Forum » Zvok in slika » Prosim pomoč, prevod v slovenščino
Prosim pomoč, prevod v slovenščino
M-joy ::
Živjo!
Jaz sem iz Hrvaške, prevajam za eno podjetje, imam težave s terminom "linijski DVD player", ki v hrvaščini pomeni tanek, plosnat DVD predvajalnik, ki je lahko linijska komponenta (linija je termin, ki se uporabi za sisteme avdio-video komponent, ki se lahko namestijo v "eni liniji", kot stolp, obstaja tudi termin "omara"; komponente morajo imeti elegantno ohišje, ki ga lahko združite z drugimi komponentami enakih značilnosti). A obstaja termin "linija" v slovenščini in "linijski DVD"? A je dovolj precizno, če se reče "hi-fi DVD" (ta termin sem našla, ne vem, če je dovolj precizen) ?
Hvala!
LP,
M.
P.S. Opravičujem se, če moja razlaga ni dovolj strokovna, upam, da me boste razumeli.
Jaz sem iz Hrvaške, prevajam za eno podjetje, imam težave s terminom "linijski DVD player", ki v hrvaščini pomeni tanek, plosnat DVD predvajalnik, ki je lahko linijska komponenta (linija je termin, ki se uporabi za sisteme avdio-video komponent, ki se lahko namestijo v "eni liniji", kot stolp, obstaja tudi termin "omara"; komponente morajo imeti elegantno ohišje, ki ga lahko združite z drugimi komponentami enakih značilnosti). A obstaja termin "linija" v slovenščini in "linijski DVD"? A je dovolj precizno, če se reče "hi-fi DVD" (ta termin sem našla, ne vem, če je dovolj precizen) ?
Hvala!
LP,
M.
P.S. Opravičujem se, če moja razlaga ni dovolj strokovna, upam, da me boste razumeli.
- spremenil: M-joy ()
buneech ::
DVD predvajalnik - komponenta? Komponentni DVD predvajalnik (ta se mi zdi nekako čuden)?
Kot vem je "linija" kot stolp, lahko tudi hi-fi sistem, sestavljen iz različnih komponent. Verjetno bo komponenta pravi prevod.
Kot vem je "linija" kot stolp, lahko tudi hi-fi sistem, sestavljen iz različnih komponent. Verjetno bo komponenta pravi prevod.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buneech ()
KoMar- ::
Izraza "linijski" pri nas za HI-FI komponente ne uporabljamo. Dejansko nimamo kakšnega izraza, s katerim bi opisali, da je komponenta tanka oz. ploščata.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Micro glasbeni stolp z DVD in DAB+Oddelek: Zvok in slika | 2648 (2249) | Han |
» | SPDIFOddelek: Zvok in slika | 2780 (1941) | CaqKa |
» | HTPC ohišjaOddelek: Zvok in slika | 4818 (3587) | oolh |
» | [Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 14644 (11081) | Trancedeejay |
» | Kateri dvd player?Oddelek: Kaj kupiti | 1093 (1023) | Wox |