» »

Graficna kartica

Graficna kartica

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Imam racunalnik HP dx2250 microtover v katerem je bila graficna kartica WinFast PX8500 GT TDH 256MB PC Extrem vodilo DDR2. Zdaj bi rad kupil novo pa me zanima ce lahko v ta racunalnik vstavim TOLE kartico. JE dobra ali mi priporocatee boljso ?

Hvala !

lasse007 ::

A se ti zdi prepoceni?:)

Kakšen procesor pa ima računalnik, koliko RAM-a?
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

procesor je dvojederni ... rama imam 2gb ... prepoceni se mi ne zdi :P

kaj več lahko povem jutri ko ga bom odpr se 1x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: x4en0n ()

dzinks63 ::

Med samimi dvojedrnimi proci so velike razlike, imaš athlone x2 ,phenome I x2, phenoma II x2 (tega najbrž nimaš), intele serije E, jih je cel kup od E1xxx do E8xxx. Napiši točno kaj imaš in tudi koliko navito, če sploh kaj.

pa piše na procesorju ? te grem zdaj odpret škatlo pa ti povem

svetetko ::

ne škatle odpirat, k ne piše :P klikn z desno na moj računalnik, pa dej lastnosti, tm ti bo pisal ker proc maš.

pise :

Computer:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.19 GHz, 2,00 GB of RAM Physical Address Extension

pomoje je 4870 prehuda grafa za tale proc. rajš vzem kšno 4770.

ja ampak ni nobene za 1gb

Če maš monitor 22 palčen ali manjši, je 512 mb čist dost. Količina rama se pozna šele pri večjih resolucijah (1920x1200), se pravi pri 24 inčnih monitorjih in več. na manjših ne boš opazil razlike.

Ok hvala ... monitor imam 19

Torej ostane mi TA in TALE

Kateri je boljši ?

V bistvu sta skoraj enaka kolikor sem gledal le :

Takt pomnilnika je pri prvi 800 MHz (3,2 Gb/s) pri drugi pa 3200MHz

ter prva ima dva DVI HDTV izhoda

druga pa 2x DVI 1x S-Video HDMI (z adapterjem)

kaj vzamem ?

Sta povsem enaki, sam problem je pa z dobavljivostjo. najboljš je da pokličeš in vprašaš kakšna je realna čakalna doba, ker se lahko zgodi da boš zelo dolgo čakal na kartico (je veliko povpraševanje po njih). lahko vzameš tudi 4850, ki je malenkost boljša, vendar tudi malo dražja: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
naj bi pa ati pocenil 4850 in 4870 prav zaradi velikega povpraševanja po 4770.
edit: pri dinokompu je še precej cenejša: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
Je pa vprašljiva trgovina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svetetko ()

jah jaz sem to mislo kupit zaradi tega ker se mi je med igerco vse barve take črne čudne naredle ... in to se mi dogaja kr dost krat... jaz sem bil včeraj 100% da je kriva graficna ker sem se spomnil da mi je to se ze dogajalo pred zadnjim formatiranjem in zdaj ponovno ... ampak ko sem to omenil očetu je rekel da ni nujno da je grafa da je lahk tud virus ... jaz bom dal čez noč avasta naj pregleda zdaj bom pa Search&Destroy zagnal upam da bo kaj najjdlo pa bom samo zbrisal ... drugače bo pa tak treba v kratkem novo grafo kupit ker tehnika bezi toti komp pa je ze 2 star :P

JE mogoče da je še kaj drugega ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: x4en0n ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
957428 (5520) matonson
»

ATI 5870 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15512107 (7280) Shadow666
»

Gaming PC (strani: 1 2 3 )

1168209 (5551) fr4nc
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87560703 (24941) Galaxy
»

Nova grafična ali nov računalnik?

463138 (1277) galu

Več podobnih tem