknil dol iz suprnove.org (sreča da mam 2 kompa) tut uspel prit v okolje erd commanderja (ubistvu se žene iz cdja) in s pomočjo tega spravit sistem na zadnjo možno delujočo varjanto (tm ene 2 dni nazaj). Tko da se se zmerj da porithtat zadevo.
hvala pa Iration-u, k si dal link za ERDjevo uradno stran.
ps.:če mate probleme, boste lohk s temu programam vidl in spedenal xp. Huda zadeva!:\

iration ::

No super.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brisanje WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
151268 (1019) StratOS
»

geslo v XPju

Oddelek: Operacijski sistemi
121544 (1244) TribesMan
»

maznjen laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
251785 (1229) bmandelj
»

Katera Live Linux distribucija s podporo _pisanju_ v NTFS?

Oddelek: Operacijski sistemi
61225 (1104) CaqKa
»

NTFS dostop

Oddelek: Operacijski sistemi
462229 (1732) ToniT

Več podobnih tem