Forum » Loža » V tujini izgubil bančno kartico
V tujini izgubil bančno kartico
dejanslo ::
..upajmo, da se to ne zgodi.
Za nekaj časa bom odpotoval v tujino (EU) in ker so obresti za dvige iz bankomatov tako nizke, nimam namena nositi večje količine denarja s seboj. Zanima me, kaj naj storim, če svojo bančno kartico izgubim? Seveda bom jo najprej preklical, ampak kako lahko potem pridem do svojega denarja? Račun imam odprt pri NKBM.
Hvala!
Za nekaj časa bom odpotoval v tujino (EU) in ker so obresti za dvige iz bankomatov tako nizke, nimam namena nositi večje količine denarja s seboj. Zanima me, kaj naj storim, če svojo bančno kartico izgubim? Seveda bom jo najprej preklical, ampak kako lahko potem pridem do svojega denarja? Račun imam odprt pri NKBM.
Hvala!
There`s More Than One Way To Do It
Tero ::
jah za rezervo vzameš nekaj gotovine?
Nevem kako bi drugače šlo. Z osebnim dokumentom lahko dviguješ samo na svoji banki.
Nevem kako bi drugače šlo. Z osebnim dokumentom lahko dviguješ samo na svoji banki.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
JJM ::
T0RN4D0 ::
Oropaš prvo črpalko?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Adrijan0 ::
Naslov bi lahko usaj bil, kaj če v tujini izgubim bančno kartico. Drugače ti morem povedet da sem veliko bil v tujini do sedaj, ampak mi ni še uspelo zgubiti nobene kartice ali pa denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
Invictus ::
Naredi si še kako kreditno kartico (VISA, Mastercard) in jih shrani na ločenih mestih.
Tako si boš povečal verjetnost, da kljub izgubi/kraji še vedno obdržiš še eno kartico. Če greš na potovanje s punco ali s kom, ki mu lahko zaupaš, si lahko daš delat tudi kopijo bančne kartice. Ponavadi se to uporablja za primere, da lahko dve osebi koristita en račun, ampak saj ni treba tega banki povedat .
Upam da bo to bolj uporabno kot vsi ostali zgornji posti.
LP I.
Tako si boš povečal verjetnost, da kljub izgubi/kraji še vedno obdržiš še eno kartico. Če greš na potovanje s punco ali s kom, ki mu lahko zaupaš, si lahko daš delat tudi kopijo bančne kartice. Ponavadi se to uporablja za primere, da lahko dve osebi koristita en račun, ampak saj ni treba tega banki povedat .
Upam da bo to bolj uporabno kot vsi ostali zgornji posti.
LP I.
dfajt ::
Del denarja imej v gotovini, del denarja na bančni kartici, za del pa imej eno izmed kreditnih kartic. Pa vsak del imej na svojem mestu. En dober način za hranjenje je pas z žepkom, ki ga imaš pod hlačami - noter lahko daš kreditno kartico.
edit: typo
edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dfajt ()
ali3n ::
Meni se je to zgodilo (nekje sem pozabil denarnico) v Angliji; zadevo sem rešil tako, da sem preko klika denar nakazal enemu od sopotnikov... in je potem un zame dvigoval keš.
Je pa pametno imeti kartice in gotovino v ločenih "denarnicah".
Je pa pametno imeti kartice in gotovino v ločenih "denarnicah".
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
dejanslo ::
Se opravičujem za namerno zavajajoč naslov ;)
Hvala za nasvete. Izkazalo se je, da bo zraven še en Slovenec, tako da bo to z nakazovanjem verjetno najboljša opcija. Seveda pa je ni čez preventivo ;) Bom še vprašal na banki, če slučajno ponujajo kakšne storitve v primeru takšnih težav..
Hvala za nasvete. Izkazalo se je, da bo zraven še en Slovenec, tako da bo to z nakazovanjem verjetno najboljša opcija. Seveda pa je ni čez preventivo ;) Bom še vprašal na banki, če slučajno ponujajo kakšne storitve v primeru takšnih težav..
There`s More Than One Way To Do It
Adrijan0 ::
Invictus, ni uporabno ker potem ima še neki x tvojo kartico in druga kopija je vezana na isti račun, katerega moreš v primeru blokirat.
Na banki ti bodo dali en kartonček, kako ravnati v primeru izgube. (številke ipd.)
Še neki, ti priporočam da maš eno al viso/mastercard obvezno še zraven (sej nekdo ti je že).
Na banki ti bodo dali en kartonček, kako ravnati v primeru izgube. (številke ipd.)
Še neki, ti priporočam da maš eno al viso/mastercard obvezno še zraven (sej nekdo ti je že).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
c3p0 ::
Pokličeš domov in ti preko WU wireajo poljuben znesek, že čez nekaj minut ga z geslom dvigneš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mBills v praksi (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 133459 (10861) | ideep |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 115550 (34400) | Vetrpiha |
» | plačilo z maestro kartico- cvc? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27719 (26249) | Halfdead987 |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 11981 (10698) | Oktan |
» | "združena" bančna in kreditna kartica - dvig gotovine v tujiniOddelek: Loža | 2766 (2376) | Trdi |