Forum » Izdelava spletišč » [MySQL] join s celo tabelo
[MySQL] join s celo tabelo
Binji ::
Ne vem kako bi določil naslov, ampak upam da bo problem jasen :)
Imam 2 tabeli.. stripi in priljubljeni stripi. Rad bi pa dobil vse vrstice iz stripov, zraven pa se dodaten stolpec s podatki za vse stripe, ki so priljubljeni.
Zaenkrat sem napisal tole poizvedbo:
ampak tale vrne samo podatke za stripe, ki v priljubljenih ustrezajo pogoju WHERE F.comics_plugin_fav_user_id='1', namesto da bi vrnila vse stripe in jih joinala s podatki iz priljubljenih, ki ustrezajo pogoju.
Kako bi torej najlažje dobil te podatke?
Imam 2 tabeli.. stripi in priljubljeni stripi. Rad bi pa dobil vse vrstice iz stripov, zraven pa se dodaten stolpec s podatki za vse stripe, ki so priljubljeni.
Zaenkrat sem napisal tole poizvedbo:
SELECT C.*,F.comics_plugin_lastread FROM e107_comics_plugin_comics AS C LEFT JOIN e107_comics_plugin_favorites AS F ON(C.comics_plugin_comic_id=F.comics_plugin_fav_comic_name) WHERE F.comics_plugin_fav_user_id='1'
ampak tale vrne samo podatke za stripe, ki v priljubljenih ustrezajo pogoju WHERE F.comics_plugin_fav_user_id='1', namesto da bi vrnila vse stripe in jih joinala s podatki iz priljubljenih, ki ustrezajo pogoju.
Kako bi torej najlažje dobil te podatke?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
- spremenil: Primoz ()
Tody ::
select ime_stripa, f.priljublen from stripi, priljubleni f where id_stripa=id_stripa_priljubljeno
Seveda more imet vsak strip svoj ID in oba ID v obeh tabelah morata biti enaka.
Seveda more imet vsak strip svoj ID in oba ID v obeh tabelah morata biti enaka.
Binji ::
2 problema s tole metodo...
1. rabim podatke za določenega uporabnika
2. vrne podatke samo za tiste stripe, ki so v priljubljenih
Zdaj sem sicer naredil tako, da najprej naredim view, ki ima podatke za tega uporabnika, in potem joinam tabelo stripov gor. Samo mi ni všeč, ker porabim 2 dostopa do baze...
1. rabim podatke za določenega uporabnika
2. vrne podatke samo za tiste stripe, ki so v priljubljenih
Zdaj sem sicer naredil tako, da najprej naredim view, ki ima podatke za tega uporabnika, in potem joinam tabelo stripov gor. Samo mi ni všeč, ker porabim 2 dostopa do baze...
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
emsi ::
mogoče kaj takega:
select C.*,F.fav From C,F where "1" in (select C.id_user from C)
select C.*,F.fav From C,F where "1" in (select C.id_user from C)
=
Zgodovina sprememb…
- spremenil: emsi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stripi in njihovi superherojiOddelek: Sedem umetnosti | 5371 (2301) | 2dark |
» | Warner Bros. priznal obsežne zlorabe DMCA takedown postopkaOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 12140 (10023) | noraguta |
» | B&N umaknil DC-jeve stripe iz svojih knjigarn, ker je Amazon dobil ekskluzivo za KindOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 6302 (5323) | zos |
» | MySQL Query VprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3250 (3015) | overlord_tm |
» | [mysql] malo bolj zahtevna poizvedbaOddelek: Programiranje | 1603 (1454) | destiny |