» »

Več OS na enem računalniku....

Več OS na enem računalniku....

Netrunner ::

pozdravljeni,

več tem sem že videl na osnovi tega kako imet več sistemov na enem PCju, vendar mene zanima kako bi si lahko porihtal da bi bili sistemi neodvisni med sabo oz. da bi lahko preklapljal med njimi (z ponovnim zagonom seveda) pa da ne bi vedli drug za drugega? ... dual boot odpade in kake virtual mašine tudi.

Npr. da imam dva diska, na enem je windows .. na drugega pa hočem dat nek drugi sistem ... problem nastane da če instaliraš klasično ti pač ponavadi naredi dual boot ... ali ti pa kako drugače prepiše MBR in onesposobi prvi sistem ?

kako bi lahko preklapljal ? .. 2 - 3 diske ... na vsakega dat svoj sistem .. če zajebem pri enem imam še vedno 2 delujoča druga ...

... na kratko to rabim zato ker če se kaj preveč igram in zjebem vse skupaj .. pa naslednji moment drugi domači rabijo PC za gledat nevem kaj .. da lahko jim zaženem winse brez težav ... ?

vem da sem malo čudno vse skupaj napisal .. upam da razumete ... hvala
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Yohan del Sud ::

Čak, mal ti bi jebal, brez da bi ga vtaknil, ali obratno? :)) Po drugi strani imam podobne izkušnje.

Vsak frišen OS si bo valjda hotel priboriti celo računalo in mbr zraven, neglede ali je linux, win ali kaj tretjega. Rešitev so, buh naj pomislim, sistemi na usb ključih. Sicer pa mi pade edino še rešitev z dvemi ali večimi klasičnimi zunanjimi diski (lahko tudi notranjimi, samo v tvojem primeru manj praktično). Kupiš za vsako potrebo(os) svojega, namestiš zadevo, in to je to.
www.strancar.com

Testman42 ::

odpreš mašino pa vse diske nastaviš na master pa kabel preklapljaš. :P

RuskiSnajper ::

Maš na enem HDD naprimer XP , na drugem Win7 , maš oba HDDja vkloplena , in prestvlaš med njimi v biosu v Disk Boot Priority.

Netrunner ::

Kaj če imaš dva diska se nič ne kregajo med sabo ? ... sistem popravi samo MBR sistemskega diska ? ... po instalaciji da določim drugi boot disk bo vse ok ? .. mislim bo drugi sistem se noramalno naložil brez škode za prvega ? ... ponavadi vsak sistem pregleda vse diske in če dobi kak sistem ti da neke opicje kaj hočeš naredit....
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Wox ::

Pogleda na MBR na zagonskem (boot) disku - tisti fizični disk, ki ga imaš v BIOS-u določenega kot zagonskega. Ostali diski ga ne zanimajo.
Commodore 64

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dual boot - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
162274 (2066) Invictus
»

Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
605266 (4170) creed
»

Linux start - pomoč

Oddelek: Operacijski sistemi
181311 (929) Zvezdica27
»

Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linux

131834 (1672) zee
»

Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )

624471 (3806) WarMaker

Več podobnih tem