Forum » Programiranje » 'bližnjica' na tipkovnici za miškin srednji gumb (kolešček)
'bližnjica' na tipkovnici za miškin srednji gumb (kolešček)
Beezgetz ::
Oi SloTech,
No, mogoče nisem v pravi predal tole vložil, sori admin, a če so programerji, potlej predvidevam, da veliko uporabljajo tipkovnico, poznajo šort kate...
Torej, ko v FF želim, da se mi neki link, ali iskani niz odpre v novem zavihku to preprosto naredim tako, da kliknem srednji gumb (kolešček) na miški. Toda, mene zanima, kako bi to izvedel s tipkovnico, če recimo ne bi imel miške...
Vem, da naj bi enter 'imitiral' levi gumb na miški, desni gumb mičke se khko na tipkovnici imitira s klikom na tipko, ki je poleg (levo od) desnega Ctrl-ja, ima ikonco ta tipka, kao meni z miškinim kazalcem...
Toda ne vem kako bi 'imitiral' klik koleščka?
Hvala in lp
No, mogoče nisem v pravi predal tole vložil, sori admin, a če so programerji, potlej predvidevam, da veliko uporabljajo tipkovnico, poznajo šort kate...
Torej, ko v FF želim, da se mi neki link, ali iskani niz odpre v novem zavihku to preprosto naredim tako, da kliknem srednji gumb (kolešček) na miški. Toda, mene zanima, kako bi to izvedel s tipkovnico, če recimo ne bi imel miške...
Vem, da naj bi enter 'imitiral' levi gumb na miški, desni gumb mičke se khko na tipkovnici imitira s klikom na tipko, ki je poleg (levo od) desnega Ctrl-ja, ima ikonco ta tipka, kao meni z miškinim kazalcem...
Toda ne vem kako bi 'imitiral' klik koleščka?
Hvala in lp
Beezgetz ::
oi, Tedy, majstore!
Dela!, no, tam kjer ni hotelo delati, je pa ctrl + alt + enter opravil delo.
Huh, ko pomislim, kaj vse sem probal, heh heh...
Tedy, hvala!
Dela!, no, tam kjer ni hotelo delati, je pa ctrl + alt + enter opravil delo.
Huh, ko pomislim, kaj vse sem probal, heh heh...
Tedy, hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Večkratni kliki namesto enojnegaOddelek: Pomoč in nasveti | 2372 (1494) | Glugy |
» | Levičarji in miškeOddelek: Loža | 1942 (1381) | s51as |
» | Izšel KDE 4.6Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7033 (6106) | Jst |
» | Firefox se spogleduje s Chromom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 9134 (6560) | subby |
» | Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10027 (7336) | Nejc Pintar |