» »

Nakup zvočnikov

Nakup zvočnikov

Cancer ::

Pozdravljeni!

Imam eno težavo. Namen imam kupiti zvočnike. Morajo biti Logitechove in morajo biti 5.1

Odločam se med dvema modeloma:
-G51, ki jih dobim za 140€ nove
ali pa
- Z-680, ki pa so rabljeni 150€

Zanima me, kaj se bolj splača kupiti. Zvočnike bi imel za gledanje filmov, včasih za kakšen špil. Sobe tudi nimam velike. Torej, ali so G51 zvočniki dovolj dobri? Ali je vseeno boljše vzeti Z-680, ki pa so precej starejši od G51.

Poleg tega pa imam še eno uprašanje. Kateri je najboljši priklop za zvočnike. Vem da obstaja analogni, digitalni in koaksialni priključek, toda kateri je tisti, preko katerega bi dobil najbolši zvok. Na svoji P5Q-E plati imam koaksialni priključek. Ali bi še vseeno rabil zvočno kartico, ali je onboard dovolj dober?

Toxic ::

Jaz imam g51 doma in sem zelo zadovoljen in bi ti tudi priporočal:Dposebej zvočne pa nimam, samo integrirano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Toxic ()

bastadu ::

Najboljšo kvaliteto dobiš preko SP/DIF priključka, torej z digitalno povezavo preko koaksialnega kabla ali optičnega vlakna, kar pa g51 ne omogoča ...

Pa če bi povezal preko koaksialnega kabla, bi potem še vedno rabil zvočno kartico?
Ker je koaksialni priključek že na matični.

bastadu ::

Če ima tvoja integrirana zvočna kartica koaksialni digitalni izhod, potem je to to, ne rabiš še ene zvočne kartice ...

OK.

Nekaj me še samo zanima. Ali so G51 dovolj močni? Imajo 150w RMS-a, glede na to, da jih imajo z-680 505w. Nimam pa občutka koliko je recimo 100w RMS-a.

Pa še nekaj. Z-680 so že precej stari, G51 so pa mlajši. Ali je v kvaliteti zvoka kakšna razlika?

Blondek ::

Tako kot so že predhodniki rekli, G51 nimajo spdifa. Kar je pri kvaliteti kar ključnega pomena. Z-680 so že kar star model, njihov naslednik so Z-5500, ki so vredni vsekega centa, verjemi. Par kolegov jih jima in sekajo da se šipe tresejo v bloku :) ogledaš si jih lahko TUKAJ

ModriN96 ::

Čeprov so 680 model starejši imajo za moje ušesa dost bolši zvok in kvačitetnejši zvok(bol čist, umirjen, bol izraziti vokali...) od g51.

jst bi definitivno rajš rabljene 680 kot pa nove g51.

Hvala za odgovore.

Bom kar z-680 vzel.:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10912209 (8225) Seky
»

Logitech Z-680

Oddelek: Zvok in slika
312837 (1567) glinik
»

Logitech Z-5300 5.1 (280W RMS)?izkusnje?

372601 (1661) boštjan
»

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

272489 (2207) Oblivion
»

Zvočniki 5.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
658955 (7615) Clone

Več podobnih tem