» »

"združena" bančna in kreditna kartica - dvig gotovine v tujini

"združena" bančna in kreditna kartica - dvig gotovine v tujini

Trdi ::

Torej v bistvu bi rad vedel, kdo je kreten - jaz ali oseba z NLB, ki je odgovorila na moje vprasanje...

Bistvo mojega vprašanja je tu:
...kako lahko izberem, da denar dobim neposredno z bančnega računa NLB, ne pa prek Mastercarda. Bančna kartica in Mastercard sta fizično v eni kartici in bankomat mi ne ponuja nobene možnosti, da izberem kateri račun bi rad bremenil. Zadnji dvig gotovine je tako bil prek mastercarda, kar ni bil moj namen.


In odgovor?

dvig gotovine , ali plačilo blaga in storitev lahko v tujini izvršite z mednarodno veljavnimi karticami., to je z debetno BA Maestro kartico (kartico osebnega računa) ali pa s plačilno kartico Mastercard. To sta dve, fizično ločeni kartici. Bankomat mora biti označen z nalepko (Mestro, Cirrus, BA ), to pa ima večina bankomatov.

Če želite izvršiti dvig z BA Maestro kartico, kartico osebnega računa, potem v bankomat vstavite to kartico.Zdaj kot sem rekel, nekdo je tu bebec in glede na odgovor zgleda da sem to jaz? Tale gospa oziroma gospodična v bistvu pravi, da ni kartice, ki bi imela dvojno funkcijo, torej funkcijo bančne kartice in kreditne kartice. Ko sem pred enim mesecem nabavljal novo kartico (plus kreditno) me je uslužbenka vprašala, če želim dve kartici v eni. Na vprašanje, kaj je to, mi je odgovorila, da namesto da bom nosil naokoli dve kartici, bančno in kreditno, mi združijo ti kartici v eno. Sem rekel, kul, dajte mi to.

No in zdaj jo imam. Ampak zgleda da samo kreditno kartico al kaj? Ima še kdo tule kartico, ki je "združena" bančna in kreditna, ali pa je to le plod moje domišljije, kot me skuša prepričati gospa, ki je poslala odgovor? Če je temu tako, zakaj za vraga mi niso poslali še bančne kartice?!

W1: popravljen naslov teme
Trdota d.o.o.

IceIceBaby ::

Imam podobno kartico (sicer pri drugi banki). Ko jo dam v bankomat mi ponudi možnost izbire računa.

Trdi ::

Heh... in tega ni vedela pa na plačilnem seznamu NLB je? Noro.

Si morda kdaj dvigoval denar s to kartico v tujini?
Trdota d.o.o.

IceIceBaby ::

To pa ne. Tudi pri nas jo zelo malo uporabljam, primarno je to kreditna za plačevanje v tujino.

mare_ ::

Meni so do sedaj v tujini vedno bankomati ponudili izbiro računa - checkings, savings oz. credit (in to tako pri maestro kot pri mastercardu). Kaj pa to dejansko pomeni, pa nimam pojma ;)

Zeberdee ::

Pri a banki imaš na voljo poleg "keša" še varčevalni račun (denar mora ostati najmanj en mesec gor) in kreditni račun. Vse je na voljo v meniju.

Trdi ::

Ja, na banki ne popustijo. Pravijo, da NLB ne izdaja takšne kartice in da imam dve kartici, fizično ločeni. 8-O Dejstva so torej taka:

1.
Ko sem pred enim mesecem nabavljal novo kartico (plus kreditno) me je uslužbenka vprašala, če želim dve kartici v eni. Na vprašanje, kaj je to, mi je odgovorila, da namesto da bom nosil naokoli dve kartici, bančno in kreditno, mi združijo ti kartici v eno. Sem rekel, kul, dajte mi to.


2. Imam samo eno kartico, nobene druge nisem dobil.

3. Banka pravi, da so mi izdali in poslali dve kartici.

4. Banka pravi, da sploh ne izdajajo kombiniranih kartic.

Noro. :O
Trdota d.o.o.

buneech ::

Pejt na banko pa jim pokaži njihovo stvaritev...

Trdi ::

Spoštovani,

prejeli smo odgovor iz vaše matične poslovalnice, kjer so vse pregledali in ugotovili, da niste prejeli kartice klasičnega osebnega računa. Naročili so jo in jo boste prejeli po pošti na dom.


Ugotovili so, da so naredili napako. Dobro, se zgodi. :)
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33096070 (14920) Vetrpiha
»

Razlika med Plačilno, debetno in kreditno kartico

Oddelek: Loža
1320634 (14631) St235
»

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8022243 (13775) Magic1
»

Plačilne kartice

Oddelek: Loža
439606 (5412) ...:TOMI:...

Plačine karice - katera je tista prava ?

Oddelek: Loža
244894 (4149) Tody

Več podobnih tem