Forum » Pomoč in nasveti » Makro v wordu
Makro v wordu
vvisoc_1 ::
Prosil bi mojstre v urejevalnikih besedil če bi lahko opisali kako bi v wordu ustvaril makro, ki bi poiskal odebeljen tekst in pred njega postavil
Lep pozdrav !
<b>in za njega
</b>Če je to sploh možno.
Lep pozdrav !
- spremenil: gkovac ()
dfajt ::
jype in imagodei ???.
Za to ne potrebuješ makra. Greš v najdi in zamenjaj.
Najdi polje pustiš prazno, pri formatu pa izbereš font in označiš bold.
Nato v polje zamenjaj vpišeš <b>^&</b>.
Za to ne potrebuješ makra. Greš v najdi in zamenjaj.
Najdi polje pustiš prazno, pri formatu pa izbereš font in označiš bold.
Nato v polje zamenjaj vpišeš <b>^&</b>.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dfajt ()
Pozdravljeni še enkrat !
Torej dodajanje in bold tekstu. Zanima me če je možno ustvariti makro za to. Poizkušal sem z snemanjem makra ampak ne dela. Ali se da kje v kodi to spremenit ali sem jaz naredil kaj narobe pri snemanju ?
Hvala za odgovore.
Torej dodajanje in bold tekstu. Zanima me če je možno ustvariti makro za to. Poizkušal sem z snemanjem makra ampak ne dela. Ali se da kje v kodi to spremenit ali sem jaz naredil kaj narobe pri snemanju ?
Hvala za odgovore.
Meni popolnoma lepo posname makro. Mogoče imaš narobe nastavljeno varnost in onemogočene makre:
EDIT: opazil sem, da macro sam ne zna dodati iskanja po BOLD, zato je potrebno dodati zadnjo vrstico (.Font.Bold = True), kar dejansko poišče le odebeljen tekst.
Sub Macro2() ' ' Macro2 Macro ' Macro recorded 10.7.2009 ' Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = "" .Replacement.Text = "<b>^&</b>" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = True .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchWildcards = False .MatchSoundsLike = False .MatchAllWordForms = False .Font.Bold = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub
EDIT: opazil sem, da macro sam ne zna dodati iskanja po BOLD, zato je potrebno dodati zadnjo vrstico (.Font.Bold = True), kar dejansko poišče le odebeljen tekst.
Zgodovina sprememb…
Je razlika če imam word 2003 ali word 2007? Uporabljam 2003 in mi ga nikakor ne gre usposobit.
Jaz tudi uporabljam Word 2003. Poskusil sem nastaviti varnost makrov na maksimum, a mi je še vseeno posnelo makro, tako da to ni to.
Kako pa posnameš makro? Greš v tools makro, Record new macro. Nato posnameš in zaključiš. Potem pa greš nazaj v Tools, Makro, Macros, izbereš svoj posneti makro in klikneš edit.
Kje v tem postopku spodleti?
Kako pa posnameš makro? Greš v tools makro, Record new macro. Nato posnameš in zaključiš. Potem pa greš nazaj v Tools, Makro, Macros, izbereš svoj posneti makro in klikneš edit.
Kje v tem postopku spodleti?
Grem v orodja -> makri -> posnami nov makro -> priredim tipkovnici za tipke ctrl + č -> prične snemati stisnem ctrl + h dam oblika krepko -> nato se pod poljem najdi pojavi Pisava : krepko ->napišem v zamenjaj
<b>^&</b>stisnem zamenjaj vse. Ko zamenja prekinem snemanja makra v upanju, da bo delovalo a nikakor ne. Varnost macrov sem nastavil na najnižjo in ni pomagalo. Če spremenim kodo ( uporabim urejevalnik macrov Visual Basic) in noter kopiram tvojo kodo skompajlam spet ne dela.
Prirejanje tipke deluje. Ali si mogoče pozabil stisniti Assign (priredi) gumb, ko določiš tipko?
Makro lahko testiraš tako, da se v editorju postaviš nanj in stisneš ikonico play v orodni vrstici.
EDIT: posnet makro ti tako ali tako ne bo deloval sam od sebe brez dodane zadnje vrstice (.Font.Bold...), saj praktično nima iskalnih pogojev!
Makro lahko testiraš tako, da se v editorju postaviš nanj in stisneš ikonico play v orodni vrstici.
EDIT: posnet makro ti tako ali tako ne bo deloval sam od sebe brez dodane zadnje vrstice (.Font.Bold...), saj praktično nima iskalnih pogojev!
Zgodovina sprememb…
Pozabil sem napisati. Mi je uspelo ! Še enkrat sem ponovil postopek in je zanimivo primlo. Res hvala dfajt :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Word 2003 VBA problemOddelek: Programska oprema | 1038 (925) | mimax |
» | Ms word in funkcija branjeOddelek: Programska oprema | 1332 (1332) | Blond |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5657 (5120) | steev |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2674 (2240) | Vesoljc |
» | Java,actionlistener problemOddelek: Programiranje | 1128 (1114) | JaaZoo |